|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - opadająca wycieraczka
Aro - 2015-01-03, 13:29 Temat postu: opadająca wycieraczka po odwilży wycieraczka od strony pasażera opada i przestaje pracować, po podniesieniu jej wyżej trochę po pracuje, następnie znowu opada, jak temu zaradzić.
Dacia Sandero 2009.
Przemek77 - 2015-01-03, 15:27 Temat postu: Re: opadająca wycieraczka
Aro napisał/a: | po odwilży wycieraczka od strony pasażera opada i przestaje pracować, po podniesieniu jej wyżej trochę po pracuje, następnie znowu opada, jak temu zaradzić.
Dacia Sandero 2009. |
Trzeba by było zajrzeć do mechanizmu, mogło się coś wypiąć. Choć dziwne, nie słyszałem, żeby tam w Daciach coś się działo.
Dygresja - przed Dacią miałem Fiata Punto. Mechanizm wycieraczek był na tyle skopany, że ten długi łącznik był włożony OD DOŁU na plastikowe tulejki, które się z czasem wyrabiały i wszystko spadało co chwila. Konieczna była totalna samodzielna przeróbka tego systemu lub zakup nowego mechanizmu (oczywiscie za diabelskie pieniądze).
Józef - 2015-01-03, 17:54
Może przyda się :
ajax - 2015-01-03, 18:21
5 lat. U mnie w błękitnej fali po takim czasie całość mechanizmu przeniesienia napędu wycieraczek kwalifikowała sie do wymiany i ramiona chodziły jak chciały i wktórą tylko stronę miały chęć. Tyle że to było dajEwo Jak w Dacii - nie mam pojecia, moja jest młodsza i wszystko sie trzyma
Ajgor - 2015-01-03, 18:28
A czy w czasie mrozów pióro wycieraczki nie przymarzło Koledze do szyby i w trakcie próby uruchomienia coś nie popuściło w mechanizmie-bez rozbiórki to tylko możemy domniemywać co tam może być...
kali - 2015-01-04, 21:01
Dokręć mocniej na wielofrezie bo za chwilę zjedziesz go całkowicie.
|
|