|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Chrobotanie przy wciśniętym sprzęgle na biegu
PION - 2015-03-15, 10:06 Temat postu: Chrobotanie przy wciśniętym sprzęgle na biegu Witam. Mam Logana MCV 1.2 16V od 10 miesięcy 36tys. km. Od tygodnia słyszę szum i chrobotanie kiedy jadę powoli na wciśniętym sprzęgle i wrzucę 2 bieg albo 1. Na luzie ten odgłos jest dużo cichszy. Może ktoś wie co to może być? Czytałem że to może być łożysko oporowe.
malygabrys - 2015-03-15, 13:06
Masz gwarancję? To do ASO i niech się wykazują
shrek - 2015-03-15, 13:34
Lozysko oporowe.Jak masz gwarancje to do ASO
PION - 2015-03-15, 17:54
Dzięki. Gwarancję mam więc oczywiście pojadę. Tylko dziwi mnie że po 35 tys już coś padło. To mój piąty samochód od 9 lat i nigdy mi sprzęgło nie padło więc z techniką jazdy jest chyba ok
shrek - 2015-03-15, 18:56
Tak czasami bywa. Nowe a potrafi sie czasami zepsuc. Taka zlosliwosc rzeczy martwych
jan ostrzyca - 2015-03-15, 21:27
malygabrys napisał/a: | Masz gwarancję? To do ASO i niech się wykazują |
Gwarancja? ASO? Wykażą się?
Na pewno.
To może ja napiszę teraz co odpowie ASO: "pojazd był badany na stanowisku diagnostycznym. Nie stwierdzono usterek", ewentualnie "problem jest znany firmie Dacia", ewentualnie "wszystkie skrzynie chroboczą", ewentualnie "nie słychać żadnego chrobotania".
Obym się mylił. Ale polityka gwarancyjna TEJ firmy TAK wygląda.
malygabrys - 2015-03-16, 19:14
Janie w tym waszym Lublinie macie bardzo dziwne ASO, to z którego ja korzystałem nigdy mi tak nie odpowiedziało - chociaż rzadko tam bywałem przeglądy i dwie nadprogramowe wizyty a przebieg na dzień dzisiejszy na dastku to 90 tkm ale i już po gwarancji (3 lata)
|
|