DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Kubek termiczny do Dustera

majkel - 2016-01-10, 09:45
Temat postu: Kubek termiczny do Dustera
Może ktoś polecić jakiś fajny i przede wszystkim pasujący kubek termiczny do Dustera ?

Otwory na kubki w Dusterze to nieporozumienie - są chyba przemyślane na jednorazowe/papierowe kubki.
Posiadam dwa kubki termiczne - ze Skody (ok 500 ml) i z Orlenu (500 ml), których używałem w Octavii 2, a w Dusterze one nie są w stanie nawet wejść w otwór bo są za grube lub za wysokie (panel nawiewów przeszkadza) lub to i to.
Kupiłem ostatnio w Carefour jakiś najtańszy i najmniejszy za kilkanaście złotych i też się giba - góra kubka jest za gruba, a kubek może ma z 300 ml i jest 1/3 niższy niż dwa moje poprzednie.
Jeśli ktoś ma jakiś kubeczek, który ładnie pasuje do Dustera to niech walnie fotkę i zamieści najlepiej z informacją, gdzie można go kupić bo przecież nie będę spawał własnego kubka. :-)

majkel - 2016-01-13, 17:01

Udało mi się rozwiązać problem z kubkiem - zakupiłem kubek King Hoff o wielkości 220 ml (większy nie wejdzie) i pasuje prawie idealnie. Nakrętka lekko dotyka panelu nawiewów, ale bardzo stabilnie siedzi w otworach na kubek, jest dobrze wykonany, szczelny, podbity gumą i.. tani. :-)

Zamieszczam fotkę poglądową dla potomnych i link do sklepu, gdzie można go zakupić - ja trafiłem na niego na "aledrogo" po wielu poszukiwaniach i skrupulatnych pomiarach suwmiarką - może się komuś przyda.

Link do sklepu: http://www.kinghoffsklep....ny-kh-4174.html

Jeśli admin/moderator uzna, że moje linki są niezgodne z regulaminem forum to proszę o usunięcie, ale zachęcam do zostawienia ich na widoku bo do Dustera nie tak łatwo znaleźć pasujący kubek :mrgreen: .