|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Wita Dokker z Krakowa
parcink - 2016-04-01, 11:24 Temat postu: Wita Dokker z Krakowa Jak w temacie , witam wszystkich
Dar1962 - 2016-04-01, 12:27
witam i pozdrawiam
Chris - 2016-04-01, 12:32
Witaj :)
Marcinbzyk - 2016-04-01, 14:55
Witam.
arczi_88 - 2016-04-01, 15:29
Siemanko, niech się autko sprawuje jak najlepiej
Marek1603 - 2016-04-01, 18:08
Witaj w klubie, gratuluję i zadowolenia z autka.
Przypomnę tylko o obowiązujących zasadach na forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556
Wiecho - 2016-04-01, 19:57 Temat postu: Re: Wita Dokker z Krakowa Witaj
Lza - 2016-04-01, 20:01
Po Kraku sporo Dokkerów jeździ. Mam wrażenie, że to najczęściej spotykany model Daci w tym mieście.
krakry1 - 2016-04-02, 19:17
Witaj.
Dardus - 2016-04-02, 20:15
Witam
arekkozuch - 2016-04-03, 06:57
Radochy z autka
parcink - 2016-04-03, 18:02
Lza napisał/a: | Po Kraku sporo Dokkerów jeździ. Mam wrażenie, że to najczęściej spotykany model Daci w tym mieście. |
Był to jeden z argumentów który pomógł w decyzji o zakupie , a nie było łatwo ponieważ prym wiódł Fiat , gdzie zjeździłem ich 8 sztuk poprzez nowe oraz używki , ostatni był Fiat Qubo.
Stawką było
używane 2-3 letnie doblo MAXI, 4 - 6 letnie squdo PANORAMA , jednak zapach nie wypierdzianego stołka wygrał.
Lza - 2016-04-03, 18:48
Lubię auta tego segmentu Nowe zawsze lepiej kupić, nie ma co dyskutować. Ale od nowego Dokkera wolał bym nowe Doblo. Trochę w Dokkerze pojechali z tą gołą blachą w środku. Tak niewiele trzeba było - kilka elementów i auto było by o klasę przyjemniejsze. No, ale może można samemu coś na to zaradzić.
parcink - 2016-04-03, 18:59
Lza napisał/a: | Lubię auta tego segmentu Nowe zawsze lepiej kupić, nie ma co dyskutować. Ale od nowego Dokkera wolał bym nowe Doblo. Trochę w Dokkerze pojechali z tą gołą blachą w środku. Tak niewiele trzeba było - kilka elementów i auto było by o klasę przyjemniejsze. No, ale może można samemu coś na to zaradzić. |
Jeżeli kupuje się samochody tego segmentu to raczej nie wymaga się wielkiej estetyki, samochody tego typu zostały zaadoptowane jako osobowe z dostawczaków. Mnie to akurat nie razi bo Qubo było bardziej gołe, blachę było widać na przednich drzwiach pod szybami.
Druga sprawa to cena, z 47 tyś. pod salonem Fiata to można sobie postać i próbować uzbierać na Doblo
Marek1603 - 2016-04-03, 19:02
W Dokerze masz ten plus że może coś z plastików pasować od Lodgy. Np. plastiki słupków środkowych.
Lza - 2016-04-03, 19:14
parcink napisał/a: | Jeżeli kupuje się samochody tego segmentu to raczej nie wymaga się wielkiej estetyki, samochody tego typu zostały zaadoptowane jako osobowe z dostawczaków |
Tu bym się nie zgodził - Fiat, PSA, Ford potrafili zrobić z tych dostawczaków bardzo fajne wersje familijne. Peugeot Teepee chyba najlepszy przykład z nich. Zaadaptowany na łekendowo-wakacyjny van rodzinny, łącznie z pierdółkami typu stoliczki, wbudowane roletki przeciwsłoneczne na szybach itp.
Tak naprawdę dokkerowi przecież niewiele trzeba było - kilka plastików, cena by się znacznie nie podniosła - a klimat znacznie by się poprawił. (a pewnie i hałas zmniejszył). Tym bardziej, że jak pisze Marek, to auto ma kilka elementów wspólnych z lodgy.
GORDINI - 2016-04-03, 19:27
Cześć i Czołem!
parcink - 2016-04-04, 16:16
Lza napisał/a: | parcink napisał/a: | Jeżeli kupuje się samochody tego segmentu to raczej nie wymaga się wielkiej estetyki, samochody tego typu zostały zaadoptowane jako osobowe z dostawczaków |
Tu bym się nie zgodził - Fiat, PSA, Ford potrafili zrobić z tych dostawczaków bardzo fajne wersje familijne. Peugeot Teepee chyba najlepszy przykład z nich. Zaadaptowany na łekendowo-wakacyjny van rodzinny, łącznie z pierdółkami typu stoliczki, wbudowane roletki przeciwsłoneczne na szybach itp.
Tak naprawdę dokkerowi przecież niewiele trzeba było - kilka plastików, cena by się znacznie nie podniosła - a klimat znacznie by się poprawił. (a pewnie i hałas zmniejszył). Tym bardziej, że jak pisze Marek, to auto ma kilka elementów wspólnych z lodgy. |
Weź pod uwagę że księgowi w Fiat, PSA, Ford i co tam jeszcze, maja inne budżety na starcie co się przekłada na cenę końcową produktu a zatem i na wygląd poszczególnych elementów. Ważne by nie oszczędzali na jakości bo z zabudowanym słupkiem czy też nie, tak samo będę jeździł a półeczkę czy też stolik w oparciu to mogę dokupić uniwersalny.
Ajgor - 2016-04-04, 20:23
Witaj w klubie!
|
|