|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Uwaga na promocyjne bony - Dacia robi nas w chu...
gito - 2016-07-22, 11:41 Temat postu: Uwaga na promocyjne bony - Dacia robi nas w chu... Witam
Jako że jestem nowym właścicielem Dacia Sadero Stepway w portalu Moja Daci pojawiły
sie u mnie 3 bony do wykorzystania
Zostało mi troche ponad tydzień do ich wykorzystanie wiec postanowiłem kupić sobie bagażnik na
rowery.
Szybkie spojrzenie na strone
http://www.dacia.pl/media...ria_Sandero.pdf
I znalazłem:
Bagażnik na rowery montowany na haku Euroride – na 3 rowery(wiązka 7-biegunowa) - 7711430091 - 1329zł
Pomyślałem 1329zł - 300zł daje 1029zł czyli cena naprawdę spoko jak za Thule 943 EuroRide.
Jak poszedłem do salonu to dowiedziałem się że tego numeru już nie ma.
ale za to moja inny w cenie trochę wyższej ale to jest bez montażu i oni muszą go zmontować.
Czyli brutto to będzie 1800zł -300zł daje 1500zł
Szczena mi opadła i poczułem się zrobiony w przysłowiowego chu..
Marek1603 - 2016-07-22, 16:58
Może nie mieli na salonie, a nie chciało im się sprowadzać, bo myśleli, że trafili na jelenia i się skusi.
Gdzie pytałeś?
No i chyba ci się miejscowość trochę przekręciła w profilu.
Cav - 2016-07-22, 17:00 Temat postu: Re: Uwaga na promocyjne bony - Dacia robi nas w chu...
gito napisał/a: | Witam
Jako że jestem nowym właścicielem Dacia Sadero Stepway w portalu Moja Daci pojawiły
sie u mnie 3 bony do wykorzystania
Obrazek
Zostało mi troche ponad tydzień do ich wykorzystanie wiec postanowiłem kupić sobie bagażnik na
rowery.
Szybkie spojrzenie na strone
http://www.dacia.pl/media...ria_Sandero.pdf
I znalazłem:
Bagażnik na rowery montowany na haku Euroride – na 3 rowery(wiązka 7-biegunowa) - 7711430091 - 1329zł
Pomyślałem 1329zł - 300zł daje 1029zł czyli cena naprawdę spoko jak za Thule 943 EuroRide.
Jak poszedłem do salonu to dowiedziałem się że tego numeru już nie ma.
ale za to moja inny w cenie trochę wyższej ale to jest bez montażu i oni muszą go zmontować.
Czyli brutto to będzie 1800zł -300zł daje 1500zł
Szczena mi opadła i poczułem się zrobiony w przysłowiowego chu.. |
Ale o co chodzi?
Jaki montaż bagażnika?
Nie pomyliliście aby bagażnika z hakiem?
Bagażnik to bagażnik, hak to hak, osobna w pozycja w cenniku, jego montaż również.
Karenzo - 2016-07-22, 18:18
od kiedy żeby kupić część w salonie trzeba u nich montować ?
Lza - 2016-07-22, 21:11
Cav napisał/a: | Jaki montaż bagażnika? |
Takie bagażniki transportowane są tak jak meble z ikei. Swój chyba z 2 godziny skręcałem ;)
eplus - 2016-07-23, 04:57
I nie rozkręci się na dziurach
Cav - 2016-07-23, 09:56
Lza napisał/a: | Cav napisał/a: | Jaki montaż bagażnika? |
Takie bagażniki transportowane są tak jak meble z ikei. Swój chyba z 2 godziny skręcałem ;) |
Bez jaj.
Mam właśnie taki bagażnik z wątku, bo już dwa lata temu nie było "tych tańszych" i wydali mi "ten droższy".
I mając totalnie dwie lewe i powykręcane ręce (do tego stopnia że szafki w chacie wiesza mi jakaś najęta "złota rączka"), skręciłem go w kilkanaście minut bez niczyjej pomocy.
Lza - 2016-07-25, 11:30
Ale te wasze daciowe, to są jakieś porządne bagazniki produkowane prze thule. Czy mam rację?
A ja mam rodzimy produkt garażowy firmy Amos, który przyszedł w tak małej paczce że miałem wątpliwości, czy rzeczywiście bagażnik jest w kartonie a nie cegły ;)
Pewnie ten wasz bagażnik jest lepiej przemyślany i bardziej przyjazdy użytkownikowi niż moje padło z Amosa, z którym w sumie od początku aż do dzisiaj są tylko problemy.
Cav - 2016-07-25, 15:49
Lza napisał/a: | Ale te wasze daciowe, to są jakieś porządne bagazniki produkowane prze thule. Czy mam rację? |
Masz rację.
Naczytałem się o bagażnikach podejrzanych firm i w ogóle nie chciałem brac ich pod uwagę.
A że bagażnik od Dacii mam za free, jako rekompensatę za niedorobiony soft, to tym bardziej cieszę się że to było thule.
gregorisan - 2016-07-25, 18:25
Lza napisał/a: | Ale te wasze daciowe, to są jakieś porządne bagazniki produkowane prze thule. Czy mam rację? |
Trzeba było brać Dacie, a nie "wybrzydzać" to byś miał teraz bagażnik "premium"
Lza - 2016-07-26, 10:29
Ale bagażnik to miałem hoho kiedy, zanim papież został papieżem, Astra była młoda i piękna, a dacia tylko mcv-ki produkowała ;)
|
|