DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Przelewanie w baku

Tomasz - 2008-12-01, 21:11
Temat postu: Przelewanie w baku
Witam wszystkich właśnie nie dawno zatankowałem do pełna ON BP ultimate (pierwszy raz po zakupie miałem szczęście dostać samochód z pełnym bakiem) i po przejechaniu kilku kilometrów słyszę ciche dźwięki z okolic baku jakby przelewania wody w butelce. Słychać je tylko podczas ruszania przyśpieszania i hamowania. Prawdopodobnie są to odgłosy paliwa w zbiorniku albo raczej w rurze dopływowej przynajmniej tak mi się zdaje. Być może BP ultimate jest żadszym paliwem niż zwykły ON ale nie sądze. Mam pytanie dla czytających i użytkowników logana czy zaobserwowaliście czy raczej słyszycie takowe przelewanie. Mam nadzieje że wkrótce zaniknie bo wcześniej ich nie słyszałem. W żadnym użytkowanym przeze mnie pojeździe nie słyszałem takowych być może to skutek kolejnych cięć budżetowych Daci.
GeRRaD - 2008-12-01, 21:14

Poszukaj w poprzednich wątkach :lol: :lol: :lol:
wox - 2008-12-01, 21:17

Słychać to przelewanie
jackthenight - 2008-12-01, 21:47

W Sandero słychać również przelewanie, szczególnie jak bak jest pełny.
Jak trochę się spali paliwa to przestanie być słychać to przelewanie.

mter - 2008-12-01, 22:25

Słychać, słychać, dzięki temu człowiek czuje się jak na statku a nie w samochodzie.... otwarte morze, mewy... i pomyśleć że to wszystko dostaliśmy gratis
dogberry - 2008-12-01, 22:45

Słychać, normalna sprawa :mrgreen: Proszę o zamknięcie tematu bo problem rozwiązany a tu każdy się wpisuje jak do pamiętnika 8-)
Tomasz - 2008-12-01, 23:29

dogberry napisał/a:
Słychać, normalna sprawa :mrgreen: Proszę o zamknięcie tematu bo problem rozwiązany a tu każdy się wpisuje jak do pamiętnika 8-)

Dobrze zamykam sprawe ale proszę jeszcze o namiary na stare wątki w tym temacie.

loganik - 2008-12-02, 06:41

http://daciaklub.pl/forum...836fb7872168151