|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - odwiedzić serwis?
misiu - 2017-05-03, 09:38 Temat postu: odwiedzić serwis? Dziwne stukanie jakby było coś luźne lub nie dokręcone z tyłu. Gdzieś na forum ktoś pisał hyba o tym ale nie umie tego znaleść coś jakiś głuchy dzwonek czy coś takiego że w lodgy coś tam z tyłu jest nie tak i jak się to wymieni lub zmieni to będzie ok. Bo nie wiem czy na serwis nie podjechać trochę to denerwuje podczas jazdy, nie jest to zawieszenie.
route2000 - 2017-05-03, 11:23
Sprawdź w bagażniku czy nie ma luźnych elementów tak jak mocowanie lewarka podnośnika do bocznej ściany czy koło zapasowe nie lata pod spodem w koszu, czy tłumik trzyma tak jak trzeba pod spodem itp.
shrek - 2017-05-04, 05:45 Temat postu: Re: odwiedzić serwis?
misiu napisał/a: | Dziwne stukanie jakby było coś luźne lub nie dokręcone z tyłu. Gdzieś na forum ktoś pisał hyba o tym ale nie umie tego znaleść coś jakiś głuchy dzwonek czy coś takiego że w lodgy coś tam z tyłu jest nie tak i jak się to wymieni lub zmieni to będzie ok. Bo nie wiem czy na serwis nie podjechać trochę to denerwuje podczas jazdy, nie jest to zawieszenie. |
Czesc ziomal.
Nie jest to historia z amorkami tylnymi, ktore stukaja. Posprzataj bagaznik wyciag trzeci rzad siedzen i zobaczysz czy to zawieszenie.
Nastepnie mozesz wyciagnac amorki z tylu i zrobic jazde probna, ale ostroznie i wtedy bedziesz wiedzial czy to amory. Jak masz auto na gwarancji to jedz na serwis jak nie to twoj wybor.
Lajkonik - 2017-05-04, 06:01
Jak ja słyszałem suki z tyłu i za cholerę nie mogłem zlokalizować źródła, to ASO mi wymieniło łącznik stabilizatora z przodu i stukanie ustąpiło
|
|