DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Kryzys na swiecie

sebtes - 2018-07-28, 23:25
Temat postu: Kryzys na swiecie
Witam co sądzicie o pojawieniu się w tym roku spadku na giełdzie nieruchomości w stanach.
I czy jest to zapowiedź kryzysu na świecie.

GRL - 2018-07-29, 13:12

A weź mnie nawet nie denerwuj.
Kiedy zaczynałem karierę, to od szefa słyszałem: "paaanie, w 2007 roku to dobrze było, nie to co tera..."
Jak w końcu od 2-3 lat moja branża odetchnęła pełną piersią, to znowu ma to wszystko walnąć?
Ech...

A w USA podobno budownictwo spowalnia, a giełda szykuje się do spodziewanej bessy.

Czasem się zastanawiam czy nie pieprzn*ć tego wszystkiego i wyjechać do... Nowej Zelandii.
Daleko od problemów pierwszego świata i podobno mniej zabójcza niż Australia (nie wiem nie byłem). :mrgreen:

swissman - 2018-07-30, 10:53

taaaaa... tylko ze w Nowej Zelandii nie posmigasz juz Dacia...

https://www.stuff.co.nz/m...-to-new-zealand

Czort - 2018-08-04, 10:55

"Five cars that should/could make it"
Czy Opel Adam nie jest czasem najgorszym modelem w ich ofercie? Coś mi nie pasuje ten tytuł z zestawieniem aut.

Belphegor - 2018-08-04, 21:36

To niszowe auto, żeby uczcić rodzinę/założycieli marki Opel. Podobnie, jak model Carl. Droga, designerska zabaweczka. Dlatego nie sprzedaje się jak..... Duster. :mrgreen:
eplus - 2018-08-05, 07:55

Dla mnie auta "ku czci", jak nowy beetle czy nowy fiat 500 to bzdura, auto ma być funkcjonalne i ładne, a nie hipsterskie.
Belphegor - 2018-08-05, 10:22

No cóż... na warszawskim Mordorze jeździ sporo takich hipsterskich, "modnych" aut, których właścicielami/użytkownikami są wszelkiej maści korposzczury i inne japiszony. Niestety znak miejsca i czasów.