|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Dobry klej do klejenia zderzaka
corrado - 2018-08-30, 08:55 Temat postu: Dobry klej do klejenia zderzaka hej, pekły mi oczywiscie w skutek postepujacego czasu i zdejmowania zderzaka :)
zaczepy na zderzaku w dusterze.
Macie jakis polecony klej ktory by sie nadal do sklejenia tego miejsca gdzie sa otwory na slizg blotnika ?
Probowalem klejem do szyb samochodowych BOLL, ale jakis za miekki jest i nie utwardza sie chyba cos za bardzo...
Mozecie cos polecic ?
DrOzda - 2018-08-30, 09:23
To się raczej spawa żeby się trzymało.
tAboon - 2018-08-30, 09:25
Takie uszkodzenia to już specjalnym klejem na gorąco z wstawieniem/wgrzaniem wzmocnienia.
Zapytaj w firmach co spawają plastik o koszt naprawy. Może się okazać, że koszt w warsztacie może być niższy niż kupno całego zestawu do samodzielnej naprawy.
Alledrogo
corrado - 2018-08-30, 09:28
Mozna i spawac ale teraz takie sa kleje i taka chemia, ze do wszystkiego mozna dobrac,
Druga sprawa kiedys wlasnie klejem do szyb plastiki kleilem , choc moze nie zderzak faktycznie - ale juz nie moge znalezc tego kleju tego producenta, to bardzo dobrze kleil, dlatego teraz tez tak sprobowalem
Kolejna sprawa mialem spawane a i tez w jednym miejscu juz puscilo :P wiec lepiej miec dobry klej zeby samemu sobie w razie "W" pokleic
Dzieki Taboon , ten zestaw przypomnial mi ze mam taki pistolet do kleju na goraco, moze tam by przydalo sie dobrac odpowiedni wklad i by to poszlo ? Chyba ten plastik w zderzaku to PP ?!
tAboon - 2018-08-30, 10:06
Na pewno na zderzaku wewnątrz będziesz miał opisany z jakiego materiału jest zrobiony zderzak.
Taki zwykły pistolet do kleju chyba nie osiąga takiej temperatury jak specjalistyczny. Ale nie dam sobie za to nic uciąć.
corrado - 2018-08-30, 10:19
Tak, tez mi sie wydaje ze az takiej nie osiagnie ...
Jeszcze taki znalazlem np na allegro dedykowany do zderzakow :
MANNOL klej do zderzaków spojlerów 2K-PUR z mata wzmacniajaca
https://allegro.pl/mannol-klej-dwuskladnikowy-do-zderzakow-spojlerow-i7535579621.html?reco_id=7917ce19-ac34-11e8-9036-ecf4bbc5c470
Mozna by sprobowac
Fruxo - 2018-08-30, 11:36
oddaj do gościa to pospawa mocniej niż oryginał
http://www.autostyl.waw.pl
corrado - 2018-08-30, 12:24
dzięki za kontakt .
traks - 2018-08-30, 18:29
Żywica i mata z włókna szklanego. Kleiłem i łatałem w drugim aucie cały daszek nad zegarami i trzyma :)
|
|