DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Zmiana przedniego i tylnego logo emblematu w Sandero

zwirz - 2018-12-30, 22:51
Temat postu: Zmiana przedniego i tylnego logo emblematu w Sandero
Witajcie, wpadł mi do głowy zapewne dla wielu głupi pomysł, ale zastanawiam się nad zastąpieniem/zaklejeniem oryginalnych emblematów Dacii z przodu i tyłu auta takim z logo transfrormers.
Widziałem i na aliexpress i na allegro takie emblematy ale za małe i sztywne, zapewne w grę wchodzi jakiś dedykowany nadruk na folii?
A jeśli wymiana całego elementu emblematu to ktoś wie jak to zdjąć, jakie ma mocowania i wymiary?

Lub inne pomysły? :)

shrek - 2018-12-30, 23:32

Przedni znaczek wystarczy pociagnac do siebie palcami i wychodzi bez problemu, tylko uwazaj na gumki ktore sa w otworach i nie polam zaczepow z znaczka.
Tylni trzeba czyms podwazyc, a najlepiej podwazac i wypychac go po drugiej stronie , czyli po zdjeciu panela tylnej klapy.

A potem mazesz tam wstawic transformers, spiderman lub kucyki pony. ;-) tylko musisz to jakos przymocowac.

A tak zapytam. Dlaczego transformers? - zastanawia mnie to, bo juz widzialem Dustera z takimi naklejkami.

Obywatel MK - 2018-12-31, 09:56

Za usuwanie emblematu Dacii należy Ci się na tym forum bezwzględna chłosta :evil:
Belphegor - 2018-12-31, 13:04

Oj tam... jest u nas forumowicz, co zmienił znaczki Dacii na Renault. ;-)
Mamert - 2018-12-31, 14:26

Na początku tego forum to chłosta należała się nawet tym co chcieli zmienić tarczkę na otwieracz do piwa... :-P
zwirz - 2019-01-02, 13:03

Czyli jak widzę zostają ewentualnie naklejki więc lipa.

Transformers bo mi się podoba i sam w sobie obrysem jest podobny do loga dacii.

GRL - 2019-01-02, 22:12

zwirz napisał/a:
Czyli jak widzę zostają ewentualnie naklejki więc lipa.

Czy ja wiem... => http://www.streetunit.com...m_p/suabemb.htm

kicpra - 2019-01-03, 09:43

https://www.aliexpress.co...f7-2c2f841ae991
całe, 4 zł, można spróbować :-)

swissman - 2019-01-04, 13:25

Obywatel MK napisał/a:
Za usuwanie emblematu Dacii należy Ci się na tym forum bezwzględna chłosta :evil:

tylko kto mu te domine zafunduje co go wychloszcze?
ja sie nie pisze bo "to nie som tanie rzeczy", jak mawia Ferdek Kiepski...

Belphegor - 2019-01-04, 20:38

swissman napisał/a:
tylko kto mu te domine zafunduje co go wychloszcze?

Znam kilka tzw. przeciętnych kobiet, co nie będą z tym miały problemu. A wręcz przyjemność. :oops:

zwirz - 2019-01-07, 11:52

zamówiłem u chińczyka, niby wymiary 9x9.5cm a logo ma 11x11.5cm może dobrze się ułoży i będzie dobrze wyglądać.

Dam znać za jakieś 2 miesiące jak dotrze...

jodlasty - 2019-05-22, 09:32

No jak tam? Zainstalowałeś te emblematy?
zwirz - 2019-05-23, 10:55

jodlasty napisał/a:
No jak tam? Zainstalowałeś te emblematy?

Przyszły cały tydzień temu, jedna sztuka, zdecydowanie za mała (mniejsza niż na ogłoszeniu), zupełnie nie pasująca (nie mieści się w ramce logo - widać byłoby już przerwy oryginalnego logo) = nie instaluję.

A że nie znalazłem większych to chyba temat odpuszczam.

cowcar - 2019-05-23, 20:39

Zawsze możesz zaprojektować podać konkretne wymiary co do mm i zlecić druk 3D. Chromowanie i voilà