|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Zmiana przedniego i tylnego logo emblematu w Sandero
zwirz - 2018-12-30, 22:51 Temat postu: Zmiana przedniego i tylnego logo emblematu w Sandero Witajcie, wpadł mi do głowy zapewne dla wielu głupi pomysł, ale zastanawiam się nad zastąpieniem/zaklejeniem oryginalnych emblematów Dacii z przodu i tyłu auta takim z logo transfrormers.
Widziałem i na aliexpress i na allegro takie emblematy ale za małe i sztywne, zapewne w grę wchodzi jakiś dedykowany nadruk na folii?
A jeśli wymiana całego elementu emblematu to ktoś wie jak to zdjąć, jakie ma mocowania i wymiary?
Lub inne pomysły? :)
shrek - 2018-12-30, 23:32
Przedni znaczek wystarczy pociagnac do siebie palcami i wychodzi bez problemu, tylko uwazaj na gumki ktore sa w otworach i nie polam zaczepow z znaczka.
Tylni trzeba czyms podwazyc, a najlepiej podwazac i wypychac go po drugiej stronie , czyli po zdjeciu panela tylnej klapy.
A potem mazesz tam wstawic transformers, spiderman lub kucyki pony. tylko musisz to jakos przymocowac.
A tak zapytam. Dlaczego transformers? - zastanawia mnie to, bo juz widzialem Dustera z takimi naklejkami.
Obywatel MK - 2018-12-31, 09:56
Za usuwanie emblematu Dacii należy Ci się na tym forum bezwzględna chłosta
Belphegor - 2018-12-31, 13:04
Oj tam... jest u nas forumowicz, co zmienił znaczki Dacii na Renault.
Mamert - 2018-12-31, 14:26
Na początku tego forum to chłosta należała się nawet tym co chcieli zmienić tarczkę na otwieracz do piwa...
zwirz - 2019-01-02, 13:03
Czyli jak widzę zostają ewentualnie naklejki więc lipa.
Transformers bo mi się podoba i sam w sobie obrysem jest podobny do loga dacii.
GRL - 2019-01-02, 22:12
zwirz napisał/a: | Czyli jak widzę zostają ewentualnie naklejki więc lipa. |
Czy ja wiem... => http://www.streetunit.com...m_p/suabemb.htm
kicpra - 2019-01-03, 09:43
https://www.aliexpress.co...f7-2c2f841ae991
całe, 4 zł, można spróbować
swissman - 2019-01-04, 13:25
Obywatel MK napisał/a: | Za usuwanie emblematu Dacii należy Ci się na tym forum bezwzględna chłosta |
tylko kto mu te domine zafunduje co go wychloszcze?
ja sie nie pisze bo "to nie som tanie rzeczy", jak mawia Ferdek Kiepski...
Belphegor - 2019-01-04, 20:38
swissman napisał/a: | tylko kto mu te domine zafunduje co go wychloszcze? |
Znam kilka tzw. przeciętnych kobiet, co nie będą z tym miały problemu. A wręcz przyjemność.
zwirz - 2019-01-07, 11:52
zamówiłem u chińczyka, niby wymiary 9x9.5cm a logo ma 11x11.5cm może dobrze się ułoży i będzie dobrze wyglądać.
Dam znać za jakieś 2 miesiące jak dotrze...
jodlasty - 2019-05-22, 09:32
No jak tam? Zainstalowałeś te emblematy?
zwirz - 2019-05-23, 10:55
jodlasty napisał/a: | No jak tam? Zainstalowałeś te emblematy? |
Przyszły cały tydzień temu, jedna sztuka, zdecydowanie za mała (mniejsza niż na ogłoszeniu), zupełnie nie pasująca (nie mieści się w ramce logo - widać byłoby już przerwy oryginalnego logo) = nie instaluję.
A że nie znalazłem większych to chyba temat odpuszczam.
cowcar - 2019-05-23, 20:39
Zawsze możesz zaprojektować podać konkretne wymiary co do mm i zlecić druk 3D. Chromowanie i voilà
|
|