|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Podejrzenie wycieku
Krystian67 - 2020-03-10, 20:38 Temat postu: Podejrzenie wycieku Zwracam się z zapytaniem do użytownikow dokkerów . Od kilku dni obserwuję plamy /wody, oleju/ w garazu w okolicy przedniego koła od strony kierowcy . Wiadomo , że jest osłona . Niby ok. Ale wystaje jakaś rurka , byc moze którą wydostaje się nadmiar z kanałów odprowadzających wodę z karoseriii. Nie mam zdjęcia ,żeby to pokazać. Na dzis plama na podłodze. Czy mam się tym martwic. Proszę o podpowiedz.
trybik - 2020-03-11, 09:42
witam
mam dokera już 7 lat ale z innym silnikiem , w moim do odprowadzenia skroplin z klimatyzacji wystaje rurka pod spodem silnika mniej więcej w centrum , innych rurek nie dostrzegłem , otwory montażowe do wprowadzania np. fluidolu w profile zamknięte zagłuszone są zaślepkami , nadkoli nigdy nie odkręcałem
Krystian67 - 2020-03-11, 18:03
Dziękuję sprawdzę .
Hiszpan_JS - 2020-03-11, 18:25
Krystian67, odprowadzenie wody z klimy jest wyprowadzone na środku auta, mniej więcej pod parownikiem. Ty piszesz że plama jest w okolicy przedniego lewego koła, więc to raczej nie klima (Używasz teraz klimy?). Dużo pomogłoby określenie czy to woda, czy olej, czy jeszcze coś innego (np. może to być płyn hamulcowy)
Krystian67 - 2020-03-12, 19:50
Sprawdzę dam znac . Dziękuje
|
|