|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Lewarek biegów ciężko chodzi na boki - duster II 2019
LexxRG - 2021-12-07, 18:50 Temat postu: Lewarek biegów ciężko chodzi na boki - duster II 2019 Hej.
Czy ktoś spotkał się już :) z problemem , nie odbijającego lewarka w DD2 ? Biegi wchodzą normalnie , niestety ruch na boki z oporem. żeby wrzucić 3 lub 5 trzeba troszkę mu pomóc trafić ... Nie odbija, nie powraca na neutralną pozycje. Wszystko zaczęło się jakieś trzy dni temu, przy mrozach. Wiecie coś na ten temat?
Hiszpan_JS - 2021-12-07, 19:07
Pierwsze co mi przyszło na myśl to zatarta linka albo suwak pod dźwignią biegów.
Krystian67 - 2021-12-09, 18:33
Jeżeli auto masz jak w profilu to ASO ąz się prosi. Jest gwarancja ?
acco - 2021-12-14, 11:42
Moje odebrałem w czerwcu,a już mam podobne objawy to raczej nie zatarcie linek.Nie pamiętam dobrze,ale chyba po bokach dżwigni są sprężyny,które ją centrują.
Krystian67 - 2021-12-14, 18:12
Na pewne detale gwarant daje tylko 6 mc. od dnia zakupu. Chyba ze masz wykupioną gwarancję na dłużej. Warto to wiedziec.
LexxRG - 2021-12-22, 18:58 Temat postu: Temat Lewarka Hej.
Chciałem wyjaśnić Wam sprawę tego nieszczęsnego lewarka. Tydzień temu byłem na diagnozie, co i jak... Dziś wymienili linki na nowe, ulepszone podobno - zmodyfikowane jakieś. Stary typ linek , który fabrycznie był w samochodzie to dość częsty problem. Tak mi powiedzieli. Najważniejsze że teraz chodzi leciutko jak na "sprężynce". Oczywiście wymiana w ramach gwarancji.
|
|