|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - położenie ceramiki a gwarancja na lakier
mlukasm - 2023-03-24, 15:38 Temat postu: położenie ceramiki a gwarancja na lakier hej zastanawiam się jak jest z utratą gwarancji na lakier gdy ceramikę położymy w firmie do tego się specjalizującej, ktoś miał taki przypadek ?
laisar - 2023-03-24, 15:53
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10593 - nie powinno być żadnych problemów, skoro producent sam oferuje taką usługę w ASO.
r70 - 2023-03-25, 12:11
Ja mam położone w ASO - z 5 letnia gwarancja.
dudu$ - 2023-03-26, 08:03
r70 napisał/a: | Ja mam położone w ASO - z 5 letnia gwarancja. |
Jeżeli oczywiście co rok pojawimy się w warsztacie, który nanosił nam wosk w celu korekty. Znajomy z pracy rok temu zakupił nowego Dustera. Poleciłem mu aby zabezpieczył lakier ceramiką i tak zrobił, skorzystał z usługi ASO. Oczywiście samo ASO Ceramiki nie nakłada, mają podpisaną umowę na tego typu usługi. Niestety ASO już nas nie informuje, o konieczności odnawiania powłoki raz na rok w celu utrzymania 5 letniej gwarancji, tą informację możemy uzyskać od firmy nanoszącej ceramiką na nasze auto.
r70 - 2023-03-26, 14:05
Blacharnia ASO Nawrot sama nakłada ceramikę i od niej mam gwarancję.
Dymek - 2023-03-27, 07:30
dudu$ napisał/a: | [Oczywiście samo ASO Ceramiki nie nakłada, mają podpisaną umowę na tego typu usługi. | Nie ma żadnej jednolitej reguły- zależy od ASO. Tak samo jak nie każde ASO musi mieć lakiernię...
|
|