DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Tylna kamera wideorejestratora - podsufitka - demontaż

Seweryn480736 - 2024-09-07, 12:05
Temat postu: Tylna kamera wideorejestratora - podsufitka - demontaż
Przymierzam się do montażu kamerki tylnej wideorejestratora w Jogger. Czy ktoś już próbował montować takie coś i może mi podpowiedzieć jak to się instaluje? Rozumiem, że ciągnę kabel lewą albo prawą stroną w podsufitce? Czy wystarczy taką podsufitkę ściągnąć siłą, jakie mocowania tam są, czy są gdzieś jakieś śruby? Z góry dziękuję. Idealne byłoby jakieś wideo, ale na yt nie znalazłem. Dziękuję.
Dymek - 2024-09-08, 15:12

Nie wiem jak to tam wygląda w Joggerze, ale w Sandero2 wystarczyło mi ściągnięcie uszczelek drzwi i włożenie kabelka w szczelinę pod podsufitkę. Kabel bez problemu dał się przepchnąć nad środkowym i tylnym słupkiem. Żadnych mocowań podsufitki nie ruszałem. Ale mój kabelek kamery jest bardzo cienki.
MartinezTychy - 2024-09-08, 20:15

Trochę cierpliwości i zręcznych palców, bez kłopotu ułożyłem kable do wideorejestratora przy uszczelce drzwi, bez demontażu czegokolwiek, w każdej chwili wyjmujesz całość i przekładasz do innego pojazdu.
piotrek400 - 2024-09-12, 21:36

Zrobiłem dokładnie jak kolega Martinez. Nic nie widać. Całkiem szybko poszło.
Seweryn480736 - 2024-09-26, 11:48

Udało się wepchnąć kabel pod uszczelkę, ale zajęło mi to z 20 minut. Dziękuję za pomoc!