|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Pęknięcia na belce tylnej Duster II ?? Pomocy
AdamD - 2025-03-28, 13:45 Temat postu: Pęknięcia na belce tylnej Duster II ?? Pomocy Witam serdecznie,
Wczoraj byłem na przeglądzie technicznym Dusterem z 2019. Podczas badania technicznego diagnosta zwrócił uwagę na dwa miejsca w belce tylnej, które wyglądają jak pęknięcia i zalecił wymianę całego elementu.
Znajoma z pracy ma także Dustera2 z grudnia 2018 roku, w którym sprawdziłem te same miejsca i widoczne są identyczne szczeliny. Moi rodzice mają wersję polifcie i tak samo to wygląda. Dałem temat do DACIA OPOLE, oni ponoć zapytali producenta i u siebie sprawdzili 4 maszyny, dostałem odpowiedź że to szczeliny technologiczne do wciskania tulei. Diagnosta nie jest przekonany.
Zdjęcia z mojego Dustera i od koleżanki.
CZY U WAS PODOBNIE TO WYGLĄDA W TYCH MIEJSCACH ?
Marcyś - 2025-03-28, 13:55
Moim zdaniem to nie wygląda na pęknięcie
Dymek - 2025-03-28, 14:23 Temat postu: Re: Pęknięcia na belce tylnej Duster II ?? Pomocy
AdamD napisał/a: | Dałem temat do DACIA OPOLE, oni ponoć zapytali producenta i u siebie sprawdzili 4 maszyny, dostałem odpowiedź że to szczeliny technologiczne do wciskania tulei. Diagnosta nie jest przekonany. |
A inni diagności? Pokaż mu zdjęcia nowej belki i niech się goni...
Istnieją jeszcze rzeczoznawcy, ale można mu nawet pokazać nową belkę (kupić element i zwrócić w ciągu 14 dni)...
Marcyś - 2025-03-28, 14:27
No i wszystko jasne 😀
AdamD - 2025-03-28, 14:37
Dymek, Bardzo Ci dziękuję. Myślę że to mu już zatka usta ;) Pozdrawiam
Dymek - 2025-03-28, 14:44
Przeważnie na SKP nie pracuje jeden diagnosta. Wyczaj może jak będzie w pracy inna zmiana
DrOzda - 2025-03-28, 15:33
Przecież to nawet nie jest zbliżone do pęknięcia. Widzę że na SKP też zaczęli teoretycy gawędziarze pracować.
rafimali - 2025-03-28, 16:36
Witam !!!
Proces technologiczo-montażowy.
Pozdro !!!
|
|