|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Dacia Lodgy - lokalizator GPS w gnieździe OBD
trach83 - 2025-08-03, 20:33 Temat postu: Dacia Lodgy - lokalizator GPS w gnieździe OBD Cześć.
Mam prośbę do posiadaczy Dacii Lodgy, takiej jak moja (2019 r.). Nie mogę teraz sprawdzić, a potrzebuję tej informacji. Czy da się zainstalować w gnieździe OBD taki lokalizator (tracker) GPS, tak że jest możliwość zamknięcia go tą plastikową przesłoną z półką? Czy będzie na tyle wystawać, że się nie będzie dało jej założyć?
https://allegro.pl/oferta/lokalizator-gps-gsm-obd-podsluch-sledzenie-samochodu-auto-tracker-mk08-7959978349?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=MjNmNzIxMjktOTljYS00MDVjLWIyYzEtMzdiZGRjODdmMzBhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=13fdfe89-e82a-45c9-9a24-26dd04ada5a8
Temat pilny, jeśli ktoś może sprawdzić u siebie to bardzo bym prosił.
route2000 - 2025-08-04, 09:05
Jest to wielkości interfejsu OBD więc myślę, że nie da się zamknąć tej przesłony... chyba że da się odpiąć gniazdo OBD od obudowy i może wtedy je założyć lokalizator ale będzie wtedy wisiał w powietrzu z gniazdem OBD...
dudu$ - 2025-08-04, 19:40
A może warto było by zakupić sobie za kilka złotych rozgałęziacz złącza OBD, wtedy jedno wejście montujemy jak oryginalne złącze w schowku, a drugie wrzucamy za obudowę schowka i podłączamy do niego zakupiony wcześniej lokalizator.
trach83 - 2025-08-05, 20:21
Dziękuje Wam za odpowiedzi. Temat jest u mnie bardziej skomplikowany, będę miał możliwość otworzenia swojego auta, zainstalowania tam lokalizator GPS i ew. drobne przeróbki będę mógł na szybko wykonać, ale nic bardzo skomplikowanego. Czy Waszym zdaniem jest opcja odczepienia tego gniazda od punktu montażowego i wciśnięcia go głębiej, tak by się zamknęła ta klapka po zainstalowaniu lokalizatora GPS?
topdrive - 2025-08-06, 12:02
Tak, da się to gniazdo "wypiąć" i wsunąć głębiej, aby zamknęła się klapka.
Ja używam przedłużki OBD, ale nawet to powoduje, że ta półeczka jest u mnie wycięta.
|
|