|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Felieton m.in o Dacii
s00hy - 2011-02-23, 19:00 Temat postu: Felieton m.in o Dacii Skrobnąłem na bloga krótki artykuł, w którym postarałem się zawrzeć powody, które skłoniły mnie mi.in do zakupu Logana MCV. Pewnie są tu osoby, które miały podone przemyślenia.Artykuł
TD Pedro - 2011-02-23, 20:15 Temat postu: Re: Felieton m.in o Dacii
s00hy napisał/a: | Skrobnąłem na bloga krótki artykuł, w którym postarałem się zawrzeć powody, które skłoniły mnie mi.in do zakupu Logana MCV. Pewnie są tu osoby, które miały podone przemyślenia.Artykuł |
w nagrodę zostałeś "wykopany"?... ogólnie dla mnie pozytyw...
bebe - 2011-02-24, 00:15
Widzę części wspólne (MCV, Android), ale wstrzymam się jeszcze z jednoznacznym deklarowaniem jako Lotek. :)
Lubię sobie przyfanboić w dobrym towarzystwie. :] Nie ma to, jak poprzerzucać się obelgami z przyjaciółmi przy piwie. ;D
Podobne argumenty kierowały mną przy wyborze MCVki, ale jednak mi wybór przyszedł o tyle łatwiej, że samochody, które faktycznie mi się podobają, przestano produkować 40 lat temu. :)
A staranny research przed każdym zakupem? Na ile to świadome działanie, a na ile obronny nawyk gromadzenia wiedzy, graniczący z nerwicą natręctw, właściwy każdemu szanującemu się geekowi? :)
laisar - 2011-02-24, 01:00
Geek-lowtech?! To ci dopiero hybryda (;
A poważniej: w osobach wybierających takie rozwiązania doszukiwałbym się raczej miłośników nie low-techu, ale... "architektury otwartej" - w końcu najlepsze urządzenia to takie, które można zhakować, overklokować i w ogóle wszystko w nich pozmieniać jak się samemu chce...
s00hy - 2011-02-24, 12:28
No właśnie z tą architekturą otwartą chyba nie do końca. Bo inaczej do ideii Lotekizmu podchodzi dobrze sytuowany pan w średnim wieku, a inaczej młody student. Ten pierwszy spokojnie zapłaci za jakiegoś wypasionego SUVa (czy licencje Windows 7) z jakimś kosmicznym assistance. Po prostu jego czas jest zbyt cenny, aby tracić go na jeżdzenie do warsztatów (czy kompilowanie jądra). I otwartość architektury jest mu na przysłowiowy grzyb. W przypadku studenta, czynnik finansowy bierze górę, a i czas nie ma takiego znaczenia.
_Big_Mac_ - 2011-02-24, 17:32
Dla mnie to dorabianie ideologii do bycia oszczędnym.
|
|