DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Zabudowa bagażnika Sandero Stepway

kondite - 2011-03-12, 23:17
Temat postu: Zabudowa bagażnika Sandero Stepway
Z przyzwyczajenia do troszkę większych aut w sanderce brakuje mi zamykanych schowków.
Kiedyś na pewnym bardzo znanym portalu aukcyjnym widziałem fajny patent, wkładane pudło do bagażnika i wyglądało to jak schowek pod podłogą (oczywiście nowa podłoga była kilkanaście centymetrów wyżej). Cena zaporowa - ponad 8 stówek.
Nie zależy mi na bagażniku, w 99% jeżdzę po mieście - praca, sklep, szkoła... wieć kosztem pojemności bagażnika, zapragnąłem coś takiego mieć.
Tchnięty weną twórczą poświęciłem pół dzisiejszej soboty i zbudowałem coś takiego:

lukka16 - 2011-03-15, 17:31

Witam
Gratuluję pomysłu.
Po bagażniku to co niezbędne się nie wala tylko ma swoje miejsce :) Musisz być czyścioszkiem :mrgreen:
Ciekawe co tam jeszcze upchasz ?
Twoje dzieło przypomina mi program jeszcze z czasów komuny "zrób to sam"
Ja w moim DUSTER-ku mam oryginał coś podobnego (styropian) i mieści się tam apteczka, gaśnica, kable, kilka niezbędnych narzędzi jak by kiedyś komuś coś ...a w bagażniku pusto czysto i luz. Nic nie lata podczas jazdy ;-)

kondite - 2011-03-15, 19:04

W sumie pod podłogę weszła mi zawartość plastikowej skrzynki po mięsie ;) (nie, nie skrzynka mięsa)
Zrobiłem skuchę - kosztem tego że schowek jest dzielony, nie mieści mi się statyw od aparatu (stały element bagażnika)