|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Pomocy!
maciek - 2009-12-21, 16:34
witam, jest może jakiś znawca Accesa który pomógł by mi zaprojektować bazę danych znaczy podpowiedzieć jakie zrobić relacje pomiędzy tabelami
lisek - 2011-03-11, 07:33
maciek napisał/a: | witam, jest może jakiś znawca Accesa który pomógł by mi zaprojektować bazę danych znaczy podpowiedzieć jakie zrobić relacje pomiędzy tabelami |
Jak sie jeszcze nikt nie zgłosił chętnie pomoge, Co prawda accesa nie uzywam ale bazy to bazy wyślij co już masz na maila
mausi64 - 2011-03-11, 08:56
jjmalin napisał/a: | to ja się też zaoferuję. naprawa komputerów, usuwanie Visty i instalowanie XP,
PW lub karolmalina@wp.pl oraz 515 56 66 16 |
uuuuuu, to szkoda, że tak daleko :( dostałam "w spadku" po koledze jego służbowego laptopa, ale koledze ( nawet na gwarancji ) nie przeszkadzało, że ekran "miga" ( acz nie językiem migowym ). teraz to w ogóle nie da się nic zobaczyć, bo wszystko miga.... pewnie taśma, albo co gorszego.... nic to, jak mus, to mus. jak naprawa wyjdzie drogo, to w ogóle nie będę korzystać; mówi się trudno i kocha dalej
mechanikiem to ja nie jestem, ale znam bardzo dobrze język niemiecki - mogę pomóc w tłumaczeniach np.; mam też przyjaciółki - tłumaczki przysięgłe: z francuskiego i niemieckiego - gdyby była potrzeba przetłumaczyć jakieś papiery ( np. samochodowe ). myślę, że dla Klubowiczów dałoby radę wynegocjować jakiś rabat :)
maciek - 2011-03-11, 09:40
lisek napisał/a: | maciek napisał/a: | witam, jest może jakiś znawca Accesa który pomógł by mi zaprojektować bazę danych znaczy podpowiedzieć jakie zrobić relacje pomiędzy tabelami |
Jak sie jeszcze nikt nie zgłosił chętnie pomoge, Co prawda accesa nie uzywam ale bazy to bazy wyślij co już masz na maila |
Już nie ma potrzeby jakoś sobie poradziłem ale dzięki za pomoc
opos - 2011-03-24, 19:42
limo napisał/a: | no to już są dwie | Dentystki? bo mnie przydała by się ekspresowa wizyta jako że straciłem plombę.
opos - 2011-04-01, 06:35
No i rozwiązałem problem plomby dzięki fachowej pomocy małżonki kolegi limo. A przy okazji zobaczyłem ich pięknego czarnego stepwaya. Muszę umyć moją Sissi bo wstyd.
maciek - 2011-04-03, 20:24
jest tu ktoś kto zna się na allegro, mam pewne pytanie na Priva
jjmalin - 2011-04-03, 21:12
to wbijaj na priv albo na GG
maciek - 2011-04-09, 19:24
jjmalin, dzięki za dobre słowo ale przeczytałem regulamin allegro i doczytałem że wcale nie muszę nic usuwać , i babka okazała się wyrozumiała i kupiła więc jak by Admian miał możliwość dałby koledze Pomógł
Dobra, Teraz poszukuję kogoś kto by mi pomógł zrobić fajną stronkę o silnikach koncernu Renault-Nissan, przydała by osoba ogarnięta w WWW no i fanatyk by mało by to kosztowało
bebe - 2011-04-10, 00:40
maciek napisał/a: | Dobra, Teraz poszukuję kogoś kto by mi pomógł zrobić fajną stronkę o silnikach koncernu Renault-Nissan, przydała by osoba ogarnięta w WWW no i fanatyk by mało by to kosztowało |
Wpisz w gógla "HTML tutorial" i ognia. ;) Dłubanie wuwu to wybitnie upierdliwa robota, zwłaszcza jeśli chcesz żeby zrobione to było dobrze.
Jeśli potrzebujesz hostingu na to, to zapraszam do siebie. :) Jeśli chcesz się bawić w wordpressy, joomle, czy inne wynalazki, to również nie będzie problemu, a w tych przypadkach prędzej będę miał czas i wiedzę żeby pomóc.
maciek - 2011-06-02, 21:38
ostatnio często proszę was o pomoc ale są tu jacyś informatycy może oni mnie naprowadzą na trop.
No więc dostałem nakaz zrobienia prezentacji z informatyki z tematyki ? powiedział tak "cyfrówki" + "dekodery " nie wiem o co chodzi?( mi sie kojarzy z Cyfrą+ wiem ze teraz robimy na ćwiczeniach Nandy.
muszę zrobić prezentację na środę by mieć tą 3 . Proszę o naprowadzenie na trop o co chodzi, tym bardziej że jak ja już robię prezentację to zapwszę dostawałem 6 za zawartości merytoryczne i efekty specjalne
matucha - 2011-06-02, 22:10
Nand'y And'y Or'y - fajna sprawa
Dekoder kodu Gray'a chociażby możesz opisać
Myślę, że to o to chodzi:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic458550.html
[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-06-03, 08:55 ]
Dyskusje nt. naprawy magnetofonu przeniesione do :
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5406
limo - 2011-11-12, 17:20
Towarzysze! Najpóźniej w poniedziałek rano muszę odesłać zrobione w excelu z biostatystyki zamieszczone poniżej. Bardzo proszę o pomoc bo nie mam o tym pojęcia. Odwdzięczę się flaszką rudej osobiście na zlocie bądź korespondencyjnie
http://www.wrzuc.to/yoXcYG5J58.wt
maciek - 2011-11-12, 17:52
rok temu bym ci to zrobił, dziś już z tego nic nie pamiętam
limo - 2011-11-12, 18:01
czy pół litry rudej ODŚWIEŻY CI PAMIĘĆ?
do tego na jakimś spocie w przyszłości mogę wykonać utwór tomasza niecika pt. "cztery osiemnastki"
maciek - 2011-11-12, 18:05
limo, trzeba robić osobe1 czy osobe2 czy obydwie :D ?
Jakie funkcje przerabialiście?
i w tedy się zastanowię czy się tego dotykać, bo ja sam mam do zrobienia do środy sprawko z elektro na około 30stron
limo - 2011-11-12, 18:11
obydwie! niestety nie powiem Ci co przerabialiśmy bo na ćwiczeniach byłem 0,5 raza. Pan dr inżynier był nie do zniesienia i jakoś tak wyszło ale to takie podstawy więc sądzę, że należy to zrobić po najmniejszej linii oporu tak żeby nie wzbudzać podejrzeń ;)
maciek - 2011-11-12, 18:19
limo wszyscy mają to samo
kurde to jest powalone
maciek - 2011-11-12, 20:51
limo, niestety nie zrobię tego
czaju - 2011-11-13, 09:07
Współczuje [*], też mam projekt z DB do zrobienia, niestety u mnie ma to być "samostartująca się aplikacja", składająca się z 6-8tabel (bez słownikowych, asocjacyjnych i relacja 1-do-1 to jest liczona jako 1 tabela...) i mam się wykazać znajomością archaicznego VBA...
Przynajmniej tyle, że drugi projekt już w Postgres.
Jak już tak się temat zbudował, mam taki delikatny problem w projekcie. Staram się korzustając z boost::asio i boost:thread zrównoleglić odbieranie i wysyłanie danych z programu (socket_ to ssl::stream)
No i ku mojemu ździwieniu
Kod: | void read_fun(){
/*while(true){
socket_.read_some(boost::asio::buffer(reply_));
std::cout<<"::";
std::cout<<reply_;
std::cout<<"\n";
}
*/
std::cerr<<"Jestem reader";
}
void write_fun(){
// while(true){
std::cout << "***";
//std::cin.getline(request_, max_length);
//size_t request_length = strlen(request_);
//socket_.write_some(boost::asio::buffer(request_, request_length));
// }
}
void handle_handshake(const boost::system::error_code& error)
{
boost::thread* writer = new boost::thread (&BusClient::write_fun,this));
boost::thread* reader = new boost::thread(&BusClient::read_fun,this));
|
taki fragment jest hmmm niepoprawny, wszystko w ciele klasy BusClient - pomijając działanie write_fun i read_fun, poprostu próba stworzenia wątków kończy się segfaultem...[/code]
limo - 2011-11-14, 16:24
spoko znajomi mi ogarnęli, mimo to dzięki za zaangażowanie
|
|