DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Pomocy!

maciek - 2009-12-21, 16:34

witam, jest może jakiś znawca Accesa który pomógł by mi zaprojektować bazę danych znaczy podpowiedzieć jakie zrobić relacje pomiędzy tabelami
lisek - 2011-03-11, 07:33

maciek napisał/a:
witam, jest może jakiś znawca Accesa który pomógł by mi zaprojektować bazę danych znaczy podpowiedzieć jakie zrobić relacje pomiędzy tabelami

Jak sie jeszcze nikt nie zgłosił chętnie pomoge, Co prawda accesa nie uzywam ale bazy to bazy ;-) wyślij co już masz na maila

mausi64 - 2011-03-11, 08:56

jjmalin napisał/a:
to ja się też zaoferuję. naprawa komputerów, usuwanie Visty i instalowanie XP,

PW lub karolmalina@wp.pl oraz 515 56 66 16

uuuuuu, to szkoda, że tak daleko :( dostałam "w spadku" po koledze jego służbowego laptopa, ale koledze ( nawet na gwarancji ) nie przeszkadzało, że ekran "miga" ( acz nie językiem migowym ). teraz to w ogóle nie da się nic zobaczyć, bo wszystko miga.... pewnie taśma, albo co gorszego.... nic to, jak mus, to mus. jak naprawa wyjdzie drogo, to w ogóle nie będę korzystać; mówi się trudno i kocha dalej :mrgreen:

mechanikiem to ja nie jestem, ale znam bardzo dobrze język niemiecki - mogę pomóc w tłumaczeniach np.; mam też przyjaciółki - tłumaczki przysięgłe: z francuskiego i niemieckiego - gdyby była potrzeba przetłumaczyć jakieś papiery ( np. samochodowe ). myślę, że dla Klubowiczów dałoby radę wynegocjować jakiś rabat :)

maciek - 2011-03-11, 09:40

lisek napisał/a:
maciek napisał/a:

Jak sie jeszcze nikt nie zgłosił chętnie pomoge, Co prawda accesa nie uzywam ale bazy to bazy ;-) wyślij co już masz na maila

Już nie ma potrzeby jakoś sobie poradziłem ale dzięki za pomoc

opos - 2011-03-24, 19:42

limo napisał/a:
no to już są dwie 8-)
Dentystki? bo mnie przydała by się ekspresowa wizyta jako że straciłem plombę.
opos - 2011-04-01, 06:35

No i rozwiązałem problem plomby dzięki fachowej pomocy małżonki kolegi limo. A przy okazji zobaczyłem ich pięknego czarnego stepwaya. Muszę umyć moją Sissi bo wstyd. :oops:
maciek - 2011-04-03, 20:24

jest tu ktoś kto zna się na allegro, mam pewne pytanie na Priva
jjmalin - 2011-04-03, 21:12

to wbijaj na priv albo na GG
maciek - 2011-04-09, 19:24

jjmalin, dzięki za dobre słowo ale przeczytałem regulamin allegro i doczytałem że wcale nie muszę nic usuwać :mrgreen: , i babka okazała się wyrozumiała i kupiła :mrgreen: więc jak by Admian miał możliwość dałby koledze Pomógł ;-)

Dobra, Teraz poszukuję kogoś kto by mi pomógł zrobić fajną stronkę o silnikach koncernu Renault-Nissan, przydała by osoba ogarnięta w WWW no i fanatyk :-> by mało by to kosztowało ;-)

bebe - 2011-04-10, 00:40

maciek napisał/a:
Dobra, Teraz poszukuję kogoś kto by mi pomógł zrobić fajną stronkę o silnikach koncernu Renault-Nissan, przydała by osoba ogarnięta w WWW no i fanatyk :-> by mało by to kosztowało ;-)

Wpisz w gógla "HTML tutorial" i ognia. ;) Dłubanie wuwu to wybitnie upierdliwa robota, zwłaszcza jeśli chcesz żeby zrobione to było dobrze.

Jeśli potrzebujesz hostingu na to, to zapraszam do siebie. :) Jeśli chcesz się bawić w wordpressy, joomle, czy inne wynalazki, to również nie będzie problemu, a w tych przypadkach prędzej będę miał czas i wiedzę żeby pomóc.

maciek - 2011-06-02, 21:38

ostatnio często proszę was o pomoc ale są tu jacyś informatycy może oni mnie naprowadzą na trop.
No więc dostałem nakaz zrobienia prezentacji z informatyki z tematyki ? powiedział tak "cyfrówki" + "dekodery " nie wiem o co chodzi?( mi sie kojarzy z Cyfrą+ wiem ze teraz robimy na ćwiczeniach Nandy.

muszę zrobić prezentację na środę by mieć tą 3 :-x . Proszę o naprowadzenie na trop o co chodzi, tym bardziej że jak ja już robię prezentację to zapwszę dostawałem 6 za zawartości merytoryczne i efekty specjalne :mrgreen:

matucha - 2011-06-02, 22:10

Nand'y And'y Or'y - fajna sprawa ;-)

Dekoder kodu Gray'a chociażby możesz opisać ;-)
Myślę, że to o to chodzi:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic458550.html

[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-06-03, 08:55 ]
Dyskusje nt. naprawy magnetofonu przeniesione do :
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5406

limo - 2011-11-12, 17:20

Towarzysze! Najpóźniej w poniedziałek rano muszę odesłać zrobione w excelu z biostatystyki zamieszczone poniżej. Bardzo proszę o pomoc bo nie mam o tym pojęcia. Odwdzięczę się flaszką rudej osobiście na zlocie bądź korespondencyjnie :mrgreen: :mrgreen:

http://www.wrzuc.to/yoXcYG5J58.wt

maciek - 2011-11-12, 17:52

rok temu bym ci to zrobił, dziś już z tego nic nie pamiętam :cry:
limo - 2011-11-12, 18:01

czy pół litry rudej ODŚWIEŻY CI PAMIĘĆ? :mrgreen: :mrgreen:

do tego na jakimś spocie w przyszłości mogę wykonać utwór tomasza niecika pt. "cztery osiemnastki"

maciek - 2011-11-12, 18:05

limo, trzeba robić osobe1 czy osobe2 czy obydwie :D ?
Jakie funkcje przerabialiście?

i w tedy się zastanowię :mrgreen: czy się tego dotykać, bo ja sam mam do zrobienia do środy sprawko z elektro na około 30stron :cry: :oops:

limo - 2011-11-12, 18:11

obydwie! niestety nie powiem Ci co przerabialiśmy bo na ćwiczeniach byłem 0,5 raza. Pan dr inżynier był nie do zniesienia i jakoś tak wyszło :mrgreen: ale to takie podstawy więc sądzę, że należy to zrobić po najmniejszej linii oporu tak żeby nie wzbudzać podejrzeń ;)
maciek - 2011-11-12, 18:19

limo wszyscy mają to samo :mrgreen: :?:

kurde to jest powalone :-x

maciek - 2011-11-12, 20:51

limo, niestety nie zrobię tego
czaju - 2011-11-13, 09:07

Współczuje [*], też mam projekt z DB do zrobienia, niestety u mnie ma to być "samostartująca się aplikacja", składająca się z 6-8tabel (bez słownikowych, asocjacyjnych i relacja 1-do-1 to jest liczona jako 1 tabela...) i mam się wykazać znajomością archaicznego VBA...

Przynajmniej tyle, że drugi projekt już w Postgres.

Jak już tak się temat zbudował, mam taki delikatny problem w projekcie. Staram się korzustając z boost::asio i boost:thread zrównoleglić odbieranie i wysyłanie danych z programu (socket_ to ssl::stream)

No i ku mojemu ździwieniu

Kod:
  void read_fun(){
      /*while(true){
      socket_.read_some(boost::asio::buffer(reply_));
      std::cout<<"::";
      std::cout<<reply_;
      std::cout<<"\n";     
      }
*/
     std::cerr<<"Jestem reader";
  }
  void write_fun(){
     // while(true){
      std::cout << "***";
      //std::cin.getline(request_, max_length);
      //size_t request_length = strlen(request_);
      //socket_.write_some(boost::asio::buffer(request_, request_length));
   // }
  }
  void handle_handshake(const boost::system::error_code& error)
  {
    boost::thread* writer = new boost::thread (&BusClient::write_fun,this));
    boost::thread* reader = new boost::thread(&BusClient::read_fun,this));

taki fragment jest hmmm niepoprawny, wszystko w ciele klasy BusClient - pomijając działanie write_fun i read_fun, poprostu próba stworzenia wątków kończy się segfaultem...[/code]

limo - 2011-11-14, 16:24

spoko znajomi mi ogarnęli, mimo to dzięki za zaangażowanie