|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Katalogi Dacia
Marmach - 2011-11-28, 16:48 Temat postu: Katalogi Dacia Nie znalazłem na forum żadnego tematu, w którym byłaby mowa o starszych katalogach do Dacii, a był mi potrzebny katalog do mojego MCV 2010. Napisałem do Dacii, ale odpowiedzieli mi, że maj± tylko najnowsze.
Przeszukałem internety po raz drugi i tym razem znalazłem katalogi na czyim¶ chomiku
Ponieważ nie każdy ma chomika, to pozwoliłem sobie zgrać katalogi i zuploadować pod ten link:
Katalogi 2010
Jak kto¶ ma pozostałe lata to proponuję zrobić jak±¶ bazę. Chyba, że już taka jest na forum i tylko spamuję ;)
(aczkolwiek i tak nie pomogło mi to w wykryciu, czy MCV 2010 ma pirotechniczne napinacze pasów ;P)
[ Komentarz dodany przez: laisar: 2011-11-28, 17:00 ]
OdpowiedĽ ws napinaczy: http://www.daciaklub.pl/f...p=109044#109044.
maciek - 2011-11-28, 19:34
ja mam pare katalogów z końcówki 2009 i całego 2010roku, gorzej z 2011 bo mi wlazła nowa wersja chroma i już się nie zapisuj± pdf automatycznie
Marmach - 2011-11-28, 21:18
No, te z 2011 to jeszcze u Ľródła, aczkolwiek już niedługo ;P
Wydaje mi się, że katalogi zawieraj± informacje cenne w kontek¶cie kupna używanego samochodu - od razu można zweryfikować czy np. mało jeżdżony egzemplarz z Polski nie posiada nadmiarowego wyposażenia niedostępnego w danym roku w naszym kraju. Względnie szybko można zakończyć spekulacje nt zmian i poprawek w kolejnych latach.
laisar - 2011-11-28, 22:32
MCV-kowych mam prawie na pewno komplet, ł±cznie z cennikami.
Z pozostałych modeli - prawdopodobnie niemal komplet.
Gdyby kto¶ chciał zgromadzić, przejrzeć i uporz±dkować, to oczywi¶cie mogę wysłać czy wystawić - jest tego jakie¶ 120 MB.
|
|