DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - uszkodzenia Dustera

metysw - 2012-01-10, 16:07
Temat postu: uszkodzenia Dustera
Witam.
Posiadam Dusera od września. Po 2 miesiącach jakiś cymbał porysował mi drzwi przednie choć auto stało na przeciw klatki schodowej pod latarnią. Dziś się dowiedziałem że z tej samej strony auto mam porysowane na całej długości. Nie wiem czy to zawiść ludzi , czy inne cholerstwo.
Napiszcie czy macie podobne spostrzeżenia.

TD Pedro - 2012-01-10, 16:12

pewnie masz kogoś "życzliwego" w okolicy, motywów może byś wiele... :-(
bodzio - 2012-01-10, 18:30

może parkujesz na miejscu które zajmował wcześniej ktoś inny? to całkiem prawdopodobne, albo zwykła zawiść. Jest taka piosenka Big Cyca w której refren brzmi: ''sąsiedzi, tak bardzo, bardzo kocham was...'' współczuje koledze.
Marek1603 - 2012-01-10, 18:48

Naklej naklejkę "obiekt monitorowany", a w oknie zaświeć jakąś czerwoną migającą diode. Można takie kupić w sklepie elektronicznym za parę zł. I powiedz jednemu sąsiadowi że musiałeś kamere zamontować. Masz jak w banku po problemie. ;-) :-D
czaju - 2012-01-10, 22:59

Cytat:

Naklej naklejkę "obiekt monitorowany", a w oknie zaświeć jakąś czerwoną migającą diode. Można takie kupić w sklepie elektronicznym za parę zł. I powiedz jednemu sąsiadowi że musiałeś kamere zamontować. Masz jak w banku po problemie. ;-) :-D

Albo wybiją szybę żeby pożyczyć kamerę, a później za oszustwo zardzewiałym gwoździem dokoła samochodu :D

wat - 2012-01-10, 23:03

oj tam zaraz zardzewiałym może nowego gwoździa ktoś poświeci albo klucze przynajmniej
Marek1603 - 2012-01-10, 23:04

Ale kamere w domu za szybą. Jeszcze kwestia na którym pietrze mieszka.
bushi - 2012-01-11, 16:34

Moja znajoma ma przemilego sasiada - bylego UBeka. Jak tylko ktos sobie kupil nowy samochod i zaparkowal naprzeciwko kamienicy na drugi dzien mial staloryty na aucie. Tak wiec oszolomow nie brakuje.
metysw - 2012-01-11, 18:55

No właśnie nie jest tak że zawsze w tym samym miejscu parkowania . jedno było pod domem a drugie na parkingu Galerii Handlowej. Pod domem podejrzewam życzliwych sąsiadów zawistnych bo trochę biedna dzielnica i pijaczki , na parkingu życzliwego którego boli bo jeździ jakimś starym gratem . A diodę ma seryjną migającą.
tomala72 - 2012-01-11, 21:04

Problemem dustera może być fakt, iż to auto zaciekawi też i mendę, która z kilkunastu innych popularnych modeli na parkingu wyłowi ślepiami akurat Dustiego bo nigdy takiego nie widział i ożeni bok gwoździem...
benny86 - 2012-01-11, 21:17

Niestety, niektórym żal dupe ściska jak sąsiad kupi coś nowego/lepszego. Mój "ulubiony" sąsiad np. próbował wmówić mi że przy parkowaniu aveo krótko po zakupie stuknąłem w jego poobijanego i poobdzieranego poloneza... który stał 20 metrów dalej :mrgreen:
Stepway - 2012-01-11, 21:21

A które to drzwi? Bo wiesz, jak niektórzy parkują jak łosie...

Sam bynajmniej nie popieram wandalizmu.

metysw - 2012-01-17, 19:56

Drzwi od kierowcy , lecz auto nie stało na chodniku tylko obok jak zawsze pod domem, a drugim razem idealnie w miejscu na parkingu poziomowym tyle że było pierwsze od ciągu kominikacyjnego :(