DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Odklejające się naklejki na progach

limo - 2012-03-16, 19:51
Temat postu: Odklejające się naklejki na progach
Zauważyłem ostatnio przy sprzątaniu w aucie, że obrzeża naklejek na progach nie trzymają się, dostał się pod nie bród i piasek, ma ktoś podobnie? Niby pierdoła ale zawsze te naklejki jakoś chronią lakier i nawet niegłupio wyglądają. Zamierzam to zgłosić przy przeglądzie.
laisar - 2012-03-16, 19:54

U mnie w czerwcu stuknie 5 lat - żadnych problemów.
limo - 2012-03-16, 20:05

czyli pewnie moje jakieś lipne albo za porządnie odtłuścili lakier przed naklejeniem
Lukas87 - 2012-03-16, 20:30

u mnie tez sie odklejaja :/
jackthenight - 2012-03-16, 21:36

U mnie 4 rok i jak na razie wszystko OK.
BLACHA_997 - 2012-03-17, 11:37

Chodzi Ci o naklejki (nakładki firmowe) na błotniki?

Jeśli tak, jedź do serwisu. Jeśli masz gwarancję zrobią za free. W moim Dusterze też po zimie zaczęły się odklejać. Po wizycie w ASO jest OK.

Poza tym podobny problem był już na forum. Były tam informacje na temat środków, które były stosowane do samodzielnej naprawy odklejających się nakładek.

jackthenight - 2012-03-17, 11:50

BLACHA_997, na progach a nie na błotnikach
pol34 - 2012-03-17, 12:52

Moja naklejka na progu też już w około 1/3 się odkleiła spróbuje sam czymś podkleić.Reszta jakoś się trzyma.
Stepway - 2012-03-17, 14:34

Też na to zwróciłem uwagę.

Zostawiam to póki co tak jak jest, bo aby cokolwiek móc zrobić powinno się je najpierw całkowicie odkleić. Pod naklejką zebrał się piach, kurz i jeden tylko wie co jeszcze.

Nie rozważałem składania reklamacji (Stepway ma już 8 m-c), bo to raczej nie ten zakres cenowy by móc wymagać tak naprawdę "pierdołki". Pewnie przed zimą zdejmę je samodzielnie. Funkcjonalności nie dają, wpływ na wygląd symboliczny...

No chyba, że rozwinie się tutaj ciekawa dyskusja :mrgreen:

Bardziej smucą mnie odpryski na lakierowanym plastiku. Listwach poniżej progów. Widać czarne plamki, a sam element ozdobny a'la SUV w tym miejscu jest już mocno porysowany. Z daleka tego nie widać, nie rzuca się to w oczy, nie psuje w znaczący sposób estetyki ale mam świadomość że jest to "normalne" zużycie. Zaraz przekręcę kolejną symboliczną granicę 30tyś km.

laisar - 2012-03-17, 15:00

Stepway napisał/a:
Nie rozważałem składania reklamacji (Stepway ma już 8 m-c)

Dlaczego? Cena nie ma nic do rzeczy - się popsuło, to niech ASO naprawia.

czaju - 2012-03-17, 16:58

Kiedyś to robili naklejki...

Moje z 2008 również wyglądają jak nowe :)

Stepway - 2012-03-17, 17:38

laisar napisał/a:
Stepway napisał/a:
Nie rozważałem składania reklamacji (Stepway ma już 8 m-c)

Dlaczego? Cena nie ma nic do rzeczy - się popsuło, to niech ASO naprawia.
Mówimy o naklejce. Jeżeli wydarzyłoby się to w ciągu pierwszego tygodnia, to sprawa byłaby bardziej oczywista. A tak? Czym innym byłaby np.korozja progów :-) podważam tylko zasadność żalenia się w ASO, a może brak mi poprostu natury "pieniacza"?
Stepway - 2012-03-17, 17:44

czaju napisał/a:
Kiedyś to robili naklejki...

Moje z 2008 również wyglądają jak nowe :)

Autor wątku nie zaznaczył, sądzę że dość istotnej informacji, że jak domniemam mowa jest o naklejce progowej Stepway. Sandero Laurete po blisko półtorej roku wygląda dobrze.

laisar - 2012-03-17, 18:16

Stepway napisał/a:
może brak mi poprostu natury "pieniacza"?

Nie trzeba się pienić (: - po prostu zgłoś przy okazji, np na przeglądzie.