|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Uwaga na mocowanie zbiornika LPG pod podłog± !!!
wojtus - 2012-03-27, 08:53 Temat postu: Uwaga na mocowanie zbiornika LPG pod podłog± !!! W trakcie prac porz±dkowych w bagażniku odchyliłem nieco wykładzinę i niestety w okolicach podkładek poprzez, które mocowany jest zbiornik LPG do podłogi zobaczyłem pęknięcia blachy (podłogi bagażnika). Zbiornik był przymocowany poprzez podkładki o ¶rednicy około 5 cm. W ASO w Warszawie na Puławskiej (tam miałem montowan± instalację LPG) poprawili mi mocowanie zbiornika. Teraz zarówno od spodu jak i od strony bagażnika podłożone s± podkładki z blachy 4 - kwadraty o wielko¶ci około 12 cm. Mam nadzieję, że teraz będzie ok.
Zbiornik LPG ma 53l pojemno¶ci całkowitej - można zatankować około 43 l LPG.
SprawdĽcie u siebie mocowanie, najprawdopodobniej blacha podłogi bagażnika jest zbyt cienka i nie wytrzymuje obci±żenia przy takich podkładkach jak miałem do tej pory.
jkab - 2012-03-27, 11:40
Instalacja fabryczna czy "własna"?
TD Pedro - 2012-03-27, 11:58
i jak długo "w bolidzie"?
wojtus - 2012-03-27, 13:39
Instalacja montowana przez ASO Puławska, niecały rok temu.
czarli - 2012-03-27, 14:37
wojtus napisał/a: | Instalacja montowana przez ASO Puławska, niecały rok temu. |
a jaki koszt?
albercik197 - 2012-03-27, 18:43
Witam
Ja u siebie butle LPG mam bardzo solidnie zamocowan± s± podłożone bardzo duże podkładki 25x25cm i ładnie pomalowane jakby były oryginalne nic z podłog± się nie dzieje DOBRA ROBOTA
Pozdrawiam
|
|