DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - EURO 2012

dystrykt9 - 2012-06-12, 21:54
Temat postu: EURO 2012
Wydzielone z http://www.daciaklub.pl/f...p=132646#132646

1:1
Przyznam, że chłopaki z reprezentacji sprawili mi radość (i jeszcze paru milionom rodaków :mrgreen: ). Nie byłem do końca przekonany, czy dadzą radę. Szczególnie po nierównym i dziurawym meczu z Grecją :-D

maciek - 2012-06-12, 22:02

dystrykt9 napisał/a:
Szczególnie po nierównym i dziurawym meczu z Grecją

bo się zgrzali za szybko a w szatni nie mieli aparatów tlenowych :-P , dziś Smuda poszedł po rozum do głowy kazał się nie przemęczać, Lacie kazał nie zamykać dachu :mrgreen: , zobaczymy jak zagramy w meczu o wszystko z Czechami ;-)

dystrykt9 - 2012-06-12, 22:16

No i dowcip trzeba już zmienić.
Już nie będzie:

"Co słychać Panie Smuda?
- Bez zmian..." :mrgreen:

Nawet Szpakowski go dzisiaj cytował.
I dobrze, że nadal mamy mecz o wszystko, a nie o honor... :-D

McRap - 2012-06-13, 07:13

dystrykt9 napisał/a:
Duster w stylu Euro w pięknych okolicznościach przyrody

I w stylu Euro jeszcze piękniej się prezentuje :-D

McRap - 2012-06-13, 07:17

dystrykt9 napisał/a:
1:1
Przyznam, że chłopaki z reprezentacji sprawili mi radość (i jeszcze paru milionom rodaków :mrgreen: ). Nie byłem do końca przekonany, czy dadzą radę. Szczególnie po nierównym i dziurawym meczu z Grecją :-D

I najważniejsze ... w sobotę nie gramy o honor jak to mamy w zwyczaju :-) . To znaczy o honor też gramy, ale oprócz tego o awans :mrgreen:

dystrykt9 - 2012-06-13, 09:35

A powiedzcie mi Koledzy i Koleżanki, czy tylko w Wawie i okolicach jeździ tak dużo udekorowanych samochodów "w stylu Euro2012"?
Jak jest w Waszych stronach?
A może wrzucicie tu też fotki swoich aut udekorowanych w ten sposób i pochwalicie się, jakie gadżety zainstalowaliście (skoro już wydzielił się temat Euro :mrgreen: )?

mrówa - 2012-06-13, 11:04

dystrykt9 napisał/a:
No i dowcip trzeba już zmienić.
Już nie będzie:

"Co słychać Panie Smuda?
- Bez zmian..." :mrgreen:

Nawet Szpakowski go dzisiaj cytował.

No właśnie. Smuda zepsuł cały dowcip :evil:
:mrgreen:

czaju - 2012-06-13, 11:39

No nie duży problem spotkać samochody z flagami (w Krakowie jakby mniej niż w Dąbrowie, bo jak w ubiegły poniedziałek byłem w DG to mało na którym samochodzie NIE BYŁO flagi), w Krakowie trochę gorzej, ale i tak super.
Marek1603 - 2012-06-13, 11:56

Ja mam po lewej PL, a po prawej Klubową.
benny86 - 2012-06-13, 11:59

Może zrobimy taką małą galerię gadżetów na EURO czy to "solo" czy też już zamocowanych na samochodzie?
DrOzda - 2012-06-13, 12:09

Pochwalę się , byłem na Narodowym gardło boli mnie jak diabli .... bynajmniej nie od piwa którym bałbym się kwiatki podlać żeby nie uschły ....
Co do gadżetów , nakładki na lusterka z Biedronki są trochę za małe jak dla Logana , trzeba je umiejętnie porozciągać :-P

McRap - 2012-06-13, 12:18

DrOzda napisał/a:
Pochwalę się , byłem na Narodowym

Zazdroszczę :-|

A co do narodowych akcentów z okazji Euro ... to z powodu braku samochodu (czekam, czeka i czekam) tylko akcenty na balkonie mam :-)

czaju - 2012-06-13, 12:29

ja mam biało-czerwoną piłkę jako zapach samochodowy na lusterku...
dystrykt9 - 2012-06-13, 15:49

DrOzda napisał/a:
Pochwalę się , byłem na Narodowym

Ktoś od "nas" jeszcze wylosował jakieś bilety i był na którymś stadionie?
I ile osób zgłaszaliście, żeby się załapać na bilety w losowaniu?
Ja wysłałem tylko raz na siebie, zaraz na początku, ale oczywiście się nie załapałem.
Znajomi i koledzy rejestrowali żony, babcie, dziadków i pociotków, ale też rzadko komu się udało :-P

I nikt nie chce się pochwalić żadnymi fotkami z gadżetami piłkarskimi na swoim aucie? :-D Moje można zobaczyć w temacie o mojej drakuli (link w stopce postu).

Dzisiaj mijałem auto, które miało całą maskę udekorowaną płachtą z orłem, taka sama płachta była mocowana na szybach z boku, na lusterkach były osłony biało-cz.

benny86 - 2012-06-13, 16:24

Z grona znajomych 3 osoby wylosowały bilet, z czego 1 wysłała tylko zgłoszenie na siebie i wylosowała bilet na mecz finałowy, ale to urodzony farciarz :mrgreen: . Pozostałe 2 osoby również wysyłały zgłoszenia na wszystkich możliwych członków rodziny (wujostwo,dziadostwo itp)

Osobiście próbowałem, ale bez efektów

kapelusznik - 2012-06-13, 17:35

dystrykt9 napisał/a:
Ktoś od "nas" jeszcze wylosował jakieś bilety i był na którymś stadionie?

byłem z żoną na meczu Irlandia - Chorwacja w Poznaniu

składałem wniosek na 3 mecze w Poznaniu - po 2 bilety - wylosowałem tylko na 1 mecz

nie rejestrowałem się na żonę, brata, ojca, rybki, roztocza, kwiatki doniczkowe ;-)

DrOzda - 2012-06-13, 17:57

ja kupiłem na portalu uefa w zeszłą środę i to 6 sztuk na sektory vip rodzina i znajomi mnie wielbią :)
maciek - 2012-06-13, 19:17

DrOzda, ty bogaczu ;-)
DrOzda - 2012-06-13, 19:37

nie no kase mi oddali nawet sie zrzucili na koszt mojego biletu i dobrego whiskacza takie bilety szły za ponad dwa kafle przy nominalnej 5 stów
maciek - 2012-06-13, 20:01

:-D

McRap - 2012-06-14, 06:41

dystrykt9 napisał/a:
I ile osób zgłaszaliście, żeby się załapać na bilety w losowaniu?

Ja zgłaszałem siebie i żonę .... ale bez efektów :-(

dystrykt9 - 2012-06-14, 09:29

DrOzda, a jak z Twojej perspektywy wyglądały te zadymy przed i po meczu z Rosją?
Bo wygląda na to, że czasami jednak lepiej oglądać takie imprezy w tv :mrgreen:

DrOzda - 2012-06-14, 09:56

O zadymach dowiedziałem się w środę jak odpaliłem komputer w pracy.
Jechałem pociągiem z Zachodniego na Stadion , po drodze wsiadło sporo kibiców również Rosjan. Na Powiślu było trochę patroli no i dosiadły się jakieś gnojki z podejrzanymi gębami.
Ale nic się nie działo szczególnego, dotarłem do bramy od strony Zielenieckiej , kulturalnie obaliłem Guinessa czekając w kolejce do bramki ( to co sprzedają na stadionie grozi uszkodzeniem kubków smakowych) , Rosjanie mieli oddzielną bramę. Drugą puszkę udało mi się ukryć w pokrowcu od aparatu :) Potem borowik kazał mi to przelać do kubka zanim wejdę bo siedziałem w sektorze sąsiadującym z naszą waadzą. Obok mnie siedzieli również Rosjanie , staliśmy razem w kolejce do pisuarów i żadnych ekscesów nie było. Powrót spokojny , wsiadłem do pociągu w stronę Wschodniego, bo przy wejściu na peron do centrum stał dziki tłum.
Tam się przesiadłem do dalekobieżnego i wysiadłem na Zachodnim. W wagonie jechali akurat żandarmi i prewencja na zabezpieczanie Centralnego , w ich radiu coś tam skrzeczało o kilku bójkach ale nic nie widziałem - byłem w domu po 90 minutach od zakończenia meczu. Generalnie bardzo udany wieczór.

Kristoff - 2012-06-14, 12:10

Dokładnie tak było, jak pisze DrOzda. O zadymach dowiedziałem się w przerwie meczu, jak przejrzałem newsy w smartfonie. Na stadionie kibice nasi i rosyjscy nastawieni przyjaźnie lub neutralnie, jedna grupa Rosjan zrobiła sobie ze mną i z synem zdjęcie, ludzie się pozdrawiali itp. Z tego, co czytałem, głównej grupy zadymiarzy policja nie przepuściła na drugą stronę Wisły, wypychając ich w kierunku centrum, więc na stadionie i pod nim było spokojnie. Bardziej niespokojnie było w strefie kibica pod PKiN-em. Wracałem dokładnie takim samym system, co DrOzda, poszło bardzo sprawnie.

Pozdr,
Kristoff

czarli - 2012-06-14, 13:13

dystrykt9 napisał/a:

rownie dobrze wieczorem mozesz isc ulica i jakis dres, albo hool's bez powodu ci wpier...i zawlaszczy tel i portfel...
Co do meczu to byly przypadki sporadyczne (biorac pod uwage wszystkich kibicow bedacych w W-wie), w ktorych braly udzial nasi idioci, ktorzy prowokowali Rosjan. Jesli to nie byles ty to nie powinienes sie lekac

dystrykt9 - 2012-06-14, 18:10

czarli napisał/a:
dystrykt9 napisał/a:

rownie dobrze wieczorem mozesz isc ulica i jakis dres, albo hool's bez powodu ci wpier...i zawlaszczy tel i portfel...
Co do meczu to byly przypadki sporadyczne (biorac pod uwage wszystkich kibicow bedacych w W-wie), w ktorych braly udzial nasi idioci, ktorzy prowokowali Rosjan. Jesli to nie byles ty to nie powinienes sie lekac

Po to sobie kupilem dustera, zeby wlasnie nie chodzic :mrgreen:
Rownie dobrze mozna tez w ogole z domu nie wychodzic, a nie o to chodzi...
Jest cos takiego, jak ocena ryzyka, przydatna w wielu dziedzinach - takze w zyciu codziennym.
To Ty oceniasz i decydujesz, czy w danym srodowisku, przy danych warunkach (np.wieczor, brak oswietlenia, podla dzielnica, mecz podwyzszonego ryzyka :mrgreen: ) chcesz to ryzyko podjac.
Oczywiscie nie da sie przewidziec wszystkiego, ale czesc mozna.
Bledne jest tez zakladanie, ze ci co nie prowokuja, sa bezpieczni. Powiedz to tym wszystkim, ktorzy zgarneli za zly ubior, narodowosc lub po prostu obecnosc w zlym miejscu o zlym czasie... I to nie tylko na tej imprezie.

Oczywiscie te cale zadymy nie powinny miec miejsca i sa z gruntu zle. Czlowiek powinien miec mozliwosc pojsc z, dajmy na to, dzieckiem na normalna impreze i nie bac sie, ze dostanie znienacka cegla w dynie.
No dobra, pofilozofowali, to teraz by sie czlowiek napil :mrgreen:

wat - 2012-06-14, 22:14

a ruscy za co kare dostali ud uefy ponoc jaką flage nie taka wywiesili ciekawe co na niej było
benny86 - 2012-06-14, 22:40

wat napisał/a:
a ruscy za co kare dostali ud uefy ponoc jaką flage nie taka wywiesili ciekawe co na niej było

"symbole wzywające do nienawiści na tle narodowościowym" wedle wypowiedzi Miśka Platiniego. Osobiście na stadionie nie byłem, a operatorzy TV są wyczuleni podobno na tym punkcie więc nie pokazywali tego chyba, bo bym dojrzał.

monopios - 2012-06-14, 22:47

benny86 napisał/a:
nie pokazywali tego chyba, bo bym dojrzał.

POKAZALI

benny86 - 2012-06-14, 22:50

Fotka jest z materiałów TVP? Jeśli tak to musiałem być w kuchni po browara albo przeglądać tabelę grupową i ustalać z kim zagramy w finale :mrgreen:
48piotr - 2012-06-15, 07:44

Nasi "wschodni bracia"przyjechali wyściskać nas jak Putin Tuska?? :shock:
dystrykt9 - 2012-06-15, 09:36

wat napisał/a:

Na fladze jest postać kniazia Dymitra Pożarskiego, pogromcy Polaków z czasów, gdy najechaliśmy Moskwę :-D W Rosji to bohater, z naszej perspektywy to postać negatywna.
Dlatego flaga została oceniona jako prowokacyjna.
I jeszcze ten tekst "This is Russia" na wzór "This is Sparta" :-D
Ciekawi mnie, w ilu ją wnosili. Chyba ją montowali na stadionie z fragmentów, bo była olbrzymia.

TD Pedro - 2012-06-15, 09:56

dystrykt9 napisał/a:
Na fladze jest postać kniazia Dymitra Pożarskiego, pogromcy Polaków z czasów, gdy najechaliśmy Moskwę

to nie był aż taki wielki pogrom... :lol:
a za "swoje" oberwał
vide:
"29 marca 1611 stanął na czele powstania przeciwko polskim załogom okupującym Moskwę. 30 marca niespodziewanie zaatakowany przez śmiały wypad husarii pod dowództwem rotmistrza Samuela Dunikowskiego, został ciężko ranny"*
ad. * - źródło Wikipedia

ale to przecież dosyć odległe czasy i nie powinny być źródłem wzajemnych animozji... :-)

McRap - 2012-06-15, 10:09

Zaszło małe nieporozumienie.
Rosja została ukarana, ale za mecz z Czechami (wrzucenie rac i wywieszenie zabronionych transparentów): http://euro.wp.pl/title,R...,wiadomosc.html
Sektorówka o której piszecie wyżej (This is Russia) była wcześniej zgłoszona i była zgoda na jej zaprezentowanie: http://euro.wp.pl/title,U...,wiadomosc.html

dystrykt9 - 2012-06-15, 11:02

Fakt, może mało prezycyjnie odniosłem się tylko do tego, co zostało przedstawione na tej olbrzymiej fladze prezentowanej na meczu Polska-Rosja.
Nie odniosłem się do samej ewentualnej kary za tą flagę.
No i nie zmienia to obrazu, że przez wielu komentatorów (nie tylko polskich, ale i międzynarodowych) flaga została oceniona jako prowokacyjna.

McRap - 2012-06-15, 11:20

Za to w czasie sobotniego meczu z Czechami mamy mieć naszą biało-czerwoną sektorówkę. Ponoć już zgłoszona i chyba już uszyta :-D
wat - 2012-06-15, 13:19

McRap napisał/a:
Zaszło małe nieporozumienie.
Rosja została ukarana, ale za mecz z Czechami (wrzucenie rac i wywieszenie zabronionych transparentów): http://euro.wp.pl/title,R...,wiadomosc.html
Sektorówka o której piszecie wyżej (This is Russia) była wcześniej zgłoszona i była zgoda na jej zaprezentowanie: http://euro.wp.pl/title,U...,wiadomosc.html

ale na tych flagach z pierwszego linku też nic specjalnego nie ma- więc zastanawiam co na nich było że im kare zapodali

a ta pierwsza sektorówka to nawet fajna wyszła tylko troche krzywo ja trzymali ;-)

McRap - 2012-06-15, 13:25

wat napisał/a:

ale na tych flagach z pierwszego linku też nic specjalnego nie ma- więc zastanawiam co na nich było że im kare zapodali

A bo to artykuł z WP, a ich artykuły często są opatrzone nieadekwatnymi zdjęciami. Sam nie wiem co dokładnie wywiesili, że dostali karę :-? Być może chodziło o to, że nie zgłosili tych sektorówerk do UEFA.

wat - 2012-06-15, 13:49

może flage z reklamą pepsi bo takiej koszulki nawet mieć nie wolno :lol:
TD Pedro - 2012-06-15, 14:30

McRap napisał/a:
Za to w czasie sobotniego meczu z Czechami mamy mieć naszą biało-czerwoną sektorówkę. Ponoć już zgłoszona i chyba już uszyta :-D

podobno ma mieć wymiary 50 x 30 m...

Prezes - 2012-06-16, 09:42

TD Pedro napisał/a:
podobno ma mieć wymiary 50 x 30 m...
Dziś Panie co szyły podały, że jest 2m bonusu. 52m x 30m
dystrykt9 - 2012-06-16, 22:43

Świętujemy dalej :-D Już za 2 lata Polska będzie mistrzem świata... :mrgreen:
Na marginesie - nad ranem Adamek walczy, jakby ktoś zainteresowany był...

Dante - 2012-06-17, 16:59

w ramach zadoscuczynienia Polscy siatkarze pokonali Brazylie 3:1 :mrgreen:
chriskb - 2012-06-17, 16:59

Ciekawszy od naszych piłkokopów i mordolejów był 24h Le Mans. Wszyscy się ścigają a wygrywa AUDI. Co prawda hybryda Toyoty miła pecha.
maciek - 2012-06-17, 17:35

chriskb napisał/a:
Ciekawszy od naszych piłkokopów i mordolejów był 24h Le Mans. Wszyscy się ścigają a wygrywa AUDI. Co prawda hybryda Toyoty miła pecha.

a to czasem 2 Toyoty ;-)

w tym "Nakadzima" staranował Nissana Delta Wing :cry:

jan ostrzyca - 2012-06-17, 19:36

Jako gorący polski patriota powiem tylko, że wprost nie znoszę tego durnego pompowania balonów dumy, sukcesu i nadziei, które zdradliwie pękają i zamiast szlachetnego zapachu świeżego powietrza uwalniają woń bzdzin, którymi były napełnione. To tyle w temacie Euro 2012, ale też autostrad, stadionów, zielonej wyspy, reformy armii, nowej matury, walki z kibolami, reformy emerytur, etc.
48piotr - 2012-06-17, 20:44

jan ostrzyca napisał/a:
woń bzdzin

Dodam skunksa.

maciek - 2012-06-17, 21:18

DrOzda napisał/a:
Drugą puszkę udało mi się ukryć w pokrowcu od aparatu :) Potem borowik kazał mi to przelać do kubka zanim wejdę bo siedziałem w sektorze sąsiadującym z naszą waadzą.

http://www.smog.pl/wideo/...dzie_nie_wolno/

laisar - 2012-06-17, 23:46

chriskb napisał/a:
Le Mans. Wszyscy się ścigają a wygrywa AUDI

Chyba raczej: Porsche? (;

jan ostrzyca - 2012-06-18, 06:27

Nieco na marginesie: kolega zapalony kibic, opowiedział mi wczoraj jak to rosyjscy kibole CSK zgwałcili kibola Widzewa na wspólnym wyjeździe. Kibole CSK i ŁKS mają(mieli) tzw zgodę i razem jeżdzili na mecze, a tu taka dupna historia. Potem była seria zemst, próba pojednania i tzw kosa cześci Widzewiaków.

http://expressilustrowany...ntarz-sort=desc

Podobno kibole z Rosji dopytywali w Wawie czy są kibole Widzewa, a w czasie jednej z konferencji na szefa rosyjskich zadymiarzy leciały okrzyki na temat części rowerowych.

chriskb - 2012-06-18, 08:45

laisar napisał/a:
Chyba raczej: Porsche?

Miałem na myśli ostatnie lata, a właściwie jak AUDI zadebiutowało w tych zawodach.

DrOzda - 2012-06-18, 08:48

Jakby ktoś był nadal zainteresowany to na portalu ueafa bez większego spięcia da się kupić bilety na ćwiartki w Polsce prawie wszystkich kategorii. Kupiłem 4 x 2 KAT RV po 160 PLN sztuka.
laisar - 2012-06-18, 09:29

chriskb napisał/a:
Miałem na myśli ostatnie lata, a właściwie jak AUDI zadebiutowało w tych zawodach.

Domyśliłem się, ale chciałem właśnie zwrócić uwagę, że to wcale nie jest takie jednoznaczne...

Dante - 2012-06-19, 18:44

jan ostrzyca napisał/a:
Nieco na marginesie: kolega zapalony kibic, opowiedział mi wczoraj jak to rosyjscy kibole CSK zgwałcili kibola Widzewa na wspólnym wyjeździe. Kibole CSK i ŁKS mają(mieli) tzw zgodę i razem jeżdzili na mecze, a tu taka dupna historia. Potem była seria zemst, próba pojednania i tzw kosa cześci Widzewiaków.

http://expressilustrowany...ntarz-sort=desc

Podobno kibole z Rosji dopytywali w Wawie czy są kibole Widzewa, a w czasie jednej z konferencji na szefa rosyjskich zadymiarzy leciały okrzyki na temat części rowerowych.

mowisz o czyms o czym nie masz pojecia. nie CSK tylko CSKA i CSKA nie ma zgody z ŁKS-em tylko z Widzewem, a sprawa z tym gwałtem to zwykła plotka, a zgodzie nic nie grozi.

benny86 - 2012-06-19, 22:26

Robi się ciekawie - strzelenie bramki nie jest równoznaczne z jej uznaniem, a to na turnieju tej rangi zdarzać się nie ma prawa.

Dyskusje o mordobiciu uprawianym przez palantów nie potrafiących zapanować nad swoimi emocjami i nie rozumiejących na czym sport polega proponowałbym pominąć lub prowadzić w innym miejscu.

dystrykt9 - 2012-06-19, 22:43

Się nie dziwię, że Błochin dostał szału... :-D Zastanawia mnie tylko, co sędzia techniczny tam robił i co widział. Tym razem nie było błyskawic, więc nie powinno mu się nic spiąć na wizji... :mrgreen:
benny86 - 2012-06-19, 22:46

Nie wiem, jak dla mnie sędzia powinien być pozbawiony uprawnień przez UEFA. Chodzę na mecze miejscowego klubu KS Żory (okręgówka, czasami IV liga) i takich wałków sędziowie nie odstawiają...
TD Pedro - 2012-06-19, 22:52

dystrykt9 napisał/a:
co sędzia techniczny tam robił i co widział

a może pytanie powinno brzmieć: ile wziął żeby widzieć "właściwie"? :-P

benny86 - 2012-06-19, 22:57

TD Pedro napisał/a:
a może pytanie powinno brzmieć: ile wziął żeby widzieć "właściwie"?

milion luidorów. I pałac z posadzką z brylantów. Do tego bentleya continentala i prywatną plażę na majorce. "Zamknom, ukradnom, podpierdolom" rulez :mrgreen:

dystrykt9 - 2012-06-20, 06:14

benny86 napisał/a:
Nie wiem, jak dla mnie sędzia powinien być pozbawiony uprawnień przez UEFA. Chodzę na mecze miejscowego klubu KS Żory (okręgówka, czasami IV liga) i takich wałków sędziowie nie odstawiają...

Ogladajac Euro, zaobserwowalem juz kilka podobnych sytuacji, gdy chodzilo o wyjscie pilki poza linie boczna boiska. Mowie o sytuacjach, gdzie sedzia liniowy byl naprawde blisko i z uwaga przygladal sie, gdzie jest pilka. Widac to szczegolnie na powtorkach. W takich sytuacjach bardzo trudno uwierzyc w slaby wzrok arbitra :mrgreen:
Co do meczow okregowek itp, mialem kiedys okazje widziec mecz A-klasy. To bylo niezapomniane przezycie... :mrgreen:

maciek - 2012-06-20, 06:27

dystrykt9 napisał/a:
benny86 napisał/a:

Ogladajac Euro, zaobserwowalem juz kilka podobnych sytuacji, gdy chodzilo o wyjscie pilki poza linie boczna boiska. Mowie o sytuacjach, gdzie sedzia liniowy byl naprawde blisko i z uwaga przygladal sie, gdzie jest pilka. Widac to szczegolnie na powtorkach. W takich sytuacjach bardzo trudno uwierzyc w slaby wzrok arbitra :mrgreen:

ogóle na tych mistrzostwach takie wały przechodzą że głowa mała. Ale żeby nie uznać gola Ukrainie która rzeczywiście strzeliła i to jeszcze u siebie będąc współgospodarzem mistrzostw. Prędzej bym bym uwierzył w to że by nie uznali gola dla Anglii.

TD Pedro - 2012-06-20, 10:38

maciek napisał/a:
żeby nie uznać gola Ukrainie która rzeczywiście strzeliła i to jeszcze u siebie będąc współgospodarzem mistrzostw

fakt grania u siebie i bycia współgospodarzem mistrzostw nie powinien mieć żadnego znaczenia, gol ewidentny i nieuznanie go to draństwo...

benny86 - 2012-06-20, 11:01

Nie wiem, być może sędzia za późno zorientował się że był spalony (którego nie odgwizdał) i żeby "wyrównać" to bramki też nie uznał, ale to debilizm w czystej postaci - mógł po prostu po strzeleniu bramki odgwizdać spalony i wszystko byłoby fair play.
Prezes - 2012-06-20, 14:51

No to albo piłka z chipsami, tj. z chipami tudzież czipami, albo trzeba lepiej te gole strzelać :-P Ogólnie mistrzostwa super i dużo bramek pada, szkoda tylko, że nie dla naszych....
maciek - 2012-06-29, 06:36

48piotr - 2012-06-29, 08:29

Bob budowniczy? :roll:
A może buowlaniec? :roll: :roll: /brak matury/ :mrgreen:

mud maX - 2012-06-29, 23:05

Ciekawe jak było na prawdę z tymi paskami...

maciek - 2012-07-01, 10:53

benny86 - 2012-07-01, 12:23

Złota myśl z piątkowego wydanie "Teleexpresu" - "myślał niemiec o niedzieli a tu Mario Balotelli" :mrgreen:

Na dzisiejszy finał nie mam swojego faworyta, południowe nacje zawsze grały dobry, widowiskowy futbol więc jak dla mnie zapowiada się jeden z ciekawszych meczów.

dystrykt9 - 2012-07-01, 16:17

Jeśli chodzi o moje skromne preferencje to wolałbym akurat zwycięstwo Włochów :-D
Wynika to tylko i wyłącznie z obserwacji poczynań poszczególnych reprezentacji na tych mistrzostwach. Włosi grali ładniejszą piłkę, czym mnie do siebie przekonali.
Dobrze, że nie prezentowali tego, z czego najlepiej byli znani, czyli teatru boiskowego. Ten element mieli zawsze perfekcyjnie opanowany i skutecznie zrażał mnie on do nich. Tak jak Włosi potrafili "przyaktorzyć" to nikt nie potrafił :lol:
Mam nadzieję, że zagrają ładnie także w tym ostatnim meczu na Euro 2012.
Ale tak czy inaczej - niech wygra lepszy :mrgreen:
BTW - zdjąłem dzisiaj z auta husarię z chorągwi, polsko-ukraińskie święto piłki dobiega końca... :-D

Prezes - 2012-07-01, 23:05

dystrykt9 napisał/a:
Ale tak czy inaczej - niech wygra lepszy :mrgreen:
I wygrał lepszy, ale pierwszy raz od 30-tu lat polubiłem włoską piłkę.. Hiszpanie i ich podania się znudziły niektórym kibicom.. ale dla mnie rządzą! :mrgreen:
benny86 - 2012-07-02, 11:56

Chyba nikt nie spodziewał się tak wysokiej przewagi którejkolwiek drużyny. Włosi byli dobrzy, ale brakowało im wykończenia, a Hiszpanie zagrali może mniej widowiskowo niż nas do tego przyzwyczaili, ale efektywnie.

P.S. Chciałbym mieć możliwość wymiany dwóch zdań z pewnym ex-reprezentantem Anglii, co to tak narzekał na polski rasizm i wróżył powrót "w trumnach" 8-)