DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - zamek w tylnej klapie sedana

pazorro - 2008-04-11, 20:46
Temat postu: zamek w tylnej klapie sedana
czy ci z was co mają zamek w tylnej klapie taki ze nie trezb akluczyka za kazdym razem ze soba zabierac zeby go otworzyc moga mi powiedziec czy ten zamek jest podlaczony do centralnego czy nie...?
Marcin - 2008-04-11, 20:48

Z tego co sie orientuje to jest podlaczony do centralnego ;-)
RWw - 2008-04-11, 21:39

U mnie jest podłączony. Wolałbym jakiś dodatkowy przycisk, bo teraz jeździ się z otwarym bagażnikiem.
GeRRaD - 2008-04-11, 21:56

Jest na 100 %, i wydaje mi się że jak się zamknie centralny od środka bagażnik też się zamyka
kajos32 - 2008-04-12, 08:49

Na 100% bagażnik zamyka się jak zamykamy centralny od środka
Reigner - 2008-04-12, 16:05

U mnie po nabyciu Thalii ten bagażnik ( a mam bez zamka na kluczyk) był powodem sporego zdziwienia. Owszem, można go zamknąć centralnym od środka, ale takie rozwiązanie mi sie absolutnie nie podoba, bo albo jeździmy po mieście z niezamknietym bagażnikiem, albo z pozamykanymi wszystkimi zamkami - żadna opcja mi się nie uśmiecha.
piotrres - 2008-04-12, 19:22

Ciekawe,
bo umnie można otworzyć bagażnik z kluczyka przy samochodzie zamkniętym za pomocą zamka centralnego. Kabina pozostaje wówczas zamknięta.

GeRRaD - 2008-04-12, 19:33

Każdy zamek można otworzyć oddzialnie z kluczyka przy zamknietym centralnym - pozostałe drzwi i/lub klapy pozostają wtedy zamknięte
jurek - 2008-04-12, 20:02

w nowej thalii ba gaznik tylko z centralnego, nie ma wcale kluczyka. pozdr
pazorro - 2008-04-13, 07:51

...czyli zamek da sie otwierać za pomocą kluczyka zawsze a za za pomocą kciuka tylko jak jest otwarty centralny? Bo myślę nad wymianą tego mojego zamka, co go trzeba zawsze, tylko i wyłącznie z kluczyka otwierać, na taki właśnie guzik i zastanawiałem sie czy to jest podłączone do centralnego bo w schematach elektrycznych nic nie ma o podłączeniu tego zamka do centralnego zamykania, ale możliwe, że schematy są starsze niż ten pomysł producentów z takim otwieraniem na guzik. W każdym razie jeśli jest podłączony to jak wymienię za ten guzik to nie podłączę go do centralnego. Zrobię tak, żeby otwierał sie z kciuka a żeby kluczykiem się blokowało otwieranie z kciuka.
GeRRaD - 2008-04-13, 09:55

Wydaje mi się że podłączenie do centralnego to wygoda - idąc z zakupami nie celuję w zamek.Przydałoby się jeszcze aby np. po dwukrotnym naciśnięciu guzika otwierała się klapa - ale cóż marzenia :lol:
El Logano - 2008-04-13, 20:10

Logan sprzed face liftingu miał bagażnik otwierany na kluczyk, po face liftingu jest przycisk z wbudownym zamkiem sprzężony z centralnym zamkiem.
Black Eryk - 2008-04-14, 08:59

El Logano napisał/a:
Logan sprzed face liftingu miał bagażnik otwierany na kluczyk, po face liftingu jest przycisk z wbudownym zamkiem sprzężony z centralnym zamkiem.

Zgadza się - jeżeli jest co wersja z centralnym - czyli od ambiance wzwyż - bo w najuboższej wersji access tego zamka centralnego nie ma i trzeba otwierać kluczykiem...