DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Zakup Dacii - Samochody z Niemiec Austrii itp ;)

art - 2012-09-01, 09:30
Temat postu: Samochody z Niemiec Austrii itp ;)
http://vod.pl/superwizjer...970,w.html#play

okazje :)

piotr. z - 2012-09-01, 20:36
Temat postu: Re: Samochody z Niemiec Austrii itp ;)
Się będę powtarzał ale już pisałem, ze klienci w Polsce sami się proszą o to, by ich nabijano w butelkę- zresztą to samo powiedział ten handlarz, który udzielał wywiadu. A oczka trochę się otwierają jak się popatrzy na np. autoscout24 (tylko przykład, tam sobie przeglądałem) jakie są faktycznie ceny za jakie samochody z jakimi przebiegami i za jakie roczniki to wychodzi na to, że się cuda zdarzają- w Polsce takie samochody nie dość, że są tańsze niż w Niemczech to jeszcze przebiegi są mniejsze. Więc czemu Niemcy u nas nie kupują używanych samochodów z Niemiec? :mrgreen:
M.in. dlatego zdecydowałem się na DD a nie na używkę. Dużo do myślenia dała mi też ta lektura- po kilku pierwszych artykułach oczom nie wierzyłem...

aksel - 2012-09-01, 21:03
Temat postu: Re: Samochody z Niemiec Austrii itp ;)
piotr. z napisał/a:
Więc czemu Niemcy u nas nie kupują używanych samochodów z Niemiec? :mrgreen:
M.in. dlatego zdecydowałem się na DD a nie na używkę

ja wychodzę z dokładnie takiego samego założenia, tym bardziej że mam rodzinę w niemczech i tak samo znam przebiegi i faktyczne ceny niemieckich samochodów
no ale w pracy co rusz słyszę o "okazji" a potem mina zrzednięcta bo "znowu u mechanika bo coś tam poszło..."

art - 2012-09-02, 00:05

Handlarz powiedział, okazji nie ma ;) a jak jest to odpowiednio dużo kosztuje :)
Dyziek - 2012-09-03, 09:47

A i owszem, nie ma :)
Znajoma kupila C3 'bezwypadkowe' z 2005 roku za 10,5 tys pln... Rece opadaja.
Teraz sie zastanawia, czy isc do sadu, bo samochod byl z 3 stron walony.

Ja za swoje autko placilem zdecydowanie powyzej sredniej rynkowej, ale teraz nie mam problemow z eksploatacja. Ponoc moj Citroen jest awaryjny, szczesliwie jednak o tym nie wie, wiec sie nie psuje. :-P