DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Duster śrubki w kratce ?

Ryszard - 2012-10-22, 12:12
Temat postu: Duster śrubki w kratce ?
Witam,
po obiorze Dustera znalazłem w kratce wlotu powietrza zdjęcie 2 dwie śrubki. Pomyślałem sobie że ktoś pewnie zapomniał, może dodatkowe.... A co tam !. Ale teraz widzę poniżej (zdjęcie 1) dwa otwory, które penie tymi śrubami powinny być skręcone. A jak jest u was ?
Ryszard

McRap - 2012-10-22, 12:24

Ja znalazłem jedną w kabinie na dywaniku po stronie pasażera. Ale nie znalazłem miejsca żeby gdzieś brakowało. Póki co nic mi nie odpada :mrgreen:
tomszafa - 2012-10-22, 12:26

Ja u siebie w silniku tylko zauważyłem, że węże od chłodzenia powinny byc umieszczone w takich specjalnych uchwytach a leżały sobie z boku, także sam po fabryce to poprawiłem
:mrgreen:
Widać rumuńska fabryka jeszcze nie nabrała wprawy w montażu :mrgreen: :-D

BLACHA_997 - 2012-10-22, 16:41
Temat postu: Re: Duster śrubki w kratce ?
Ryszard napisał/a:
Witam,
po obiorze Dustera znalazłem w kratce wlotu powietrza zdjęcie 2 dwie śrubki. Pomyślałem sobie że ktoś pewnie zapomniał, może dodatkowe.... A co tam !. Ale teraz widzę poniżej (zdjęcie 1) dwa otwory, które penie tymi śrubami powinny być skręcone. A jak jest u was ?
Ryszard

Piątek, godz. 15:30 Duster na taśmie, a Ty chcesz, żeby śrubki Ci przykręcili? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ryszard - 2012-12-06, 20:16

PS zdjęcia 1. Są to - jak wyjaśnił mi Serwis Renault otwory technologiczne ( montażowe niezbędne na taśmie produkcyjnej ) Hmmmm, a śrubki się przypadkowo w kratce znalazły. W innych Dusterach też nie były skręcone, więc zwracam honor montażystom z taśmy produkcyjnej .

R

kisu - 2012-12-06, 20:29

w mnie w tym miejscu było kilka plastikowych spinek montażowych do tapicerki - więc mam kilka w zapasie jako gratis