DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Powitania - Witam i Proszę o pomoc w odnalezieniu...

miras_997 - 2012-11-29, 21:17
Temat postu: Witam i Proszę o pomoc w odnalezieniu...
Witam Serdecznie!
Miło jest mi dołączyć do forum. Przeglądam je od 2010 r, czyli zakupu mojej DACII, jednak byłem do tej pory anonimowy.
Co skłoniło mnie, aby się ujawnić?
Poszukuję dziewczyny, która 31.10.2012 około godz. 20.30 w okolicach miejscowości NIEGONOWICE udzieliła mi pierwszej pomocy przedmedycznej i uratowała mi życie. Przepraszam, że poszukuję ją w ten sposób, ale w tym dniu jadąc drogą wiodącą przez las uderzyłem w dzika, straciłem panowanie nad samochodem i uderzyłem w drzewo, doznałem ciężkich obrażeń. Dzięki tej Pani nie wykrwawiłem, zostałem fachowo unieruchomiony (miałem złamane kręgi szyjne) i nie jestem kaleką. Ta Pani pomogła mi, wezwała pogotowie, zaopiekowała się samochodem. Dała mi kartkę ze swoimi namiarami, ale ją zgubiłem.
A dlaczego szukam ją tu?
Może to głupie ale samochód, którym jechała to dacia duster (kolor jakiś jasny, nie pamiętam). Wiem, tyle że mówiła, że mi pomoże, że zna się na tym i w sumie tyle wiem o niej.Miała chyba jasne włosy, była chyba wysoka...

Bardzo proszę może ktoś ją tu zna (ma coś na pewno wspólnego z medycyną, bo lekarze powiedzieli, że to cud w zatrzymała się w ciemnym lesie, nie bała się i uratowała mi życie).

Proszę o jakąś pomoc, sam służę społeczeństwu i wiem jaka jest znieczulica, nie chcę by ta Pani myślała, że zapomniałem.

Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Marek1603 - 2012-11-29, 21:29

Jedna osoba, która przychodzi mi do głowy z forum to BLONDI83 tylko że ona ma dustera SL DESLEY oliwkowego.
Seal - 2012-11-29, 22:13

Jak wezwała pogotowie to ustal jej numer telefonu. Chyba w takiej sprawie to Tobie nie odmówią.
Powodzenia.

Dar1962 - 2012-11-29, 22:36

jw - ustal jaka jednostka pogotowia cię transportowała - jeśli to ona wezwała pogotowie, musiała podać im swoje imię i nazwisko,mają pewnie w pamięci zgłoszeń też jej nr telefonu - prowadzą przecież elektroniczny rejestr rozmów. Jeśli miałeś tak poważne obrażenia, to na miejscu była na bank miejscowa policja z drogówki,patrolówki albo przynajmniej miejscowego posterunku - dyżurna pogotowia z automatu daje info do dyżurnego rejonówki policji w takich razach.Musieli ustalić, czy poza tobą (kierowcą) ktoś inny nie jechał z tobą i nie doznał obrażeń ciała, bo wtedy miałbyś prowadzone dochodzenie z art 178 par.1 kk - jeśli jechałeś sam - umorzyli postępowanie po przeprowadzeniu niezbędnych czynności w 267 kpk albo skończyło się na jakiejś tam notatce. Musieli ją na miejscu rozpytywać ewentualnie przesłuchać w charakterze świadka (jeśli nawet odjechałą z miejsca wypadku przez przyjazdem MO, to sprawdzlili, kto zgłosił wypadek u dyżurnego pogotowia), więc i oni powinni mieć jej namiary - sądząć po numerku przy twoim nicku ;-) nie powinieneś mieć problemu,żeby od nich wyciągnąć info
Dar1962 - 2012-11-29, 22:43

Marek1603 napisał/a:
Jedna osoba, która przychodzi mi do głowy z forum to BLONDI83 tylko że ona ma dustera SL DESLEY oliwkowego.

odpada - kupiła auto niedawno w tym roku. Delseyów nie było w dziesiątym

TD Pedro - 2012-11-29, 23:00

Dar1962 napisał/a:
odpada - kupiła auto niedawno w tym roku. Delseyów nie było w dziesiątym

ale... to nie jest przeszkodą...
miras_997 napisał/a:
Poszukuję dziewczyny, która 31.10.2012 około godz. 20.30 w okolicach

Dar1962 - 2012-11-29, 23:55

TD Pedro napisał/a:
ale... to nie jest przeszkodą...

fakt - walnąłem się,że to było w 2010 ale nadal to mało prawdopodobne

Marek1603 - 2012-11-30, 06:19

Jest prawdopodobne bo mieszka i pracuje w powiecie Myszkowskim. Często jeździ po okolicznym rejonie więc.... jak powiedziałem.
miras_997 - 2012-11-30, 08:43

Witam, myślałem że spotkam się tutaj z brakiem odpowiedzi, a tu takie miłe zaskoczenie :) dziękuję. Imię i nazwisko mam, tel jakby zły nr nie odpowiada, być może ta Pani zły podała, bo podobno sama później wyglądała jakby miała zemdleć. Dziękuję z podpowiedź, spróbuję się z tą Panią skontaktować. Policja dopiero mogła mnie przesłuchać 2 dni po wypadku.

Przepraszam, za wątek "nie na temat" ale to dla mnie bardzo ważne.

miras_997 - 2012-11-30, 08:45

P.S. Ksywa 997 to trochę na przekór, jestem strażakiem :)
Dar1962 - 2012-11-30, 10:24

miras_997 napisał/a:
Policja dopiero mogła mnie przesłuchać 2 dni po wypadku

więc tak jak przypuszczałem, prowadzono postępowanie w niezbędnym zakresie, które zapewne umorzono - musi być ślad twojej wybawicielki w aktach ;-)

Marek1603 - 2012-11-30, 10:46

Jeżeli Dominika D. to pisz do BLONDI83 na PW. A nóż to ta dziewczyna.
miras_997 - 2012-11-30, 13:02

Dziękuję, dziękuję dziękuję Marku miałeś nosa, czemu dopiero wczoraj tutaj się zalogowałem to chyba cud odezwała się to ona :-) Pisała, że jest tu teraz okolicznościowo, ale dostałam maila z moją wiadomością :-)
Dziękuję Wam wszystkim przepraszam za kłopot. Już nie zaśmiecam forum :-)
Ja przez ten uraz w ogóle nie myślę racjonalnie, dzisiaj znalazłem ją też na innym portalu społecznościowym po nazwisku. Przecież to było takie proste, a jak tak kombinowałem.
Życzę szerokości i ostrożności,gdyż życie jest takie kruche oraz życzę, aby nad każdym kierowcą czuwał dobry aniołek który pomoże w razie potrzeby
DZIĘKUJĘ

Mariusz - 2012-11-30, 13:22

Wyobrażam sobie co kolego w tym momencie czujesz. Cieszę się, że mamy taki finał. Czapki z głów dla koleżanki BLONDI 83 no i dla Marka1603, który doprowadził do sukcesu tego poszukiwania.
Marek1603 jesteś lepszy od Rutkowskiego ;-) . Nie myślałeś, żeby przebranżowicz się zawodowo? :mrgreen:

TD Pedro - 2012-11-30, 13:51

miras_997 napisał/a:
Dziękuję Wam wszystkim przepraszam za kłopot. Już nie zaśmiecam forum

skrupuły całkiem zbędne, nasze Forum jest zbiorem ludzi życzliwych i pomocnych :-P i fajnie, że do nas dołączyłeś (szkoda, że w takich okolicznościach :-( )
szybkiego powrotu do zdrowia życzę... :-)

project2010 - 2012-11-30, 15:16

miras_997 napisał/a:
to ona :-)

Wyrazy szacunku dla Blondi.
Mamy wśród nas prawdziwa bohaterkę!

To jest coś!

Marek1603 - 2012-11-30, 21:40

Sorry nie mogę mówić z wrażenia.

Gratki dla Dominiki.

Czasami tak mam, że kojarzę fakty nie wiem w jaki sposób i dlatego mi przyszła od razu na myśl.

Mariusz - 2012-11-30, 21:55

Wróżbita Marek. Brzmi nieźle :mrgreen:
wat - 2012-11-30, 22:44

pełen szacunek dla Blondi większość z nas pewnie by uciekała jak zające na taki widok i kompletnie nie widziałaby co zrobić i ograniczyła się tylko do wezwania karetki.
Szkoda że już nie widać Blondi na Forumie

BLACHA_997 - 2012-12-01, 11:41

Również PEŁEN SZACUN dla BLONDI83 - BLACHA_997 :lol: :lol: :lol:
BLONDI83 - 2012-12-01, 16:09

Witam, to że nie piszę nie znaczy że nie przeglądam forum :-)
Chcąc nie chcąc znów zrobiło się o mnie głośno więc może też coś wtrącę od siebie ;-)
Panie Mirku, nie zgubił Pan kontaktu, dałam go Panu, który wziął na lawetę Dacie, miał Panu ją podać :-(
Lekarzem nie jestem, natomiast bliska jest mi rehabilitacja :-)
Ludzkie cierpienie nie jest mi obce...
Nie długo będę miała pomocnika- ten słodziak, którego zdjęcie widnieje pod moimi postami, będzie pomagał chorym dzieciom :-D
Fachowo Pana unieruchomiłam, bo miałam przy sobie tzw kołnierz florida z racji pracy :-D więc to nie jest wyczyn.

Cieszę się, że wszystko zakończyło się dobrze. To nie prawda, że się nie bałam, szczerze mówiąc bałam się bardzo...

Pozdrawiam Wszystkich :-) Życzę bezpiecznej jazdy ostrożności nigdy za wiele...

Marek1603 - 2012-12-01, 17:09

Tu może nie liczy się już to co zrobiłaś, tylko, że chciałaś w ogóle to zrobić. Pomóc. I za to wielkie dzięki.

Po prostu wiadomo, że można na ciebie liczyć, na twoje słowo o czym ja sam się przekonałem.

marszelest - 2012-12-01, 17:09

BLONDI83, Szacun : :-D
pełny Respekt :mrgreen:

TD Pedro - 2012-12-01, 20:23

@BLONDI83 chociaż uważasz, że to co zrobiłaś to nie jest wyczyn to właśnie za profesjonalizm i skromność przyjmij wyrazy uznania i szacunku... :-)
BLONDI83 - 2012-12-01, 21:22

Myślę, że koledzy również by mi pomogli gdyby zaszła taka potrzeba :-)
Najważniejsze, żeby mieć dobrze wyposażoną apteczkę samochodową. No może nie aż tak jak ja (w samochodzie mam stabilizatory na prawie każdą część ciała) ;-)

A tak odbiegając od tematu, bo się zawstydziłam :oops: to nie wiem jak Wy ale ostatnio przemierzając Polskę to tu to tam zauważyłam, iż samochód Dacia jest coraz bardziej popularny, coraz więcej pojawia się ich również w komisach samochodowych. Strasznie mnie to cieszy :-)

No i wciąż nie mogę się nacieszyć moim Dastim, ostatnio będąc na jednodniowym he he ! (aż) urlopie odwiedziłam nim Beskid Żywiecki i naprawdę samochodzik się spisał, a i spalanie zeszło już na 8,7 :-)

W poniedziałek czeka mnie wyprawa do Białki Tatrzańskiej, niestety nie mogę zabrać mojego Dastiego :-(

48piotr - 2012-12-01, 21:37

BLONDI83 napisał/a:
bo się zawstydziłam

A my jesteśmy z Ciebie tacy dumni. :mrgreen:

BLONDI83 - 2012-12-01, 21:40

:oops:
wat - 2012-12-01, 22:23

ja myślę że większość z nas ze strachu nie miałaby pojęcia jak pomóc nie mówiąc już o jakim kolwiek działaniu
dlatego szacun dla Ciebie za działanie i odwagę

panar - 2012-12-01, 23:45

Wielkie, wielkie słowa uznania i szacunku!!!
Dyziek - 2012-12-02, 09:15

wyrazy szacunku, czapki z głów
UniculTLX - 2012-12-02, 09:16

BLONDI83, jesteś wielka! :D

Ech pamiętam jak dawno temu z kuzynem mieliśmy wypadek. Nic się nikomu nie stało całe szczęście, ale... zatrzymał się dosłownie jeden samochód, opuściła się szyba i kierująca starsza pani widząc rozbite auto przy drodze zaczęła się rzucać, że tu nie wolno parkować...

I oczywiście witamy nowego kolegę :)

Maxi - 2012-12-02, 15:17

Jesteś skromną BOHATERKĄ. Nie należy się bać takiego słowa. Las, godzi tuż przed 21 wieczorem a Ty RATUJESZ życie nieznanemu ci kolesiowi. Nawet się ty nie pochwalisz na forum. Jak by się gość nie odezwał to byśmy nie wiedzieli, że jesteś tak odważna, skromna i BOHATERSKA. Ty sobie zdajesz sprawę, że URATOWAŁAS KOMUŚ ŻYCIE ? Tak mu [powiedzieli lekarze. B R A W O. Pozdrawiam i życzę Tobie samych słonecznych dni i zawsze uśmiechu na ustach.
BLONDI83 - 2012-12-02, 15:47

Oj koledzy tu nie ma się co chwalić, to ludzki odruch :-)
Nie mówiłam o tym nikomu, (nawet najbliższym), dopiero wczoraj się przyznałam z racji tego, iż kiedyś pomogłam dziewczynie, na którą napadało dwóch młokosów (wiadomo w jakim celu) i sprawa ciągła się za mną kilka tygodni. Obiecałam, że będę ostrożniejsza, no ale skoro specjalnie się przebranżowiłam, by pomagać chorym ludziom, to byłabym osobą nieprawdziwą, jeżeli nie zareagowałabym tak a nie inaczej.
Życie jest takie kruche, kto nikt się nie otarł o śmierć nigdy tego nie zrozumie :-)
Powiem tak: Spłacam pewien dług, który zaciągnęłam wobec życia :-)
Życie trzeba brać całymi garściami, nie można nic odkładać na jutro. Trzeba spełniać swoje marzenia i pomagać tym, którzy naprawdę tej pomocy potrzebują.
Pan Mirek skontaktował się ze mną, być może się spotkamy :-)

Bardzo dziękuję za miłe słowa. naprawdę czuję się dowartościowana i strasznie się cieszę, że mogę być na tym FORUM.
A jak zobaczycie oliwkowego Dusterka z labradorkiem w bagażniku to pomachajcie ;-)

okey32 - 2012-12-02, 23:33

Dzisiaj oglądalem finał programu Zwyczjny bohater . I szczeze miała bys duze szanse wygrać główna nagrode.
Jeśli bedzie kolejna edycja tego programu to może zgłosimy koleżankę :?: ;-) .
dla nas już jesteś bohaterką .
Pozdrawiam i Wszystkiego dobrego życze. :-)

mud maX - 2012-12-04, 01:16

Koleżanko BLONDI83, Twoja skromność tylko potęguje falę pochwał, więc i ja dołączę się do chóru wujów.
Mam nadzieję, że nie znajdę się w takiej sytuacji jak kol. miras_997 ale dobrze wiedzieć, że po naszych drogach jeżdżą tacy ludzie jak Ty. Między innymi dla takich historii jak Wasza warto być na forum.
Koledze życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Domel2250 - 2012-12-04, 15:07

BLONDI83 napisał/a:

...A jak zobaczycie oliwkowego Dusterka z labradorkiem w bagażniku to pomachajcie ;-)

Zawsze! :lol:
Aż miło było poczytać ten wątek :-)

stepwayka - 2012-12-04, 18:12

Brawo Blondi :-)
A mówią, kobieta - słaba płeć. Nic z tych rzeczy! :-D

ajax - 2012-12-04, 21:19

Ostatnio nie było czasu zaglądać, a tu widzę takie nowiny :!:
Witaj kolego strażaku w trakcie zdrowienia.
A BLONDI :!: :!: :!: - to nie było łatwe. Nie samo działanie. Podjęcie decyzji i nie poddanie się panice. To 3/4 sukcesu. Pozostała 1/4 to umiejętność. Szacun, wielki SZACUN dla naszej BLONDI :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
I nie bądź taka skromna, bo pomyślę, że się krygujesz, a wcale na taka nie wyglądasz. :-P
Cesarzowi oddajemy co cesarskie a BLONDI co BLONDINOWSKIE :-D
Ponawiam któryś z wcześniejszych pomysłów (autora nie pamiętam) - może by tak na zlocie zorganizować "szkolenie powypadkowe"?

miras_997 - 2012-12-06, 08:10

Witam,
Nie sądziłem, że moje pyt wywoła taką falę życzliwych komentarzy.
Myślę, że kurs pierwszej pomocy byłby nieoceniony.
Wtedy ten wątek miałby sens i coś by wniósł.
Niestety moja Dacia została określona przez ubezpieczyciela jako "szkoda całkowita"
Stąd moje pyt czy widział ktoś już nowego STEPWAY-a?
Czy można go już kupić?

laisar - 2012-12-06, 08:26

miras_997 napisał/a:
czy widział ktoś już nowego STEPWAY-a?

Np http://www.daciaklub.pl/f...p=150681#150681

miras_997 napisał/a:
Czy można go już kupić?

Tak.

(Ale tamten wątek będzie lepszy do dyskusji na taki temat (; ).

BLONDI83 - 2012-12-09, 10:59

HOU HOU HOU, czy przyszedł do Was Mikołaj :mrgreen:
Ja też popieram pomysł zorganizowania szkolenia pierwszej pomocy przedmedycznej. Mówicie, że jestem skromna to nie skromnie powiem, że zapisałam się na kurs pomocy przedmedycznej dot. urazów komunikacyjnych organizowany przez ratownika w śmigłowcowej służbie rat :-P
A puki co pakuje torbę Delsey-a i w końcu udaję się na zasłużony urlop trochę podreperować zdrowie. Wrócę w nowym roku i biorę się za szkolenie i za doskonalenie techniki masażu :-D
Ale oczywiście będę tu zaglądać, gdyż mimo urlopu muszę być pod tel i "pod laptopem"
SZEROKOŚCI, OSTROŻNOŚCI

Mariusz - 2012-12-09, 12:25

Zyczę udanego urlopu :-D
Marek1603 - 2012-12-09, 12:49

Miłego wypoczynku i wracaj do nas cało i zdrowo.

Pozdrowienia też dla męża.

BLONDI83 - 2012-12-09, 19:50

Dzięki, jeszcze nie męża ale już niedługo ;-)
Będę tu zaglądać

Marek1603 - 2012-12-09, 21:24

No to czuje się zaproszony na ślub do kościółka. :-)
mekintosz - 2013-01-18, 15:00

Dogrzebałem sie do szczęśliwego końca watku. Postawa Kolezanki godna pochwały i najwyzszego uznania. Wielu ludzi, nawet zawodowo zwiazanych z medycyna ale nie praktykujacych w pogotowiu czy na Odzialach Ratunkowych ma w sobie tyle pewnosci by w nocy tak pomoc by nie zaszkodzic. Nie wiem, czym sie zajmujesz , ze wozisz zapatrzenie ortopedyczne w samochodzie ale to na pewno było pomocne. Byłaś tego wieczoru aniołem strozem poszkodowanego.

Drodzy Forumowicze - popieram kandydature Dominiki do http://www.zwyklybohater.pl

BLONDI83 - 2013-01-18, 17:00

Zajmuję się sprzętem rehabilitacyjnym i ortopedycznym :-)
Mimo, iż nie zostałam lekarzem ( z różnych powodów) od 10 lat staram się poszerzać wiedzę medyczną każdy ma jakieś hobby :-) Kierunek,który objęłam to rehabilitacja i mikrobiologia.
Drodzy koledzy bardzo Was proszę wróćmy do tematyki forum dla mnie mimo wszystko było to traumatyczne wydarzenie z uwagi na moje wcześniejsze doświadczenia życiowe (nie będę tutaj rozwijała myśli) i nie chciałabym na razie powracać do tematu. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za ciepłe słowa, chyba że ktoś ma branżowe pyt to zapraszam na priv.

Marek1603 - 2013-01-18, 21:14

Myślę, że temat można zamknąć.

Jeżeli Dominika albo Mirek będą chcieli to proszę o PW i go odblokuję.

Marek1603 - 2013-02-03, 11:11

W imieniu klubu i klubowiczów chciałem serdecznie podziękować Dominice za dyplom uznania.