|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - DD t o m a s z ' a
t o m a s z - 2012-12-13, 22:03 Temat postu: DD t o m a s z ' a DD Ambiance 1,6 4x4
ESP/ASR, klimatyzacja, felgi al.
listwy ochronne nadkoli i drzwi
biel alpejska
dodatkowo:
instalacja gazowa STAG
radio LG LCS500UR
głośniki Hertz DSK 130
Dominus - 2012-12-13, 22:22
Black@White
świetnie wygląda, życze przyjemnego użytkowania
Dar1962 - 2012-12-13, 22:30
gratulacje - biały bojowo wygląda - mądra decyzja z nadkolami i osłonami drzwi, bardzo przydają się po zjeździe z szosy, gdy przednie koła uporczywie rzucają piasek i żwir w to miejsce
mekintosz - 2012-12-14, 16:18
Fajnie komponuja sie dodatki plastikowe z czarnymi blotnikami i jasnym lakierem.
Piotr_K - 2012-12-15, 01:48
Ambiance 4x4 to zdecydowanie najlepsiejszy wybór ..;)
Hakama 4x4 - 2012-12-17, 11:14
Fajna wersja i świetna kompozycja. Uważam , że 1.6 lpg i niefabryczne radio to optymalna konfiguracja - też tak zrobiłem. Udanej eksploatacji
Jak się sprawują głośniki? Mają jakiś bas czy raczej nie bardzo? Gdzie dałeś tweeterki?
t o m a s z - 2012-12-26, 12:28
Trudni mi ocenić głośniki, bo radio ma słabe podbicie basów. Myślę właśnie o jakiś subie pod fotel.
Głośniki i radio montował sprzedawca (Lisowki Kraków) już po opłaceniu samochodu, na zasadzie pozostawienia dobrego wrażenia na koniec transakcji. W związku z tym tweeterki mam fajnie zamontowane w przednim słupku - jak to zrobili to nie wiem.
Czerwone kółko na zdjęciu poniżej.
Pozdrawiam
Dominus - 2012-12-26, 13:27
t o m a s z, czyli mam rozumieć że Lisowski zamontował Ci radio , głośniki i tweeterki jako gratis??
Też u nich kupiłem swojego DD i zaproponowali mi montaż radia i głośników jako gratis lecz za tweeterki nie chcieli się brać , tzn za darmo nie chcieli robić :D
Radio zamontowali a głośniki nie bo niby za duże a ja sam bez cięcia w drzwiach zamontowałem, no i z tweeterkami też sam sobie zrobiłem.
Ja mam tweeterki w miejscu manualnego sterowania lusterkami.
Fajnie jakbyś zdjęcie zapodał jak to wygląda u Cb z tweeterkami
Cytat: | Myślę właśnie o jakiś subie pod fotel. |
hmm pod fotelami za dużo miejsca nie ma.
Ja mam już subwoofer, wzmacniacz w bagażniku i mi zajmuje z 1/4 miejsca (jeszcze nie podłączone do konca roku może to odpale)
A i mam prośbę, jakbyś mógł zrobić foto centralnej konsoli (tej co jest radio, przełączniki)
bo chciałbym porównać czy jest tego samego koloru co w wersji Delsey
Dusterjack - 2012-12-26, 22:00
Co to za navi na desce?
Piotrek721015 - 2012-12-27, 05:37
To foto chyba z wersji Dustera Garmin, z navi w pakiecie.
Piotrek721015 - 2012-12-27, 05:38
Cytat: | Co to za navi na desce? |
To foto chyba z wersji Dustera Garmin, z navi w pakiecie.
t o m a s z - 2015-08-25, 20:39
Zamieszczam zdjęcie koła zamontowanego na dachu. Chyba już kiedyś ten wątek był na forum, ale ja tu rzadko zaglądam. Koszt wykonania: materiały - ok 100 zł (profil inox 15x40, zatyczki plastikowe, śruba chyba M12, kwadratowa obejma 4 szt., nakrętki samohamowne), robocizna - dobre słowo
Bardzo dobra opcja dla posiadaczy LPG w miejscu koła zapasowego. Ja to cudo eksploatuje już drugi rok, jak jadę gdzieś dalej na wakacje. W promieniu 100 - 200 km od miejsca zamieszkania liczę na farta, że koła nie przebiję, w dalsze trasy już nie ekperymentuję, tylko zakładam na dach. Trzyma się to wszystko bardzo dobrze nawet przy 150 km/h (więcej się nie da bo opory jak cholera)
Pozdrawiam.
PS dla zainteresowanych jeszcze parę zdjęć
PS 2 - nie odpowiedziałem na jedno z pytań z tego wątku, ale nie wiem czy pytanie dalej aktualne. jak by co to ze mna najlepiej kontaktować się na gg 4832062
t o m a s z - 2015-08-25, 21:00
Moja opcja na montaż radia cb. Żadnych zniszczen w aucie, żadnego wiercenia. Kawałek blachy z zagięciem i jeden otwór z wykorzystaniem wkręta mocującego plastiki. Wszystko widać na zdjęciach. Po zamontowaniu radia blacha jest prawie niewidoczna. Chyba ktoś już na forum miał coś podobnego.
w razie pytań gg 4832062
t o m a s z - 2015-08-25, 21:11
Dominus napisał/a: | t o m a s z, czyli mam rozumieć że Lisowski zamontował Ci radio , głośniki i tweeterki jako gratis??
Też u nich kupiłem swojego DD i zaproponowali mi montaż radia i głośników jako gratis lecz za tweeterki nie chcieli się brać , tzn za darmo nie chcieli robić :D
Radio zamontowali a głośniki nie bo niby za duże a ja sam bez cięcia w drzwiach zamontowałem, no i z tweeterkami też sam sobie zrobiłem.
Ja mam tweeterki w miejscu manualnego sterowania lusterkami.
Fajnie jakbyś zdjęcie zapodał jak to wygląda u Cb z tweeterkami
Cytat: | Myślę właśnie o jakiś subie pod fotel. |
hmm pod fotelami za dużo miejsca nie ma.
Ja mam już subwoofer, wzmacniacz w bagażniku i mi zajmuje z 1/4 miejsca (jeszcze nie podłączone do konca roku może to odpale)
A i mam prośbę, jakbyś mógł zrobić foto centralnej konsoli (tej co jest radio, przełączniki)
bo chciałbym porównać czy jest tego samego koloru co w wersji Delsey |
jak nie zapomnę to jutro zrobię zdjęcie tweeterków. radio (mniej więcej takie http://www.rtvagd.sklep.pl/lg/lcs510ir_48944.php5 ) i głośniki zamontowali bezpłatnie.
Z basu pod fotelem zrezygnowałem, bo faktycznie nic tam się nie da włożyć. Jak znajdą się wolne środki to przewiduję to https://www.youtube.com/watch?v=bKsSLd0GosI jest faktycznie mały i ładnie "gra"
t o m a s z - 2015-08-25, 21:13
Hakama 4x4 napisał/a: | Fajna wersja i świetna kompozycja. Uważam , że 1.6 lpg i niefabryczne radio to optymalna konfiguracja - też tak zrobiłem. Udanej eksploatacji
Jak się sprawują głośniki? Mają jakiś bas czy raczej nie bardzo? Gdzie dałeś tweeterki? |
nie ma co się łudzić, przy tej średnicy basu jest niewiele. słuchać się da, ale sub zdecydowanie poprawiłby odbiór dźwięku
pozdrawiam
|
|