|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Grill i kierownica do Lodgy z logo Renault
fojtas - 2013-08-14, 07:26 Temat postu: Grill i kierownica do Lodgy z logo Renault Widziałem na youtube filmiki z wersją daci na Ukrainę - czy można kupić gdzieś kierownicę i grill od wschodnich wersji ?
Czy to jedyna różnica?
BoloSr - 2013-08-14, 07:34 Temat postu: Re: Grill i kierownica do Lodgy z logo Renault
fojtas napisał/a: | Widziałem na youtube filmiki z wersją daci na Ukrainę - czy można kupić gdzieś kierownicę i grill od wschodnich wersji ?
Czy to jedyna różnica? |
pewnie nie jedyna roznica :)
tak samo jak w Dusterze inne wnetrze i dodatki do wnetrza ktorych u nas brak
d3mol3k - 2013-08-14, 18:20
Myślę że raczej nie ma różnic - patrząc na to zdjęcie:
różnic poza znaczkiem nie ma.
Myślę że można by ściągnąć samą osłonę poduszki powietrznej albo kierownicę, tak samo z grillem. Tylko po co i dlaczego? Dla znaczka?. Fakt chyba ładniejszy jest grill renaulta ale to ze względu na znaczek a raczej elementy które go podkreślają w atrapie. Kierownica też różni się tylko znaczkiem.
Ale jak to mówią Twój samochód Twoje podejście do pewnych spraw. :).
Chcez pozamieniać elementy moższ spróbować ściągnąć czy to z Ukrainy, Rosji czy nawet Ameryki łacińskiej :).
fojtas - 2013-08-14, 23:02
Zostanę jednak przy oryginalnych oznaczeniach. Byłem tylko ciekaw, czy takie części są dostępne w Polsce.
chriskb - 2013-08-14, 23:33
W latach 70-dziesiątych ubiegłego stulecia klienci, którzy nie chcieli się chwalić marką Dacia wpieprzali znaczki Renault R12. I to nam pozosało
fojtas - 2013-08-15, 21:40
Znaczków nie zmieniam, ale przyznaję, że wizualnie to grill Renault wygląda lepiej. I zaręczam, że nie chodzi o markę, tylko wygląd.
Jest jeszcze oznaczenie na tylnej klapie. czy logo daci jest klejone?
mekintosz - 2013-08-15, 21:54
W Renault Logan sa np kierunkowskazy w lustereczkach. Generalnie takie pojazd lepiej jest "dopieszczony" przez koncern niż dacia.
d3mol3k - 2013-08-15, 22:01
Zgadza się fajniej wygląda ten od Renaulta ale to dzięki kształtom znaczka. Myślę że gdyby górna czarna poprzeczka grilla przed znaczkiem Dacii schodziła w dół jak w Renaultowskim też by wyglądał lepiej. Z drugiej strony wygląd rzecz gustu.
Wracając do podmianek znaczków Dacii na Renaulta - to ogólniej samochód by miał duuuuuużo lepsze przyjęcie na rynku. okazał to swego czasu test automaniaka gdzie Dacia spaliła na dzień dobry za markę, ale jak pamiętamy Daewoo pod marką Chevrolet - to był samochód . A Kia? Kia spokojnie stanęła pomiędzy.
Znaczek podejrzewam że klejony. U mnie w Dokkerze nazwa modelu jest klejona na taśmę piankową (?) stety zaczyna się ona odklejać od D literki :(.
Boogie - 2013-08-16, 08:16
Zderzak widzę że też jest inny w Renault. Trzeba by sprawdzić czy na pewno grill ma identyczne wymiary skoro zderzak ma kształt zmieniony
d3mol3k - 2013-08-16, 20:25
No faktycznie z lekka inne proporcje mają oba grille - czyli wychodzi na to że może o ile różnią się wielkością górne grlle - trzeba by wymienić także cały zderzak :(.
i jeszcze widok na tył i wnętrze:
|
|