|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - LODGY - mocowania środkowego pasa bezpieczeństwa
proto - 2013-10-09, 12:37 Temat postu: LODGY - mocowania środkowego pasa bezpieczeństwa Witajcie,
Jak wygląda jazda LODGY w trzecim rzędzie, jeżeli w drugim rzędzie ktoś siedzi na środkowym fotelu i ma zapięte pasy?
Jeżeli dobrze widziałem to ten pas jest mocowany z tyłu i idzie tuż przy twarzy osób siedzących w trzecim rzędzie?
Czy jest to bardzo denerwujące? Czy nie ma innego mocowania?
bebe - 2013-10-09, 12:51 Temat postu: Re: LODGY - mocowania środkowego pasa bezpieczeństwa
proto napisał/a: | Jeżeli dobrze widziałem to ten pas jest mocowany z tyłu i idzie tuż przy twarzy osób siedzących w trzecim rzędzie?
Czy jest to bardzo denerwujące? Czy nie ma innego mocowania? |
Mam MCVkę (prawdziwą), nie Lodgy, ale chyba wygląda to w miarę podobnie.
Pas nie idzie przy twarzy osób siedzących w trzecim rzędzie. Tam, gdzie one osoby mają twarze, pas idzie sporo wyżej (no chyba, że posadzisz w trzecim rzędzie jakichś dwumetrowych drabów, ale wtedy pas będzie ich najmniejszym zmartwieniem). Nie jest denerwujące (a przynajmniej ja skarg nie słyszałem :> ). Nie ma innego mocowania.
laisar - 2013-10-09, 16:22
@proto: Jedź do salonu - masz blisko - i po prostu sam sprawdź. Bo co Ci przyjdzie z tego, że nawet całemu światu to nie przeszkadza i nikogo nie denerwuje, jeśli akurat Ciebie będzie drażniło...?
(Chociaż jak słusznie pisze bebe - nie powinno, ponieważ zwijacz pasa znajduje się w górnej części "framugi" drzwi, nad głowami pasażerów i na środku).
proto - 2013-10-09, 17:17
To prawda, że najlepiej samemu ;)
Oczywiście, że pojadę i tym razem z całą obecna rodzinką.
Pytanie zadałem, żeby usłyszeć od innych czy widzą w tym problem, jeżeli tak to jak
sobie z tym radzą.
laisar - 2013-10-09, 17:49
proto napisał/a: | Pytanie zadałem, żeby usłyszeć od innych czy widzą w tym problem |
Ale dlaczego w ogóle miałbyś się tym przejmować??? Przecież jedyne, co się liczy, to czy Ty widzisz w tym problem (:
tomasso - 2013-11-05, 13:06
pas ABSOLUTNIE nie przeszkadza i nie jet denerwujący dla obu pasażerów 3 rzędu, a wiem coś o tym, bo mam Lodgy 7s. i siedziałem w 3 rzędzie na dłuższej wycieczce - nawet fajne, bo lekko "egzotyczne" uczucie!
|
|