|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Portal - Wyposażenie Dacii Sandero
Loganek - 2008-06-30, 13:34 Temat postu: Wyposażenie Dacii Sandero Poznaliśmy już ceny Sandero na polski rynek. Pora na wyposażenie poszczególnych odmian.
Poniżej prezentacja wersji Laureate, Access, Ambiance a także paleta kolorów w formacie PDF. Trzeba przyznać, że warto będzie poczekać do jesieni, gdyż nowy model Dacii jest murowanym kandydatem do bestsellera na polskim rynku.
laisar - 2008-06-30, 17:13
To teraz poprosimy jeszcze o wyjaśnienie zawartości poszczególnych pakietów (:
Pablo78 - 2008-06-30, 18:27
no pieknie, i jest regulowana przynajmniej w jednej płaszczyznie kolumna kierownicy
dogberry - 2008-06-30, 19:19
Loganek napisał/a: | nowy model Dacii jest murowanym kandydatem do bestsellera na polskim rynku. |
Podobno Dacia sedan i MCV tez miało być a co z tego wyszło wszyscy wiemy, hehe.
Chciałem kupić Sandero ale w związku z tym, że na całe Trójmiasto jest tylko jeden dealer opcja Renault/Dacia nie jest brana pod uwagę.
laisar - 2008-06-30, 21:13
Cytat: | na całe Trójmiasto jest tylko jeden dealer |
Jest jakiś poważniejszy powód dla którego nie można kupić auta w innym mieście?
dogberry - 2008-06-30, 21:26
To jest jedyny i najważniejszy powód bo później muszę gdzieś serwisować.
laisar - 2008-06-30, 22:00
Cytat: | muszę gdzieś serwisować |
Dzięki GVO nie musi to być akurat ASO...
(Albo dzięki assistance nie musi to być to samo miasto (; - choć faktycznie dla wygody dobrze byłoby jednak niezbyt odległe... ale rzecz jasna kwestia priorytetów).
dogberry - 2008-06-30, 22:16
Nie będę specjalnie jednego dnia w miesiącu przeznaczać na wyjazd aby serwisować samochód.
Poza tym w "normalnym" warsztacie jest taniej bo jest bez faktury a fakturę to ja chcę mieć. Lepiej niż w ASO na pewno nie.
Dlatego dodatkowy samochód firmowy to będzie najpewniej Opel albo Chevrolet bo mogę podjechać i wrócić do domu:
- w 4 min. jak ktoś mnie podwiezie
- w 8 min. autobusem
- w 10 min. rowerem
- w 20 min. na piechotę
laisar - 2008-06-30, 23:29
Nie wiem, po co bywać co miesiąc w serwisie (; ale jak już pisałem doskonale rozumiem potencjalną wygodę możliwości skorzystania z tego przybytku właśnie gdzieś blisko. Wskazuję jedynie, że można rozważyć też inne opcje, bo kwestia czy ASO jest naprawdę lepsze pozostaje otwarta - a ceny w większości niezależnych warsztatów prawie zawsze są niższe nawet z fakturą d;
I nie zamierzam bynajmniej odwodzić od innych marek - sami bardzo poważnie rozważaliśmy Lacettiego kombi rok temu. Świat nie zaczyna i nie kończy na Daćce... *g, d & r*
psur - 2008-07-01, 06:53
No wychodzi na to, że tańszy od sedana i jeszcze lepiej wyposażony. Sandero Access ma np. światła do jazdy dziennej, przyciemniane szyby, instalację do montażu radia... tylko oczywiście nic nie można dokupić - ani poduszki, ani klimy.
dogberry - 2008-07-01, 08:03
Samochód robi tyle kilometrów, że jestem przeważnie raz w miesiącu w ASO na serwisie. Ostatnio nawet dwa razy.
laisar - 2008-07-01, 09:34
Cytat: | [do Accessa] nic nie można dokupić - ani poduszki |
To akurat można - jako część "pakietu bezpieczeństwa", którego dostępność dedukujemy z uwagi:
**Tapicerka Plizz w przypadku zamówienia opcji Pakiet Bezpieczeństwa.
Nie ma wszystkich danych nt pakietów, ale wstępne zestawienie wygląda tak:
Lmoska - 2008-07-02, 05:19
Panowie jak myślicie klimą jest montowany foilt przeciwpyłowy??
laisar - 2008-07-02, 09:16
Cytat: | bo bylo by w opisie |
Akurat ten oficjalny polski opis (pdf-y na początku wątku) nie jest chyba nazbyt szczegółowy, więc mogą zdarzyć jakieś niewymienione elementy dodatkowe.
Ale jakoś wątpię, żeby faktycznie pojawił się filtr kabinowy - choć byłoby najprościej i najlepiej, gdyby po prostu nie zaklejali w fabryce miejsca jego montażu, wtedy każdy chętny mógłby to zrobić na własne życzenie.
Cytat: | pirotechnicznych napinaczy tez nie ma |
J.w. - np we Francji są... ("Ceintures de sécurité avant avec prétensionneurs pyrotechniques")
paweloo97 - 2008-07-10, 10:42 Temat postu: Napinacze Uwaga! W Polsce będą montowane pirotechniczne napinacze wraz z Pakietem Bezpieczeństwa lub bocznymi poduszkami(żródło www.dacia.pl , jest już cennik i szczegółowe wyposażenie)
paweloo97 - 2008-07-10, 10:45 Temat postu: Pakiety Aha! Są też wyjaśnienia zawartości pakietów!!!!!!!!!!!!!!
laisar - 2008-07-10, 10:54
No, nareszcie... a teraz poprosimy także starsze modele w tym formacie www (:
Z braków - ceny pakietów.
A ad rem to z takim wyposażeniem obstawiam ****.
Siekierodont - 2008-07-10, 12:20 Temat postu: ale news No prosze!!
Wczoraj się zarejestrowałem, a dzisiaj taki news :) Po pobieżnym oblukaniu oferta wydaje się być całkiem ciekawa, szkoda tylko, że brak info nt. cen pakietów, akcesoriów i opcji.
Loganek - 2008-07-10, 12:43
Zapodawałem to jeszcze przez opublikowaniem zawartości pakietów .
laisar - 2008-07-10, 17:58
A może by tak uporządkować te wątki dotyczące Sandero i zlepić je w jeden?
laisar - 2008-07-10, 17:59
Trochę cen opcji: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=979 (z http://motoryzacja.interi...eniedzy,1144045 ).
paweloo97 - 2008-07-10, 20:22
Z samar.pl wynika że:klima kosztuje 3500 zł,lampy przeciwmgielne 300 zł,radio CD 500 zł, pakiet bezpieczeństwa jest wart 1800 złotych,alufelgi tysiąc zł,a pakiet elektryczny 500 zł.
laisar - 2008-07-10, 21:00
Z tego wszystkiego najbardziej interesujący jest fakt, że - jak się wydaje - takie same ceny opcji będą w Nowym Loganie i Nowym MCV (którego TSD powinni w końcu uczciwie ometkować jako "MCV" właśnie)...
(Dla porządku - link do SAMAR-a, bo kolega wcześniej pominął: http://www.samar.pl/__/__...28-500-PLN.html ).
|
|