Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-27, 17:20
ja nie - polubiłem tą atłasową fałdę - służy mi jako kieszeń na parasole, poza tym zwyczajnie mi się nie chce
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
roleta bagażnika... nie do wytrzymania na dłuższą metę... pozostaje oklejenie folią tylnych szyb i zdjęcie rolety na stałe...
zawieś końcówkę szmaty na pierwszych wgłębieniach - utworzy coś w rodzaju głębokiej i pojemnej kieszeni- torby, w której doskonale można przechowywać parasolki, kurtki itp, a ten ostatni usztywniony fragment wystarczy odwrócić w stronę zagłówków kanapy i robi wtedy za pokrywę tego "schowka". Nie przeszkadza w pakowaniu klamotów do bagażnika - u mnie tak jeździ na stałe
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-01-07, 01:13, w całości zmieniany 1 raz
Ta roleta w bagażniku. Po prostu krzywde zrobiłbym temu co to wymyslil. Jak cos wlozyc do bagaznika i skladac ta rolete to mozna dostac wscieklizny.
To narazie jedyny mankament
proponuje zakup grupowy w Indii ( cholera nie wiem jak odmieniać) tam jest półka podnoszona do góry
A to nie wiedzialem o tym.
Faktycznie trzeba poszukac, to by bylo duzo lepsze rozwiazanie.
Można samwmu zmodyfikować upierdliwą roletę. W dziale Dodatkowe akcesoria i modyfikacje, jest już temat Roleta bagażnika i kol wilifranck w swoim poście pokazuje jak to zmodyfikować.
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-08-14, 12:42
Tego typu półkę miałem w astrze g.
Fajna bo można jakieś pierdułki na niej z tyłu położyć, oczywiście nic takiego co w razie hamowania nie leci na głowy pasażerów:)
Z drugiej strony to jadąc w jedną stronę na pusto po większe zakupy nie ma gdzie tego wpierdzilić po załadowaniu czegoś bardziej gabarytowego:)
Już wolę tą co mam a chciałbym taką zwijaną:)
No i nadaje się dla fanów car audio do zainstalowania dodatkowych głośników:)
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2012-08-14, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
podobna jest w Kangoo z tym, że jest jeszcze dzielona/łamana na dwie cześci..
tomszafa napisał/a:
Zwijana bedzie praktyczniejsza w przypadku przewozenia czegos wiekszego.
w/w półka z Kangoo ma tą zaletę, że można ją zdemontować i ulokować równolegle do oparcia tylnej kanapy (płaszczyzna półki przylega do płaszczyzny oparcia), są tam przewidziane odpowiednie prowadnice na półkę i w tej pozycji nie zajmuje miejsca w bagażniku a umożliwia przewóz większych gabarytów... takie rozwiązanie w Dusterze byłoby dla mnie idealne...
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-13, 23:58
W sandero sa takie czarne usrojstwa - grzybki na ktore naklada sie petelke sznurka podtrzymujacego sztywna polke. W dusterze nie ma sztywnej polki wiec grzybkow nie przewidzieli. Szkoda, bo to praktyczna polka.
sądze że dorobienie czegoś do przyczepienia tych linek to nie problem. Najważniejsze jest tylko czy ta półka podejdzie--czekamy na szczęśliwca który będzie miał okazje to sprawdzić---chyba tylko za granicą.
Takie atrakcje tylko R. Duster RxZ i to w Indiach , gdzie jak powszechnie wiadomo ,ludziska są średnio rzecz biorąc przyzwyczajeni do wyższych standardów niż w Europie (Środkowo-Wschodniej)
byłem w tym roku w egipcie i to samo. same renault dustery i bardziej wypasione niż u nas a tam bida aż piszczy. Polaków traktuja jak śmieciarzy i tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum