1. Dziś zarejestrowałam Drakulkę - nawet poszło to sprawnie bo w 1/2 godz. - mamy blachy na autko oraz wykupiłam promocyjny pakiet ubezpieczenia za 500zl. Zaproponowano mi za 60 zł holowanie poniżej 20 km (opcja dodatkowa - nabyłam) oraz holowanie do wskazanego przeze mnie delaera z każdego miejsca (pewnie jest limit km lub cenny) w Polsce i zagranicą (90 zł) - zastanawiam się... Ale chyba warto wziąć - bo zamierzam nim troszkę się poruszać - nie tylko po Polsce
2. Właśnie weszłam na stronkę MojaDacia - i zarejestrowałam się. Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam 3 oferty powitalne - aż jęknęłam - ale dbaja o nowych klientów... i zaczęłam czytać....
Oferta nr 1 OK - 30% zniżki na 3 kluczyk do DD ale oferta nr 2 - 200 zł rabatu i nr 2 100 zl ... ale jakie warunki
VOUCHER NA AKCESORIA
Informacje prawne:
Voucher uprawnia do otrzymania rabatu na zakup oryginalnych akcesoriów Dacia w Autoryzowanym Serwisie Dacia. Rabat 100zł/200zł* brutto ma zastosowanie przy zakupie oryginalnych akcesoriów Dacia na łączną kwotę minimum 400/750zł brutto. Oferta dostępna tylko dla Klientów Moja Dacia
E, nie ładnie
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-01, 21:12, w całości zmieniany 10 razy
To jest właśnie naciąganie klientów.
Szkoda kasy, a lata szybko miną, że nie zdążysz je obejrzysz za sobą..... i będziesz musiała zabulić za jakąś naprawę już po gwarancji, chyba że masz przedłużoną gwarancję za symboliczną złotówkę (ja w to się nie bardzo wierzę, ale życzę Ci dużo szczęścia).
Taka oferta jest dla naiwniaków.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-10-01, 15:34
szkoda,że nie poradziłaś się na spokojnie innych Ale w momencie zakupu człowiek jest podekscytowany i nie myśli zbyt logicznie Mam identyczną wersję. Za 3 miesiące skończy mi się 3 letnia (podstawowa) gwarancja. Przez ten okres 1 spalona żarówka H7. Ale z pewnością będziesz mogła spać o wiele spokojniej
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-10-01, 15:35, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli zrobisz 100kkm do 3 lat, to nie warto nawet tej złotówki wydawać.
Moim zdaniem - warto dać to 1 zł - by przez następne 5 lat mieć tzw. święty spokój - coś o tym wiem...
Ubezpieczenie za 500-650 zł - to dobra cena (moja przyjaciółka ubezpiecza autka i najtańsza oferta nie oferowana przez dealera to 1420 zł;-))
Poza tym obowiązuje klasyka;-) -jak się ma coś psuć to 5 latach a w ogóle to ktoś pisał - a kysz demony awarii
Pomyśl o jakimś pendrivie - będzie potrzebny do updatowania MediaNav i do słuchania muzyki.
Ja kupiłam specjalnie dla Duśki dosyć zgrabny czerwono-czarny. Dzięki temu nie muszę za każdym razem pamiętać żeby włożyć do portu lub zabrać ze sobą.
Pomyśl o jakimś pendrivie - będzie potrzebny do updatowania MediaNav i do słuchania muzyki.
Ja kupiłam specjalnie dla Duśki dosyć zgrabny czerwono-czarny. Dzięki temu nie muszę za każdym razem pamiętać żeby włożyć do portu lub zabrać ze sobą.
Proste i logiczne:-)
Jutro też musze ze sobą zabrać ładowarkę by sprawdzić czy działa gniazdko z tyłu - pamiętam o Twoje uwadze z odbioru.
Myśmy mieli do wyboru PZU i Allianz. Wybraliśmy Allianz, ale obie oferty były dosyć podobne.
I nie mieliśmy żadnej promocyjnej ceny - obie kosztowały 2.9% (lub 1.9% z kredytem).
Ale... czy Ty przypadkiem nie zarejestrowałaś już auta?
A z tego co wiem to data podpisania umowy ubezpieczenia nie może być późniejsza niż data rejestracji.
Tak zarejestrowałam 30 IX, ale o tej konieczności dat nie wiedziałam. Telefonicznie potwierdziłam "wybór jedynej oferowanej propozycji" - Pzu plus opcję holowania od 0 do 20 km za 60 zł (w standardzie jest holowanie od powyżej 20 km od miejsca zamieszkania ), zastanawiam się jeszcze nad ofertą sholowania autko z zagranicy do Polska (+90zł), a tfu demony awarii no i jeszcze niestety osobno należy ubezpieczyć szyby... a niestety mam złe doświadczenie w tej materii. Podczas wichury spadła mi część wiaty na szybę;-). Doczytałam się, iż takich losowych spraw FNS nie obejmuje;-(
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-02, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
Witam Kochani ponownie - jak pełno prawny właściciel:-). Autko przyprowadzone i stoi w garażu. Trasa z okolic Katowic do Gdyni była jedną wielką przyjemnością.... mi. in. dzięki tempomatowi:-). Ustawiłam na 110 by nie zamęczyć silnia i czułam się jakby miała automatyczną skrzynię biegów. Nóżki z pedałów, a autko jedzie samo;-).
Wrażenia - powyżej 100 niestety hałaśik jest nie da się ukryć - stąd wniosek, iż przede mną ogólne wygłuszanie wg wzorów na forum:-).
- Bardzo wygodne są fotele. W ogóle nie czułam w krzyżu tej ilości km.
Na 580 km zużyłam prawie cały bak czyli 50 l. To chyba na dotarcie nie jest zły wynik - autostrada więc miałam ustawione na 2x2.
- Autko prowadzi się fantastycznie:-)) no w końcu DD . Dziś wybieram się na polne ścieżki by poczuć działanie 4x4
DD - zaliczył też dobry uczynek - za Stryjkowem wzięłam 2 pasażerów - niestety dokumentnie rozwaliło się im autko i od 3 godzin szukali pomocy w transporcie.... To wydarzenie utwierdziło mnie w FNS - nie ma to jak zapłacone za 1zł 24h holowania na 5 lat, a kysz demony awarii...
NO I OCZYWIŚCIE JESTEM W SKOWRONKACH. NAKLEJKI KLUBU - PRZYKLEJONE. TAK WIEM KRZYCZĘ
HALLO, hallo czy w okolicach Gdyni jest jakiś fan klub DD?
Pozdrawiam BARDZO SERDECZNIE WSZYSTKICH Kaśka
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-05, 07:42, w całości zmieniany 1 raz
Cieszymy się Twoją radością czuć to nawet tu na Śląsku pewnie nie spałaś zbyt dobrze w nocy z emocji niech od tej pory każda taka trasa będzie przyjemnością
Cieszymy się Twoją radością czuć to nawet tu na Śląsku pewnie nie spałaś zbyt dobrze w nocy z emocji niech od tej pory każda taka trasa będzie przyjemnością
Dziękuję rozweselił mnie Twój wpis - życzę także wszystkiego dobrego:-)
Kaśka,to ja też od siebie pogratuluję Tobie nowego autka,życząc przyczepności i szerokości oraz aby Twoje wymarzone autko nigdy Cię nie zawiodło.
Dzięki serdeczne - nie pamiętam czy w zakresie Twego zainteresowania był też tempomat? Ja po tych 600 km mogę stwierdzić, iż jest to wspaniała inwestycja i jest wart każdej wydanej na niego złotówki - polecam jak dodatkowe obowiązkowe wyposażenie długiej i nie tylko - jazdy.
Pozdrówka K'
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-05, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Były chyba dwie próby spotów- na jednym się nie mogłem pojawić (nie pamiętam, czy wtedy już miałem Dustera?...) a na drugim byłem tylko ja
Trzeciego nie było, ale te poprzednie nie miały być spotem tylko Dusterowców ale Daćkowców.
Były chyba dwie próby spotów- na jednym się nie mogłem pojawić (nie pamiętam, czy wtedy już miałem Dustera?...) a na drugim byłem tylko ja
Trzeciego nie było, ale te poprzednie nie miały być spotem tylko Dusterowców ale Daćkowców.
:) Dziś właśnie mijał mnie bliźniak w okolicy Rumi - tylko nie miał naklejek, widzę też często granatowy i 2 czarne w drodze do pracy. Czyli troszkę nas jest... ale wszyscy bez nalepek;-)...
Jeśli będziesz coś wiedział o próbie spotkania - daj znać - chętnie bym się spotkała..
Nie ma problemu chociaż jeśli już jest organizowany jakiś spot to info jest na forum
Dusterów faktycznie trochę lata ale nie widziałem jeszcze żadnego z klubowymi naklejkami, chyba, że swojego pooglądam z zewnątrz
Nie ma problemu chociaż jeśli już jest organizowany jakiś spot to info jest na forum
Dusterów faktycznie trochę lata ale nie widziałem jeszcze żadnego z klubowymi naklejkami, chyba, że swojego pooglądam z zewnątrz
Piotrze - widzę w opisie, iż masz zamontowany gaz. Od samego początku? Czy zdecydowałeś się później? Jakiej firmy masz instalację gazową?
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-08, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum