Wraz z końcówką czerwca wyemigrowaliśmy z Polski, za cel obierając sobie Gibraltar.
Nasza MCV-ka jest tutaj od poniedziałku, mam kilka ciekawych spostrzeżeń.
Przede wszystkim sporo Dusterów i jeden Dokker w wersji dostawczej, z tym że większość Dusterów na hiszpańskich blachach, gibraltarskich widziałem może ze dwa.
Poza tym na Gibraltarze znalazłem...autoryzowany serwis Dacii ! Nie żartuję, niestety nie miałem aparatu, ale od czego jest google street view: https://www.google.com/ma...1h,77.22t/data=!3m4!1e1!3m2!1sbp8b51u1cFt2kiUn5JkoFw!2e0 zróbcie zbliżenie na białą furgonetkę stojącą tyłem, przed nią widać Dustera i stoi on dokładnie przed wjazdem do serwisu Dacia
Jakby ktoś z Was chciał poczytać o wyjeździe, albo zobaczyć fotki z Daćki zapchanej po dach, to zapraszam na naszego bloga, adres w stopce.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2014-07-05, 13:36
Mike, wszystkiego dobrego na tym Gibie.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Ostatnio zmieniony przez jan ostrzyca 2014-07-05, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2014-07-07, 12:23
Prawdopodobnie słuszna decyzja. Jak człek pomyśli co będą mogły robić jego dzieci w Polsce za kilkanaście lat to ogarnia groza.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Cześć, dzisiaj postaramy się popełnić następny wpis, bo jest okazja, do portu wczoraj wszedł ORP Wodnik z okazji jutrzejszej rocznicy śmierci gen. Sikorskiego. Okręt stoi w bazie Royal Navy w pełnej gali banderowej, więc zaraz biegniemy go zobaczyć.
Jutro wieczorem na Europa Point są główne obchody rocznicy, pewnie sporo Polonii z Gibu się zjawi.
Jakby ktoś był zainteresowany, to na blogu jest nowy wpis o Gibie :)
Daciek też uświadczyłem w tzw. międzyczasie całkiem sporo, w tym kilka Lodgy, ale żadnej w najbogatszej wersji, bo żadna nie miała 16" alusów.
tutaj w tle Dżabal Musa, czyli afrykański Słup Heraklesa,
a tutaj hiszpańskie Algeciras, czyli po arabsku Al Jazeera
Następne fotki mojej MCVki jakie zobaczycie, będą już na gibraltarskich blachach.
Wczoraj miałem spięcie z celnikiem, który stwierdził, że ma gdzieś Unię Europejską i konwencję wiedeńską, mam przerejestrować samochód, bo jestem tutaj rezydentem (chociaż nie jestem jeszcze - złożyłem papiery i czekam na rozpatrzenie, co trwa miesiąc) i już. A jak chciałem z nim dyskutować, powiedział, że może w każdej chwili zarekwirować mi samochód, jako przedmiot przemytu (!!!). W końcu z łaską w głosie stwierdził, że tym razem mnie puszcza, ale następnym razem to...
Na koniec jak mnie spytał, czy wszystko ok, to mu powiedziałem, że nie, bo się czułem jakbym rozmawiał z amerykańskim policjantem, który z definicji ma rację i jest impregnowany na argumenty. Strasznie go to ubodło, co z kolei mnie przywróciło dobry humor.
Zdjęcie sprzed niemal tygodnia, spomiędzy wydm na hiszpańskim wybrzeżu Atlantyku, w pięknej Bolonii, nieopodal pięknej Tarify. Kto nie był, niech się koniecznie wybierze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum