Wysłany: 2015-06-19, 18:26 Jak sprawdzić poziom benzyny w zbiorniku?
Witam,po zamontowaniu instalacji gazowej wystąpił problem jak w temacie.Wiem,że to co na wskażniku zliczane jest od przebiegu kilometrów,dlatego serwis miał mi zamontować emulator który ten problem rozwiązuje niestety polegli przy tej operacji.Nie mam komputera i na chwilę obecną nie jestem w stanie sprawdzić ile mam benzyny w zbiorniku.Próbowałem interfejsu ELM 327,ale akurat podgląd % stanu paliwa jest niedostępny.Macie jakieś pomysły jak sprawdzić ilość paliwa.
...Chociaż w sumie jak "szpece" coś grzebali to mogli to skopać - pozostaje więc jedyna pewna metoda: zatankować do pełna.
acco napisał/a:
Wiem,że to co na wskażniku zliczane jest od przebiegu kilometrów
Nie - to jest wynik porównania tego co wskazuje pływak w zbiorniku z wartością poprzednio zapisaną w pamięci tablicy wskaźników oraz ze zużyciem paliwa, zliczanym przez sterownik silnika.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-06-19, 21:58, w całości zmieniany 2 razy
Już wszystko wiem poziom benzyny wraca,ale dopiero jak wskażnik dojdzie do rezerwy i wyłączy się zapłon na kilka minut a nie jak mówili w serwisie po każdym wyłączeniu zapłonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum