Spore zdziwienie wywołało u mnie to, że równolegle z linii montażowych zjeżdżają Dustery II i Dustery I (18 minuta i 3 sekunda filmu)
Drugie zdziwienie że silniki też są produkowane na miejscu w Rumunii w tym samym zakładzie (od samych podstaw czyli odlania bloku silnika). Myślałem że jeśli to są silniki Renault to jakieś gotowce przywożą do rumuńskich zakładów.
Ostatnio zmieniony przez pavulon78 2018-06-27, 12:48, w całości zmieniany 2 razy
Ten filmik oglądałem już jakiś czas temu , więc był chyba nagrywany jeszcze gdzieś na początku roku w czasie , gdy szykowali się do wprowadzania nowego modelu Duster II , dlatego na taśmie były już pierwsze egzemplarze nowego modelu, oraz wersję wycofywanego starego modelu. Myślę , że obecnie produkcja skupia się już tylko na modelu Dustera 2.
Ostatnio zmieniony przez jammo 2018-06-29, 07:42, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-06-29, 09:14
jammo, Możliwe że jest tak jak piszesz. Ale film był opublikowany 26 czerwca więc wygląda na nowy. Dodatkowo wokół fabryki jest pełno zielonych drzew więc nagrywany był raczej późną wiosną. A na taśmach widać praktycznie tylko Dustera II i zaledwie kilka sztuk Dustera I. Tak jakby na niektóre rynki cały czas go produkowali.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-06-29, 10:32
Produkcja Dustera I na rynek europejski skończyła się na przełomie października i listopada 2017. Być może gdzieś na Afrykę, Amerykę Południową, czy Azję produkują je dalej.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum