z racji tego, że ostatnio sprzedałem swojego MCV II a potrzebuję auta non stop siedzę w internecie i szukam Lodgy ewentualnie Dokkera. Niestety tych aut w moim zakresie cenowym ( 30 tyś zł) jest na lekarstwo , szczególnie tych z małym przebiegiem i motorem 1.6 84km więc zastanawiam się nad wersją silnikową 1.2 Tce. W sumie to nie mam na chwilę obecna jakiegoś parcia z zakupem auta bo teściowa pożycza mi Sandero II ale wolę jeździć swoim autem niż obcym, poza tym moja żona jest w ciązy i do marca i tak muszę kupić jakieś auto. Na początku rozważałem tylko wersję 5 osobową ale żona była dzisiaj na USG i okazało się, że będę miał bliźniaki wiec teraz wchodzi w grę raczej wersja 7 osobowa. Z tego co wyczytałem jest to silniczek z wtryskiem bezpośrednim wiec nie za bardzo nadaje sie pod LPG chyba, że VI generacji, ponadto dużo pali do 10l w mieście i niektóre egzemplarze spalają dużo oleju . Może ktoś z szanownych użytkowników napisze jak z usterkowością tego motoru, na co zwrócić uwagę podczas kupna, ile faktycznie palą te silniki, jakie mają przebiegi ich auta i czy mieli problemy z turbo oraz odkładającym się nagarem na zaworach ( wada wtrysku bezpośredniego). Na allegro znalazłem jeden w miarę fajny egzemplarza, sprzedawany jest przez ASO Renault w łodzi, Kosztuje 36tyś zł i ma przejechane 71tys km. Jak myślicie warto jechać go obejrzeć? A może ktoś jest z Łodzi i mógłby podjechać obejrzeć to autko i wyrazić swoje zdanie, z góry dzięki.
Oczywiście. Wcześniej zadzwoń do tego salonu (dowiesz się czy: auto było u nich kupione, u nich serwisowane, czy miało przedłużoną gwarancję do 5 lat, w jakim jest stanie, itd.). Widać, że jest zadbane i objęte programem "używane Renault".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum