Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Zakup używanej Dacia Lodgy 1.2 TCe - Usterki, spalanie wady
Autor Wiadomość
dudu$ 

Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor
Wysłany: 2018-09-06, 14:19   Zakup używanej Dacia Lodgy 1.2 TCe - Usterki, spalanie wady

Cześć,

z racji tego, że ostatnio sprzedałem swojego MCV II a potrzebuję auta non stop siedzę w internecie i szukam Lodgy ewentualnie Dokkera. Niestety tych aut w moim zakresie cenowym ( 30 tyś zł) jest na lekarstwo , szczególnie tych z małym przebiegiem i motorem 1.6 84km więc zastanawiam się nad wersją silnikową 1.2 Tce. W sumie to nie mam na chwilę obecna jakiegoś parcia z zakupem auta bo teściowa pożycza mi Sandero II ale wolę jeździć swoim autem niż obcym, poza tym moja żona jest w ciązy i do marca i tak muszę kupić jakieś auto. Na początku rozważałem tylko wersję 5 osobową ale żona była dzisiaj na USG i okazało się, że będę miał bliźniaki wiec teraz wchodzi w grę raczej wersja 7 osobowa. Z tego co wyczytałem jest to silniczek z wtryskiem bezpośrednim wiec nie za bardzo nadaje sie pod LPG chyba, że VI generacji, ponadto dużo pali do 10l w mieście i niektóre egzemplarze spalają dużo oleju . Może ktoś z szanownych użytkowników napisze jak z usterkowością tego motoru, na co zwrócić uwagę podczas kupna, ile faktycznie palą te silniki, jakie mają przebiegi ich auta i czy mieli problemy z turbo oraz odkładającym się nagarem na zaworach ( wada wtrysku bezpośredniego). Na allegro znalazłem jeden w miarę fajny egzemplarza, sprzedawany jest przez ASO Renault w łodzi, Kosztuje 36tyś zł i ma przejechane 71tys km. Jak myślicie warto jechać go obejrzeć? A może ktoś jest z Łodzi i mógłby podjechać obejrzeć to autko i wyrazić swoje zdanie, z góry dzięki.

https://www.otomoto.pl/of...=SEC-8;promoted
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2018-09-06, 14:31, w całości zmieniany 3 razy  

BogdanK 

Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wysłany: 2018-09-06, 22:38   Re: Zakup używanej Dacia Lodgy 1.2 TCe - Usterki, spalanie w

dudu$ napisał/a:
Jak myślicie warto jechać go obejrzeć?

Oczywiście. Wcześniej zadzwoń do tego salonu (dowiesz się czy: auto było u nich kupione, u nich serwisowane, czy miało przedłużoną gwarancję do 5 lat, w jakim jest stanie, itd.). Widać, że jest zadbane i objęte programem "używane Renault".

Odpowiedz do tematu