Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011
Wysłany: 2009-06-06, 07:57 Konkurent Sandero ? Nowy Ford KA
Ostatnio przeglądając strony dilerów w celu porównania silnika dacii z konkurencją moją uwagę przykuł nowy Ford Ka.
Autko stało się o wiele ładniejsze od starej wersji a nowe silniki sprawiają że staje się to bardzo ekonomiczny środek transportu.
Nigdy nie lubiłem fordów i nadal nie jestem ich zwolennikiem ale sądzę że jest to autko idealne do miasta za ujmijmy to rozsądną cenę. Oczywiście nie wygra pod względem wielkości i ceny z sandero ale jest dobrą alternatywą ponieważ różnica w cenie nie jest aż tak wielka aby nasze portfele nie mogły sobie na takie autko pozwolić.
Ambiente od 34 600 zł
14-calowe felgi stalowe
Zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia
Komputer pokładowy
Funkcja opóźnionego wyłączania reflektorów
Regulacja kąta pochylenia kierownicy
Przednie poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera
Wskaźnik niezapiętego pasa kierowcy
Fotel pasażera odchylany, z systemem „Easy Entry”
ABS i elektroniczny system podziału sił hamowania (EBD)
Elektryczny układ wspomagania kierownicy (EPAS)
Zestaw do naprawy ogumienia
Titanium od 38 600 zł
15-calowe felgi stalowe
Klamki drzwi i bagażnika lakierowane w kolorze nadwozia
Przednie lampy przeciwmgielne
Podgrzewane i elektrycznie regulowane lusterka boczne
Elektrycznie regulowane szyby przednich drzwi
Nowoczesny komputer pokładowy ze wskaźnikiem temperatury zewnętrznej
Dostępne są dwa ekologiczne silniki: benzynowy 1.2 Duratec oraz turbodiesel 1.3 Duratorq TDCi.
Wysłany: 2009-06-06, 12:53
tak ale oba można zaliczyć do aut małych miejskich, i jeśli ktoś nie szuka takiej przestrzeni jak w sandero a liczy się niewielki gabaryt i ekonomia silnika w mieście to może być to ciekawa propozycja.
Wysłany: 2009-06-06, 14:00
500 akurat mi się z wyglądu nie podoba i chyba droższy jest (ale muszę sprawdzić) ale tak na prawdę ford K to Fiat 500 bo płytę podłogową mają tą samą większość podzespołów też, różni je tylko wygląd, znaczek i wnętrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum