Wysłany: 2024-11-01, 13:27 Sandero 2024 - nie załącza się gaz
Auto mam od tygodnia przy kupnie powiedzieli mi ze gaz powinien sie załaczyc po 2-3 min od odpalenia na benzynie ale ostatnio jak sam nie załącze to nie przechodzi na paliwo
Samochód jest nowy i sie zastanawiam czy coś nie kliknałem w aucie ze ttak sie dzieje
proszę o pomoc miłego dnia
To jest proste jak w instrukcji obsługi 😀.
Przycisk ma 3 stany:
Mrugający - tzn. "normalny" po odpaleniu. Tj. zapala na benzynie i automatycznie przełącza się na gaz gdy osiągnie parametry. Gdy braknie gazu, przełączy się na benzynę.
Świecący stale - praca na gazie, zwykle automatyczna.
Nie świecący - praca na benzynie, zwykle wymuszona przyciskiem.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ostatnio zmieniony przez tomkasz 2024-11-01, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
To kiedy się przełączy zależy też od temperatury, z moich obserwacji wynika że jak jest powyżej 10 stopni to nawet rano przełącza się prawie od razu na gaz ale jak jest chłodniej to trzeba kawałek przejechać zanim się przełączy.
Witam przeczytałem całą instrukcję i nic tam nie ma o 3 trybach przycisku a jak ustawić ten przycisk aby sam się potrafił załączyć na tryb automatyczny
Dziękuję
No po prostu 3 stany są po naciskaniu przycisku. Po włączeniu zapłonu ma mrugać. Jak mruga to jest tryb automatyczny przełączenia na gaz. A jak nie mruga to naciskać tyle razy żeby mrugał.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum