Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Dacia Sandero a Stepway
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2011-05-09, 13:37   Dacia Sandero a Stepway

Witam
Zwracam się z prośbą klubowicze czy moglibyście mi pomóc, doradzić czy część blacharskie karoserii tzn. drzwi i błotniki pasują z Sandero do Sandero Stepway?

laisar 
Moderator

Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2011-05-09, 17:56   

Tak.

Gość

Wysłany: 2011-05-10, 07:04   jak wyżej

a czy mogłbyś drogi kol. laisar jeżeli posiadsz przesłać na pw specyfikację tych modeli tzn. sandero i sandero stepway?

laisar 
Moderator

Wysłany: 2011-05-10, 07:27   

"Specyfikacje" - czyli konkretnie co? Numery referencyjne części?

(No i czemu na PW - to jest tematyczne publiczne forum dyskusyjne, wymyślone właśnie w celu przekazywania podobnych informacji. Skąd ta skrytość? (; ).

Gość

Wysłany: 2011-05-10, 19:08   hi

Skrztość? aż skąd!!napisałem w pierwszej kolejności na priv ponieważ uważałem adresata wiadomości za osobę najbardziaj rozeznaną w tamacie i dalaj tak uważam, a następnie umieściłem mój problem na publicznym forum. moje ciekawość co do specyfikacji bierze się z tąd, iż chciałbym porównać rysunek techniczny takich elementów jak np. błotnik i otwory w nim się znajdujące, którch Sandero nie posiada (brak opasek/listew poszażających), a co występuje w Stepway i czy może jeszcze jakieś występują różnice?
pozdrawiam

laisar 
Moderator

Wysłany: 2011-05-10, 19:44   

No to tego typu "specyfikacje" nie są nigdzie osiągalne - to po prostu projektowe rysunki techniczne, do produkcji danego elementu. Natomiast w dostępnej dokumentacji pokazane są jedynie ryciny tego typu, jaki można obejrzeć w zalinkowanych wcześniej tematach - czyli pokrój ogólny danego elementu. Dodatkowo zilustrowane są czynności naprawcze, co też czasem pomaga w ocenie zgodności części z różnych wersji ze sobą.

W tym przypadku - praktycznie cała buda Stepwaya jest identyczna jak zwykłego Sandero i nigdzie nie jest pokazane, żeby elementy o które pytasz mogły się różnić w jakichś szczegółach.

Dlatego jestem prawie pewien, że większość części - w tym wszystkie wymienione przez Ciebie - można ze sobą zamieniać.

(Chociaż poza przednim zderzakiem to niezbyt wiem po co - przecież wyglądają tak samo i kosztują tyle samo...).

Ale zawsze się zastrzegam: o szczegóły najlepiej zapytać jednak w ASO, uprzednio oglądając może interesujące modele jeszcze samemu w salonie - bo ja większość obejrzałem dość dokładnie, pamięć mam niezłą i sprawnie wyszukuję informacje w różnych źródłach, ale mimo wszystko jest to w końcu wiedza hobbystyczna i w dużej części jednak teoretyczna [:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-05-10, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu