Wysłany: 2011-05-09, 13:37 Dacia Sandero a Stepway
Witam
Zwracam się z prośbą klubowicze czy moglibyście mi pomóc, doradzić czy część blacharskie karoserii tzn. drzwi i błotniki pasują z Sandero do Sandero Stepway?
"Specyfikacje" - czyli konkretnie co? Numery referencyjne części?
(No i czemu na PW - to jest tematyczne publiczne forum dyskusyjne, wymyślone właśnie w celu przekazywania podobnych informacji. Skąd ta skrytość? (; ).
Gość
Wysłany: 2011-05-10, 19:08 hi
Skrztość? aż skąd!!napisałem w pierwszej kolejności na priv ponieważ uważałem adresata wiadomości za osobę najbardziaj rozeznaną w tamacie i dalaj tak uważam, a następnie umieściłem mój problem na publicznym forum. moje ciekawość co do specyfikacji bierze się z tąd, iż chciałbym porównać rysunek techniczny takich elementów jak np. błotnik i otwory w nim się znajdujące, którch Sandero nie posiada (brak opasek/listew poszażających), a co występuje w Stepway i czy może jeszcze jakieś występują różnice?
pozdrawiam
No to tego typu "specyfikacje" nie są nigdzie osiągalne - to po prostu projektowe rysunki techniczne, do produkcji danego elementu. Natomiast w dostępnej dokumentacji pokazane są jedynie ryciny tego typu, jaki można obejrzeć w zalinkowanych wcześniej tematach - czyli pokrój ogólny danego elementu. Dodatkowo zilustrowane są czynności naprawcze, co też czasem pomaga w ocenie zgodności części z różnych wersji ze sobą.
W tym przypadku - praktycznie cała buda Stepwaya jest identyczna jak zwykłego Sandero i nigdzie nie jest pokazane, żeby elementy o które pytasz mogły się różnić w jakichś szczegółach.
Dlatego jestem prawie pewien, że większość części - w tym wszystkie wymienione przez Ciebie - można ze sobą zamieniać.
(Chociaż poza przednim zderzakiem to niezbyt wiem po co - przecież wyglądają tak samo i kosztują tyle samo...).
Ale zawsze się zastrzegam: o szczegóły najlepiej zapytać jednak w ASO, uprzednio oglądając może interesujące modele jeszcze samemu w salonie - bo ja większość obejrzałem dość dokładnie, pamięć mam niezłą i sprawnie wyszukuję informacje w różnych źródłach, ale mimo wszystko jest to w końcu wiedza hobbystyczna i w dużej części jednak teoretyczna [:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-05-10, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum