Wysłany: 2011-09-26, 09:18 Zapięcie pasa środkowego pasażera
Witam!
Wydaje mi się, że brakuje mi jednej klamry do zapinania pasażera po środku. U kumpla w Dusterze jego pas posiada 2 klamry na pasie i nie da się tej dodatkowej zgubić (nie ma możliwości zdjęcia z pasa), natomiast u mnie jest tylko jedna klamra. U mnie dodatkowo pas przechodzi przez takie "oczko" na fotelu a u niego czegoś takiego nie ma. Czy faktycznie w Logankach MCV ta klamra była luzem? Ewentualnie jest gdzieś jakiś specjalny schowek na tą klamrę?
No i ktoś się orientuje ile ta klamra kosztuje w ASO bo bez niej to bez sensu jest to zapięcie pasa i pewnie wręcz niebezpieczne w razie wypadku.
Ostatnio zmieniony przez 123tomek 2011-09-26, 09:21, w całości zmieniany 1 raz
@123tomek: Twoje auto powinno być jeszcze na gwarancji, więc zacząłbym od zgłoszenia problemu do ASO.
Natomiast klamry niestety nie można dokupić osobno - ze względów wytrzymałościowych jest fabrycznie zespolona z resztą pasa, który kosztuje 382 zł brutto (ref. 6001549690).
Okazało się, że klamra jest ale wpadła do środka. Po zdjęciu tego plastiku na suficie, pojawiła się zguba. Ciekawe czy późniejszych modelach po liftingu oraz w dusterach ta klamra także przechodzi przez ten otwór bo teoretycznie nie powinna ale jak widać na moim przykładzie jednak da się ją "zgubić".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum