witam, dzis pewien przechodzien nie mogl sie nadziwic urodzie mojego Kermita :) zauwazyl cos czego ja pewnie nie dostrzeglbym przez dlugie miesiace, otoz zapytal czemu nie mam maskownic na szyby, a szczegolnie na przednia...? bo jak zbierze sie tam woda i zamarznie to moze rozszczelnic szybe... :/ Przechodzac pozniej kolo zaparkowanych aut i kazde mialo wlasnie taka maskownice zamontowana na styku szyby z karoseria...Wlasnie dlatego chcialem was zapytac czy wasze dusterki maja takie zabezpieczenie... dla formalnosci dorzuce zdjecie :)
witam, dzis pewien przechodzien nie mogl sie nadziwic urodzie mojego Kermita :) zauwazyl cos czego ja pewnie nie dostrzeglbym przez dlugie miesiace, otoz zapytal czemu nie mam maskownic na szyby, a szczegolnie na przednia...? bo jak zbierze sie tam woda i zamarznie to moze rozszczelnic szybe... :/ Przechodzac pozniej kolo zaparkowanych aut i kazde mialo wlasnie taka maskownice zamontowana na styku szyby z karoseria...Wlasnie dlatego chcialem was zapytac czy wasze dusterki maja takie zabezpieczenie... dla formalnosci dorzuce zdjecie :)
Obrazek Obrazek
zrezygnowano z uszczelki przedniej szyby bo okazało się , że mniej koroduje to miejsce jeśli jest odsłonięte. Tak wynika z danych przysyłanych z serwisów do Renault.
Jeśli ktoś chce to zaleca się od czasu do czasu czyszczenie tych miejsc z zalegającego brudu i stosowanie czystego oleju np silikonowego z dodatkiem antykorozyjnym
Trzeba go wlać w szparę na środku ( górna) i poczekać na rozlanie na całej długości.
Dolna część tylko ciśnieniowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum