Wysłany: 2015-07-01, 17:05 Problemik obrotami silnika
Witam,
Dacia jest moim można tak powiedzieć pierwszym samochodzikiem niestety jako że nie jest nowa zakupiona w salonie borykam się z dwoma problemami.
Pierwszy, to zauważyłem że gdy na rozgrzanym silniku po trasie powiedzmy 10km wyjdę po przysłowiowe "bułki" wrócę, i odpalę auto przez pierwsze 1-3 min samochód trzyma przy wciśniętym sprzęgłem po 2,5 tys obrotów co wydaję mi się rzeczą nienormalną ... osobiście podejrzewam ze przyczyną może być czujnik temperatury chciałem zapytać czy któryś z forumowiczów miał typowo taki sam problem ? i wie z pewnością co może być przyczyną ? dodam że sytuacja ta nie zdarza się za każdym razem...
Drugi... w innym temacie (pozdrawiam adminów)
Pozdrawiam i liczę na pomoc :)
Bądź też odniesienie do innych tematów które ja nie znalazłem a uwzględniają moje problemy.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-07-01, 17:39, w całości zmieniany 2 razy
Silnik krokowy zostal wyczyszczony... Obroty na biegu jałowym są prawidlowe a pomimo tego co jakis czas silnik wchodzi na 2.5 tys obrotow i nie chce z nich spaść az wstyd na światlach się zatrzymac bo ludzie patrza jak na głupka ktòry kręci silnik na światłach :( ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum