Nie wiem. Jest w opcjach filmu na YT ustawienie, że "film nie będzie dostępny na komórkach ani w telewizji", ale nie mogę tego nigdzie zmienić. Niektóre filmy mają to ustawienie, a inne nie. A każdy z nich przesyłam i opisuję tak samo.
Dobry pomysł z tą przejażdżką. Zamiast siedzieć przy stole, obrz... się i narzekać na zimę, jak źle, zimno i w ogóle. Też się wybrałem a napęd 2x2 tzn pieszochodem
Trzeba by tylko wybrać trasę bardziej odpowiednią, tam gdzie Passat kombi nie da rady
Pogoda w końcu wiosenna, więc pora pobuszować w terenie. Nie planowałem w sumie off-roadowego przejazdu autem - wybrałem się z juniorem młodszym na pozyskanie soku z brzozy.
W drodze powrotnej postanowiłem jednak wracać dusterem przez las. Tak spontanicznie
Początek trasy był najtrudniejszy, bo jest to teren podmokły.
To tam właśnie w ubiegłym roku, po obfitych opadach deszczu, mój bolid został oblany błotem od stóp do głów na I-szym WOTspocie, podczas przejazdu przez głębokie rozlewiska.
Teraz aż wyszedłem z wozu i sprawdziłem trasę z przodu, aby zadecydować, czy dam radę przejechać. Na szczęście ostatnio nie było obfitego deszczu
Zauważam z każdym rokiem, że trasa robi się coraz trudniejsza. Koleiny robią się coraz głębsze i powstaje ich więcej. To także efekt tego, że na trasie spotykam coraz większą ilość aut terenowych, które regularnie ujeżdżają te odcinki.
Wiosenne opady ciężkiego i lepkiego śniegu spowodowały zwalenie wielu drzew. Takie złamane bądź zwalone pnie zagrodziły mi w kilku miejscach drogę i trzeba było je objechać. Nudno więc nie było
Po kontakcie z organizatorem okazało się, że auta 4x2 też mogą startować w konkursie "Jak dzielna jest Dacia Duster".
W związku z tym umieściłem dzisiaj na stronie organizatora krótką relację i filmik pokazujący, jak radzi sobie auto z napędem tylko na przód w różnych warunkach pogodowych i terenowych przez wszystkie 4 pory roku
Gdyby ktoś przez przypadek zechciał wspomóc mój udział w konkursie, to tutaj jest bezpośredni link do pracy:
Głos oddany.
Ciekawa idea.
Podziwiam ludzi dla których Duster jest pasją, a nie samochodem. Tego chyba nie uświadczy się w przypadku o wiele droższych samochodów. Dlatego chętnie tu zaglądam.
W związku ze świątecznym lenistwem i brakiem ruchu postanowiliśmy spontanicznie z Mekintoszem (Łukaszem) i jego rodzinką pobuszować w lesie.
Zrobiliśmy przejazd w terenie, połaziliśmy pośród mchu i odwiedziliśmy bunkry.
Nie był to anonsowany spot, ponieważ pomysł i realizacja przyszły nagle
Poniżej krótki filmik. Łukasz nakręcił więcej materiału, więc może coś dorzuci później
Korzystając z tego, że pogoda sprzyja (temperatury są dodatnie i jest sucho), przemogłem się i zabrałem za woskowanie dustera, aby przygotować jego karoserię do zimy
Gdyby był mróz i śnieg to niestety auto tej zimy nie skorzystałoby z dobrodziejstwa masowania i gładzenia
Efekt po 1-szym woskowaniu widać na poniższych zdjęciach. Wszystkie czynności (mycie na myjni, osuszanie ręcznikiem, zabezpieczanie taśmą uszczelek i plastików, czyszczenie cleanerem, woskowanie) zabrały mi 4 godziny.
Jutro położę drugą warstwę wosku i dressing na plastikach zewnętrznych oraz wewnętrznych.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to tylko do tego, że znowu nas nie było. :>
Ale to nadrobimy przy najbliższej okazji, mam nadzieję
bebe napisał/a:
to nie jest przemalowany bunkier z WOT-Spotu II?
Jako żywo
Hakama 4x4 napisał/a:
Fajny wypad
Dzięki Hakama. Twoje wojaże terenowe też zacne
rimo napisał/a:
Trzeba było dać znać
No trzeba było. Spontan był, to dlatego
Ale jak spadnie porządny śnieg, to pewnie pojawi się hasło do syberiady...
Zawsze to lepiej zakopać się w kilka aut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum