W Klubie juz udzielam sie jakis czas, jednak przy okazji dziesiejszego wypadu za miasto zrobilem kilka zdjec pojazdu. Nie był szczegolnie ani myty ani picowany, wiec prosze o wyrozumialosc
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-08, 23:08
Seal napisał/a:
O kolega jest z Wawy a ma blachy z Jeleniej Góry pewnie tańsze ubezpieczonko
To niewielka roznica moze 200 zl. Musiałbym sie zameldowac i przy okazji wymianic komplet dokumentow ( prawko, dowod, etc ) by moc pojazd zarejestrowac w Warszawie. Dlatego jestem DJ
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3770 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-09, 11:02
mekintosz napisał/a:
Seal napisał/a:
O kolega jest z Wawy a ma blachy z Jeleniej Góry pewnie tańsze ubezpieczonko
To niewielka roznica moze 200 zl. Musiałbym sie zameldowac i przy okazji wymianic komplet dokumentow ( prawko, dowod, etc ) by moc pojazd zarejestrowac w Warszawie. Dlatego jestem DJ
Nie musiałbyś. Meldunek czasowy (który można zrobić zawsze np. na podstawie umowy najmu mieszkania) a nawet oświadczenie dotyczące miejsca zamieszkania jest wystarczające. W POrD jest zapis o rejestracji samochodu w miejscu zamieszkania.
Niedouczonych urzędasów którzy odmawiają rejestracji da się spacyfikować. Odmowę zaskarża się do wyższej instancji.
Nawiasem mówiąc firmy ubezpieczeniowe są durne że uzależniają stawki od miejsca rejestracji a nie faktycznego użytkowania samochodu - tyle kasy przechodzi koło nosa.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-09, 15:11
DrOzda, już kiedyś była sprawa na forum poruszana, były przytoczone podstawy prawne. WK był na tyle tępy że potrzebował dobrych kilku dni na załatwienie sprawy która była do załatwienia od ręki na poczekaniu
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-20, 22:43
Bagznik kupilem firmy AUTO-MAXI model Supra 114 . Raczej niższa pólka niz Thule ,mocowany do fabrycznych punktow w karoserii. Zalety lekki i niedrogi. Zakładm tylko jak musze, stad brak zdjec. Na trasie Warszawa - Zakopane sprawdzil sie, nic nie poruszyło sie, nic nie odpadło. Przed montażem wymienilem sruby mocujące do dacu na odp dłuygości i jakości ( oryg okazały sie za krótkie, lapały na 2-3 zwoje gwintu !!! )
Wysłany: 2011-05-20, 22:46
Godzina roboty, pasta polerska lekko scierna, gumowe rekawiczki i polerujemy .... Najpierw kołpaki z nalotu od kolckow, pozniej zapragnęłem mieć felgi prawie jak nowe. Oczyscilem osad i swieca sie jak psu jaka
Wysłany: 2011-08-25, 21:19
Kolejny upgrade Sandero - radio Clarion DXZ 379 RMP. Pasuje swietnie do koloru bursztyn daciowy. Bardzo dobra widocznosc duzego dwuliniowego wyswietlacza z miejsca kierowcy. Przyjemnie brzmienie jak na clariona przystalo. Teraz znow kombinuje z zamiana dwudroznych glosnikow z przodu na zestaw odseparowany.
Po mozolnym recznym polerowaniu na koncu poprawiłem sciereczką z mikrofibry. Kilka godzin pracy, obolałe ręce. Jednak samochód dostał nowgo blasku. Pasta jest delikatna. Przy recznym polerowaniu trudno zniszczyc nawet delikanta powłokę lakierniczą sandero. Co ciekawe świetnie poleruje plastik reflektorów Na koniec ta sama szmatka z resztkami pasty oczyściłem z nalotów uszczelki.
Zdjęcia nie do końca oddaja efekt. Może do pełnej radości zabrakło woskowania ale jak na pierwszy raz od wypuszczenia z fabryki mojego sandero polerka przyniosła skutek.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-06, 10:43
mekintosz napisał/a:
IMAG0964.jpg
widać ręczną robotę na wodnym lakierze, takie "kręgo-ryski"
Ja od czasów Dustera używam tylko akumulatorowego automatu i to delikatnie. Mniej się cżłowiek napracuje, a rysek nie przybywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum