Wysłany: 2013-08-17, 09:49 Korekcja licznika w MCV
Cześć,
mam taki problem, potrzebuję zmienić wskazanie licznika w samochodzie.
Kilka miesięcy temu miałem wymienione zegary na białe i w warsztacie panom nie chciało się dłubać, więc zamiast zmienić tylko tarcze i obwódki, wymienili jeden panel z zegarami i wyświetlaczem na nowy...
Nowy wyświetlacz pewnie jest z jakiegoś rozbitka, bo startował od 9200 przejechanych kilometrów, a chciałbym mieć aktualne wskazanie, czyli sumę z tego co przejechałem na starym i na nowym.
Dowiadywałem się o ceny takiej korekcji i w każdym miejscu które się chwali, że robi to tanio, chcą ode mnie po kilka stówek, na zasadzie "bo to Dacia" i na nic tłumaczenie, że liczniki identyczne są w Clio 2, Thalii i tak dalej...
Czy znacie może jakiś warsztat, który mógłby zrobić to za rozsądne pieniądze ?
Trzeba zrobić tak: podłączyć stary licznik (mam go luzem), żeby zobaczyć jakie dokładnie jest wskazanie, a potem dodać tyle ile tam wyjdzie na nowym liczniku. Nie jestem na 100 procent pewny, ale wydaje mi się, że można to zrobić bez wyjmowania zegarów, przez łącze diagnostyczne.
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2013-08-22, 10:31 Re: Korekcja licznika w MCV
Mikele napisał/a:
Dowiadywałem się o ceny takiej korekcji i w każdym miejscu które się chwali, że robi to tanio, chcą ode mnie po kilka stówek, na zasadzie "bo to Dacia" i na nic tłumaczenie, że liczniki identyczne są w Clio 2, Thalii i tak dalej...
Wow, to Dacki teraz takie bardzo luksusowe/drogie samochody ? No jeszcze moglbym zrozumiec gdybys podjechal tam nowym Dusteram za ok. 70kzl, ale zeby w przypadku piecioletniej MCV-ki tak drogo zaspiewali??
Kali: Wiesz moze, czy jest jakis mimimalny skok/krok o jaki mozna zwiekszyc stan licznika za pomoca Clipa, czy mozna o dowolna liczbe km, np. o 1km?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum