Marka: Fiat
Model: Seicento SX
Silnik: 900 SPI
Rocznik: 1998
Wysłany: 2013-09-28, 16:47 Laptop
mam problem taki ze jak cos chce przeniesc do innego folderu to nie moge za pomoca myszki czy przycisku na lapku tzn wciskalem lewy przycisk i przenosilem trzymajac pzycisk do folderu i bylo ok a teraz nie wiem czemu tak nie idzie... musze wykonywac opcje wytnij i wklej... wkurza mnie to
Jak okaże się, że myszka w porządku to spróbuj jeszcze ustawić kontrolę konta użytkownika na najniższy poziom. Wiem, że to dziwne, ale czasem naprawdę pomaga. Oczywiście po zmianie kontroli konta użytkownika musisz zrestartować kompa.
I pomogło? Ze swojego doświadczenia wiem, że takie przywracanie bardziej szkodzi, niż pomaga;/
Hmm... ja natomiast mam zupełnie inne doświadczenia... znaczy się przywracanie systemu naprawdę działa (czy to w XP czy to w 7)
- zakładam oczywiście że nie ma uszkodzeń sprzętowych typu padający dysk lub uszkodzone ramy - wtedy faktycznie przywracanie może namieszać...
Podobnie w przypadku "zwierzątka" czyli wirus jakiś: przywracanie raczej nie pomoże :/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wracając do sedna - czy myszka (touchpad) na 100% sprawna jest? Sprawdź może zamianę klawiszy tzn. lewy/prawy (dla leworęcznych). Może jednak gryzoń zdechł?
W moim lapku lewy przycisk "wpadł" i się czasem zacina - niestety naprawa jest za droga :/ nie ma opcji coby sam touchpad w moim sprzęcie wymienieć, trza zakupić zespoloną klawiaturę a to już mi się średnio kalkuluje :/
Inna opcja to założenie nowego użytkownika w windows i zalogowanie się na niego - jeśli mysza będzie działać to trzeba szukać problemu w ustawieniach.
pozdrawiam,
c.
_________________ --
12.V.2021: +165000km od dnia zakupu,
>237kk całkowity
Ostatnio zmieniony przez carolinus 2013-10-29, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum