Przy montażu nie byłem, niestety nie mogłem więc nie wiem jak dokładnie były montowane. Przygotowany miałem wydruk sposobu demontażu obudowy drzwi ale Pan stwierdził że nie było potrzeby więc nie demontował.
Nie wiem czy mogę na forum reklamować jakąkolwiek firmę. Tak Montowałem w Warszawie ul. Chłodna. Jeśli ktoś zna regulamin forum i nie ma przeciwwskazań to chętnie polecę ww zakład.
Co do podkradnięcia pomysłu to muszę przyznać że początkowo miały być helixy polecane na forum zgodnie nawet ze zdjęciami. Po konsultacji na miejscu, jednak dałem się przekonać do hertzów i "estetyczniejszego" montażu.
Ze spotkaniem nie ma problemu. Teraz na weekend jadę docierać DD:) ale w przyszłym tygodniu możemy się umówić. Co do montażu to koszt był raczej symboliczny w porównaniu z innymi firmami więc chyba nawet nie chciało by mi się samemu kombinować:)
Czy głośniki grają pod samym radiem? Bo jak chciałem sobie kupić taki zestaw to pan w sklepie powiedział, że one grają super, ale tylko pod wzmacniaczem.
Czy założenie lepszych dwu- lub trójdrożnych głośników w miejsce fabrycznych z pozostawieniem fabrycznego radia poprawia znacząco jakość dźwięku? Jest sens takiej inwestycji?
Z pewnych względów mam to fabryczne radio a sprzedawać go ze stratą (zakładając że ktoś je w ogóle kupi) i kupować kolejne nie mam ochoty.
Jakość odtwarzania dźwięku zależy przede wszystkim (a nawet prawie całkowicie )od głośników. Byle jakie radio z czasów komuny z dobrymi starymi drewnianymi kolumnami gra zauważalnie lepiej od współczesnych wynalazków z głośniczkiem wielkości pięciozłotówki w plastikowej obudowie, choć w obszarze półprzewodników dzieli je 60 lat. O ile radio nie jest ewidentnie zepsute, to niech zostanie.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-01, 22:47
Wojti89 napisał/a:
Czy założenie lepszych dwu- lub trójdrożnych głośników w miejsce fabrycznych z pozostawieniem fabrycznego radia poprawia znacząco jakość dźwięku? Jest sens takiej inwestycji?
Z pewnych względów mam to fabryczne radio a sprzedawać go ze stratą (zakładając że ktoś je w ogóle kupi) i kupować kolejne nie mam ochoty.
Rozumiem Cie doskonale, ze szkoda inwestowac w nowe auto ale warto Zacznij od glosnikow, może okazac sie , ze blaupunkt ozyje nowym zyciem
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-01, 22:50
skova napisał/a:
Dołączam zdjęcia z montażu drugiego DD
Widze, ze tu poszly inne glosniczki niz w Twoim DD - jakie ?
Dziekuje za fotki, wyglada, ze otwory na gwizdek zrobili otwornica do plastiku o odp srednicy pod oslonke tweeterka. Obawiam sie, ze zwrotnice wrzucili jakos w drzwi, moze czyms zamocowali ? Tam jest mokro czasem , po deszczu np pytanie czy wytrzyma ?
Na fotach widzę, że do montażu głośników tylko są ściągnięte przednie osłony. Nie trzeba demontować plastików drzwi?
Bardzo ładnie odsłuchowo działają głośniki TEAC TES520
TEAC TE520 dwudrożne o parametrach odpowiadających głośnikom Pioneer TSG-1313 i na pewno zamieszą się w DD. Ja w swoim Aussie zastosowałem głośniki (przód i tył) trójdrożne Boschmann R-2530V i jestem z nich zadowolony.
Mozna kupic uzywane w dobrym stanie za ok 200 zl.http://allegro.pl/clarion-dxz-379-rmp-2-kolory-podswietlania-i1780173980.html
Na bank zagra lepiej niz z biedronki. Pasuje pod kolor daciowego podswietlenia.
HERTZ żadna rewelacja, to dolna półka. Wielu myśli, że jest to sprzęt średniej klasy. Znam specjalistów i potwierdzają moje słowa. HERTZ to głośnik dla ludzi z skrzynią basową. Aby głośno było, aby nas słyszeli.
Wysłany: 2011-09-11, 17:51
seybr napisał/a:
HERTZ żadna rewelacja, to dolna półka. Wielu myśli, że jest to sprzęt średniej klasy. Znam specjalistów i potwierdzają moje słowa. HERTZ to głośnik dla ludzi z skrzynią basową. Aby głośno było, aby nas słyszeli.
Jasne ze to nie najwyzsza polka ale chyba cena/mozliwosci sa jaknajbardziej OK. Mysle, ze JBL robi podobnej klasy glosniki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum