Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-08, 22:49
Nie no, wygląda obłędnie. :D Ciekaw tylko jestem, jak bardzo jest to nielegalne. :) Gdyby okazało się, że jednak można coś takiego założyć zgodnie z przepisami, byłoby to fajną alternatywą w przypadkach, kiedy oryginalne podświetlenie tablicy jest nieciekawie rozwiązane.
Marka: Ford
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-11-10, 07:51
Nie widzę co w tym nielegalnego? Tablica jest oświetlona białym światłem i jest widoczna z iluś tam metrów. W przepisach raczej nie ma, że oświetlenie musi padać z dwóch żarówek z góry.
Nielegalne są podświetlenia np. na niebiesko.
W przepisach raczej nie ma, że oświetlenie musi padać z dwóch żarówek z góry
Chyba nie - ale jest, że oświetlenie ma mieć homologację. Jeśli tytułowy wynalazek ją ma - to spoko, ale jeśli nie ma, to nie wystarczy, że spełnia wymagania przepisowe.
Nic w tym filmie nie widać, po niemiecku nie rozumiem, a w dodatku mam tu kompa bez głośników. Oni podświetlają tę tablicę od tyłu? Blachę? Takie patenty to niech sobie montują do tablic "Wicek", "Piotrek", które się widuje w kabinach TIRów.
Jak szaleć, to już takie podświetlenie, żeby oślepiało kamery i fotoradary.
A Rak ma homologację na rybę, Marchewka ma homologację na owoc - i co im zrobicie Rzygać się chce. Kupiłem kamerkę cofania i tak się zastanawiam, czy ma homologację A czy płyn do spryskiwaczy z Biedronki ma homologację Spryskiwacz obowiązkowo trzeba mieć, a czy trzeba mieć w nim płyn - i jaki Kokpit spray też powinien mieć homologację, bo jak będzie w nim gram alkoholu, to niedługo auto nie da się odpalić i samo wezwie policję...
Jaaasne, bo jakby eurobiurwy stworzyli specjalnie dla raka nową kategorię podatkową "skorupiaki słodkowodne", z odpowiednią ustawą, dyrektywą i rozporządzeniami, każdą 10 stronicową, a potem uchwalili wpisanie w nią samego raka (ustawą, dyrektywą i rozporządzeniami, oczywiście) - i wszystko to sprowadzające się do tego, że podatek ma wynosić tyle co przy rybach, to dopiero wtedy wszyscy, na czele z kol. eplusem, by ich pochwalili. No musowo, DKN
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum